Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Jermen ni padel. Tristtor nevem kaj je. Kako naj prepoznam ali je.motor skurjen. Stroj dela vse normalno le ko pride do faze da mora obrnit boben se ne obrne.

Pozdravljeni!
Preverila sem stroj, in ni skurjen. Ostane samo še tripstor, ki nevem kje je in kako naj preverim ali je vredu.

tiristor je na elektroniki. na hladilniku, ima tri nogice

Pozdravljeni!

Na Gorenje WA 62101 žmigajo lučke po pranju, 6x. Menda je grelec za zamenjati. Sem kupil novega in se je zataknilo pri odstranitvi starega. Zadeva noče ven!

Ali je kakšen trik, kako ga potegniti ven? Ima morda celo kepo kamna noter ali kaj? Tolk sem ga ven dobil, potem pa najbrž tisti čeveljček prime?

[attachment=0]IMAG0503.jpg[/attachment]

Hvala!

Zdaj sem na pavzi po 2 urah mučenja… V kolikor mi ga med tem uspe odstraniti, s čim naj namažem novo dihtngo? Je silikonska mast za o-ringe ustrezna?

jah, mal nazaj porint pa vijak mal nazaj gor dat pa vse skupaj not ruknt pol pa počas odpajsat…(al pa se sedaj potrudit in lepo samo gumo počas ven).rabiš dva izvijača…novega nič mazat bo sam noter skočil…

Zdravo!

Hvala za odgovor. Sem nazaj našraufal tisto matico, pa not porinu pa probal spet vn, ampak guma ne gre ven tut 1 mm iz ohišja. Z izvijači pa glih ne upam drkat med gumo in ležiščem, da ne bo pol puščalo. Kako pa ste mislil to z dvemi izvijači?

Pa je to običajno, da gre tako težko ven? Se ima kje kaj zataknit, razen tiste stiskalne ploščice za gumo? Se bojim da bom vse skp odlomil, k pajsam ko junc že, zdaj ko sem že tečen.

Kolk mi gre to najetra, zmeraj ko se lotim nekaj za 6 minut dela se pol jeb*m 4 ure, da zadevo narazn spravm…

ja guma mora zdrsnit ven.zadaj se naredi rob in jo drži. ja pa saj je luknja od senzorja pa jo tam začeš na ven vlečt.
z enim šr. jo odpajsaš drugega zad zatakneš in tako pet šest puta….

Hvala za odgovor. Ni šlo in ni šlo. Pol sem se pa razjezu in šel v garažo po fleksarco. Odpilil štrclje od grelca, odstranil kovinsko rozeto in vse skupaj porinil not, potegnil postrani ven gumo in nato s pinceto še ostanek grelca. Pfej!

Moja prijateljica fleksarca:
[attachment=1]IMAG0511.jpg[/attachment]

Tole je pa not ostalo:
[attachment=1]IMAG0511.jpg[/attachment]

Lepo sem rob ščikal, upam da bo voda držala. Sem dal eno rundo na 95, da vidm kaj bo.

No, rešiti moram še en drug problem, ki sem ga opažal že prej, pa bi blo fajn kaj zrihtat preden bo prepozno. Nekaj zaškrta, ko začne obrečet boben. Prilagam video:

https://youtu.be/qWmasGZ3N3E

Kaj je ta zvok? Hvala!

superca
ni slaba rešitev
lp,A

Cveto prosim za pomoč ,pri pralnem stroju Gorenje WG 36121
Programi so se zmešali.Kako ga resetiram?
Ne morem v meni 1 in 2 gumb držim 4sek. pa nič.
Prosim za odgovor.

Lp Miran

kako zamešali?
Garancija?
sklopte z elektrike
lp,A

Cveto prosim za nasvet.Imam gorenje wa1142s boben se ne obrača več,ko sem zamenjal elektroniko se je začel obračati enkrat ali dvakrat nato pa spet nič več.Ali sem skuril novo elektroniko,na elektroniki relejček nekaj preklaplja boben pa stoji.

motor-ščetke?

Hvala dom preveril danes ko pridem iz službe.Ali dobim ščetke v gorenju na Brnčičevi.Ali je elektronka za motor šla k vragu,se dobi samo tiristor za to elektroniko in kje.

tiristor se dobi.servis rtv naprav…

Tiristorja nisem potreboval,je bila menjava krtačk dovolj saj so bile toliko obrabljene,da se ena ni več dotikala kolektorja.Elektronika je dobra in tudi stroj normalno deluje.Hvala za pomoč!!!

Sem novi uporabnik in imam vprašanje v zvezi pralnega stroja Gorenje WA 63141. Namreč pri jemanju vode mi natoči dovolj vode v boben, čeprav dam na program za dodaten nivo vode oziroma povečano polnjenje. Za belo perilo je to 76 litrov. Očistil sem mrežico na dovodu iz pipe, pregledal šobe v dovodu vode kjer se daje pralni prašek in žal ni nič bolje. Ali ima pralni stroj kakšen senzor za določanje nivoja vode v bobnu in če ga ima kje je. Prosim za odgovor. Hvala.

Sem novi uporabnik in imam vprašanje v zvezi pralnega stroja Gorenje WA 63141. Namreč pri jemanju vode mi ne natoči dovolj vode v boben, čeprav dam na program za dodaten nivo vode oziroma povečano polnjenje. Za belo perilo je to 76 litrov. Očistil sem mrežico na dovodu iz pipe, pregledal šobe v dovodu vode kjer se daje pralni prašek in žal ni nič bolje. Ali ima pralni stroj kakšen senzor za določanje nivoja vode v bobnu in če ga ima kje je. Prosim za odgovor. Hvala.

nivo vode v stroju določi hidrostat, ki je fabrško nastavljen!8karkoli spreminjat odsvetujem)
hidrostat je pod pokrovom stroja povezan s cevko na dno stroja, in seveda priključen na el.paket.

Hvala za odgovor.

New Report

Close