CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Ponovno pozdravljeni g. Cveto,
Pred tedni sem spraševal po mnenju o Samsungovih pralnih strojih. Na koncu sem se odločil za to firmo, vendar zaradi nescentriranega bobna nisem pretirano zadovoljen. Namreč stvar precej vibrira in se pri centrifugi sliši, kot bi pristajal helikopter, stvari postavljene nanj pa vse popadajo dol. Ni tako hudo, da bi skakal po prostoru a sem za več, kot pol tisočaka, pričakoval boljšo kvaliteto. Boben vibrira tudi, ko se vrti prazen. Bil je tudi serviser že na ogledu, ki ga je v prvem tednu po nakupu razstavil na prafaktorje, vendar ničesar popravil. Omenjal je tudi menjavo bobna, vendar ker so vibracije “v dopustnem” območju, se za to ni odločil. Kaj mi svetujete vi?
Hvala in lp
Najprej hvala za vso pomoč. Stroj je 8kg, perem pa ponavadi na 1/2-2/3 zasedenosti bobna. Na obisku sem že imel serviserja in je vse preveril… namestitev, blokade, motor, jermene,… Osnovna težava je pa ta, da boben ni “v nulo” scentriran. Že če praznega dam na centrifugo vibrira (<5mm), ko pa dodam še perilo, se te vibracije še potencirajo (ter pride do helikopterskega zvoka). Meni gre to sila na živce in eno rešitev bom moral najt. Lahko zahtevam menjavo bobna ali kakšna je tu politika? Hvala!!
Pozdravljeni,
Tudi pri meni se pojavljajo težave in sicer je težava sledeča. Pri pralnem stroju Gorenje WA64183 je dobesedno razneslo zunanji ležaj in zmetalo vodo z mastjo iz križa po pralnem stroju. Stroj sem v celoti razstavil, očistil, zamenjal amortizerje, ležaje, semering, nov jermen…Kar se mi je začelo dogajati je to da stroj med centrifugo grozno vibrira in spušča »helikopterske« zvoke, kljub vsem zamenjanim delom. Vijaki so sigurno dovolj priviti, voda v celoti izčrpana iz stroja, boben pa tudi nima »lufta« (preveril s premikanjem bobna pri vratih). Pri praznem bobnu so vibracije prav tako prisotne vendar v manjši meri. Upam, da sem bil dovolj izčrpen in imate kakšne predloge.
Hvala, lp
Denis