Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Pozdravljeni.
Na Zanussiju T 845 s je očitno šel programator. Stroj včasih ne izčrpa vode po centrifugi, ta teden pa sem celo opazil, da je težava v programatorju. Program, ki bi ga moral izvajati recimo dve uri, konča v desetih minutah. Gumb se prav vidno vrti med pranjem. Kot, da bi bil v nekem fastforward programu.
Stroj sem razstavil in na plošči ni kaj videti. Nov programator je prek 100€, tako, da, če ne bo šlo popravit se bolj splača kupit nov stroj.
LP

kaj pa motor, se kaj zavrti?

Hm, prav čudno se obnaša vse skupaj. Prej sem ga razstavil, malo počistil vse kontakte na plošči programatorja in sestavil skupaj pa sedaj že drugo rundo pere normalno.

Drugače pa zadnje dni, ko je bila težava, je normalno vrtel, zajel mehčalen in prašek, samo se je nenormalno hitro program končal. In 2x ni izčrpalo vode po centrifugiranju.

Hm, prav čudno se obnaša vse skupaj. Prej sem ga razstavil, malo počistil vse kontakte na plošči programatorja in sestavil skupaj pa sedaj že drugo rundo pere normalno.

Drugače pa zadnje dni, ko je bila težava, je normalno vrtel, zajel mehčalen in prašek, samo se je nenormalno hitro program končal. In 2x ni izčrpalo vode po centrifugiranju.

Naj pa še omenim, da se mi zdi, da med samim “kroženjem” gumba, ko opravlja program, da se mi sedaj zdi, da je glašnejši mehanski zvok (škrtanje). Možno, da se mi samo zdi, ker sem pozoren, samo prej se mi zdi, da med izvajanjem programa ni bilo slišati premikanje stikala.

pumpa sifon zamašeno?

Ne, vse sem očistil. Danes je stroj po očiščenih kontaktih opravil 4 pranja in težave ni več zaznati. Upam, da se ne ponovi 🙂

Pozdravljeni g. Cveto
Prosim za pomoč pralni stroj GORENJE WA60119 javlja napako E6, kje naj iščem napako. LP Silvo

grelec?

Da bi po štirih mescih odpovedal? Hvala za pomoč.LP Silvo

ja pa saj je stroj v garanciji!!!!!

Stroj ni več v garanciji menjal sem grelec sam star je nekje 6,5 let.Mogoče se je snela žica bom pogledal. hvala

Ima kdo kaj izkušenj s Samsung pralnimi stroji. Zanimajo me neposredne izkušnje o točno tej firmi. Hvala!

samsung so kar rakete!

Jaz imam pa vprašanje glede pomivalnega stroja bosch S9LT1B. Začel mi je namreč puščat umazano posodo. Po natančnem pregledu sem ugotovil, da ne pride preko drugega cikla – ‘rinse’ cikla (ikona z zvezdico). Ostane na njem do poteka časa (ura odšteva do 1 minute) in nato dolgo časa ostane na 1 minuti, dokler ne gre na 0. Na netu sem bral možne vzroke in videl, da gre lahko za fuč releje. Sem našel nadomestne in sem jih zamenjal, vendar ne pomaga. Ko sem potem pognal testni cikel (v navodilih ga namreč ni omenjenega), mi po koncu javi napako E3. Kolikor sem gledal po netu, ne najdem nič oprijemljivega, šlo naj bi pa najverjetneje za napako pri dotoku vode. Čeprav voda sicer pride notri, tudi posodo lepo namoči, samo preko drugega cikla ne pride, tako da zajetni kosi umazanije ostanejo v npr. loncih, na krožnikih itd. Kaj lahko še naredim? Gre morda za kak senzor nivoja vode? So kje kakšna tehnična/servisna navodila, da pridem do njega? Hvala že vnaprej!

spucat labirint pa plovec sistem… pa zamenjat senzor temperature…

Včeraj sem po vaših navodilih spucal labirint, je bil res v zgornjem levem vogalu hudo zapacan. 🙂 Po temeljitem čiščenju sicer še vedno ne dela povsem OK, zdaj testni cikel javi napako H, kar je najbrž ta senzor temperature, ki ga še nisem zamenjal, če prav razumem. Je to ta senzor temperature, ki je spodaj pri črpalki, kot je to v tem posnetku? https://www.youtube.com/watch?v=_YLtOLbmg8M&t=4m54s
Hvala in LP!

jap. sicer mi H ni jasen…

Spoštovani g. Cveto,

Ali pridete tudi popravit pralni stroj?
Lahko pustite kakšen kontakt, email.
Hvala in lep pozdrav,
Tilen

napisite lokacijo…
znamka stroja in kaj dela ko ne dela…
lp,A

New Report

Close