CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Moje vprašanje je bilo namenjeno g. Cvetu. Glede rožljanja v pralnem stroju bi popravila navedbo: ne pojavlja se ob centrifugi ampak med prehajanjem iz ene faze v naslednjo: npr. ko stroj neha s pranjem in naredi nekak postanek, da preide v fazo izpiranja, se to rožljanje zasliši. Enako pri prehodu iz te faze v fazo ožemanja. Kot da bi se ob tem postanku od nekje vsule ene kroglice, pri čemer se zvok še ene dvakrat ponovni, potem se ne pojavi več. So torej to ležaji? Hvala, lp Alenka.
Pozdravljeni. Sem prejle še malo specificirala, kdaj se zvok pojavi. Kroglic nimam več, so pa bile kovinske. Mogoče malo večje kot za zračno puško. Ali je kaj razpadlo, da so ušli ven, če so ležaji? In ali je to za Bosch znamko običajno, da do tega pride? Stroja ne obremenjujem, je že tako 7kg. Hvala in lp Alenka.
Ni bil sicer moj stroj, od staršev. tko da Je danes prišel serviser in je točno tako naredil kot si rekel cveto. No sedaj če bo še kdaj isti simptom vsaj vem kaj je in kako popravit 🙂 pravzaprav sploh ne bi bilo treba jemati dol motorja, magnet je prav lepo doesgljiv od spodaj.
Najlepša hvala za pomoč 🙂
Pozdravljeni gospod Cveto!
Ker vidim da obvladate pralne stroje bi vas tudi jaz vprašala za eno mnenje. Imam pralni stroj BEKO, ki noče vrteti bobna odprla sem mašino po vaših navodilih enemu gospodu in tu se mi je vse ustavilo. Snela sem krtačke, ki štrlijo iz plastike cca. 20-30 mm. Ali je možno da je problem v njih. Naj povem še da je stroj zadnje čase spuščal čudne zvoke, kot bi bil nek kovanec notri, spodaj v tist ventil se ni nič zataknilo.
Hvala za odgovor.