Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

če kroglica kovinska potem ležaj
slikaj pripni

Moje vprašanje je bilo namenjeno g. Cvetu. Glede rožljanja v pralnem stroju bi popravila navedbo: ne pojavlja se ob centrifugi ampak med prehajanjem iz ene faze v naslednjo: npr. ko stroj neha s pranjem in naredi nekak postanek, da preide v fazo izpiranja, se to rožljanje zasliši. Enako pri prehodu iz te faze v fazo ožemanja. Kot da bi se ob tem postanku od nekje vsule ene kroglice, pri čemer se zvok še ene dvakrat ponovni, potem se ne pojavi več. So torej to ležaji? Hvala, lp Alenka.

Pozdravljeni. Sem prejle še malo specificirala, kdaj se zvok pojavi. Kroglic nimam več, so pa bile kovinske. Mogoče malo večje kot za zračno puško. Ali je kaj razpadlo, da so ušli ven, če so ležaji? In ali je to za Bosch znamko običajno, da do tega pride? Stroja ne obremenjujem, je že tako 7kg. Hvala in lp Alenka.

to ne morejo bit krogle-ležaj.

Pozdravljeni.

rabil bi nasvet od izkušenih.

Kupujem rabljen stroj. Bosch maxx, WFO 2603. Vse je ok razen da na vsake toliko časa ne spusti vode pri centrifugiranju. Torej- centrifuga dela ampak vode ne izčrpa.

Kakšna ideja zakaj tako?
Morda Cveto?

Hvala, Zigl

črpalka
(morda nagaja tudi krogla v cevi ki gre iz bobna)

Pozdravljeni…..

Zanima me kaj je narobe na pralnem stroju Candy .. star je 6let ….. izpise nam napako e8…hvala lp

nekaj na motorju( magnet, tuljava)

Lp….

Vprasanje za Cvetota……

Pralni stroj gorenje wa 62115…. star 6,let…tezeva je ko pride do centrifuge…. jo ne zalavfa na polno kot bi mogel ampak obraca jo ze sam ne kot bi mogel…….hvala za odgovor lp

po vsej verjetnosti elektronika

Eno vprašanje, preden razstavim vse skupaj.
Pralni stroj, Beko, po štartu programa pranja natoči vodo, naredi 2-3 obrate (na oko precej višje hitrosti kot bi moral normalno, malo stroj še skoči) in potem se ustavi. Skakal stroj ni še nikoli.

motor(po vsej verjetnosti počen magnet na axi)
sem zalimal( loctite ali pasco fix) in zaenkrat noben ne pokliče nazaj.
lp,A

Najlepša hvala Cveto, bom dal narazen sedaj pa pogledal. Pralni stroji so mi bolj neznanka kot ne drugače 🙂 Kar malo nerodno vprašati, kako pa zgleda ta magnet?

beko ima enostavno za snet motor.zadaj odpres odviješ matico 13 in ga snameš,pa še konektor dol pa je.
eni motorji imajo magnet pokrit s plastiko pr Beko je pa odprt.(bo videti). če pa ni magnet je pa tuljavca okol magneta
slikaj pa pripni….
lp,A

[attachment=0]IMG_0001.jpg[/attachment]
Upam da je kaj v pomoč 🙂

Sem poskusil sneti dol motor, odstranil te 4 vijake ki ga držijo in wow, ti plastični čepi na katerih leži, so presneto trdovratni, ne gre prav preveč rad dol 🙁

aha
to je smotan k pr gorenju
mal jih pogrej s fenom pol jih pa kar napajsaj z izvijačem pa počas dol zleze

Ni bil sicer moj stroj, od staršev. tko da Je danes prišel serviser in je točno tako naredil kot si rekel cveto. No sedaj če bo še kdaj isti simptom vsaj vem kaj je in kako popravit 🙂 pravzaprav sploh ne bi bilo treba jemati dol motorja, magnet je prav lepo doesgljiv od spodaj.

Najlepša hvala za pomoč 🙂

Pozdravljeni gospod Cveto!
Ker vidim da obvladate pralne stroje bi vas tudi jaz vprašala za eno mnenje. Imam pralni stroj BEKO, ki noče vrteti bobna odprla sem mašino po vaših navodilih enemu gospodu in tu se mi je vse ustavilo. Snela sem krtačke, ki štrlijo iz plastike cca. 20-30 mm. Ali je možno da je problem v njih. Naj povem še da je stroj zadnje čase spuščal čudne zvoke, kot bi bil nek kovanec notri, spodaj v tist ventil se ni nič zataknilo.
Hvala za odgovor.

jermen dol padel?
lahko kaj na elektroniki?(tiristor)
skurjen motor?

New Report

Close