CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Evo, email: [email protected]
Lp
Pozdravljeni,
Upam da mi boste znali pomagati. uglavnem da zacnem:) imam candy p.s. polnenje zgoraj. polomila se mi je plasticni “pant” za odpiranje in zapiranje vrat. skozi pa gre zatič in vratca so namontirana.
no problem je pa v tem da ko sem dajal zatic ven in dal vratca dol da sem lahko zalimal mi je zatic padel zadej za boben. vprašanje je pa, kako ga dobim ven 🙂
hvala in LP
Imam pralni stroj Candy GO 108 DF. Pred nekaj tedni se je pojavila napaka E 14, ki pa v knjižici navodil ni zabeležena. Stroj se ustavi in vrata se ne odprejo. Takrat vključim črpanje vode. Program se zaključi in vrata lahko odprem. Opazila sem, da stroj pere dlje, kot je zabeleženo na ekranu. Na primer zabeležena je minuta, pere pa še 10 min. Poleg tega se voda ne ogreva.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Imam pralni stroj Gorenje WA60.5, ki ni več v garanciji.
Med pranjem javlja napako št. 3 (error 3). V knjižici piše, da je ta napaka povezana z dotokom vode v pralni stroj. Napaka se ne pojavi po 4 minutah, kot piše v knjižici, ampak nekje v sredini cikla. Če pralni stroj odpreš, je v bobnu voda (ampak je očitno ni dovolj? ker javlja napako).
Do zdaj sem očistila mrežico na dovodni cevi v pralni stroj (bila je čista), za vsak slučaj očistila filter (notri je bilo nekaj lasnic in mini kovanec), vendar to ne reši zadeve.
Ko sem vključila prazen stroj na 60°C, je program uspešno prišel do konca (vendar le enkrat). Če izberem “drain”, voda normalno odteče iz stroja, če pa hočem vklopiti izpiranje (rinse), pa po nekaj minutah spet javi napako.
Na steni, kjer je ventil za vodo je tudi aqua stop, vendar bi ta verjetno v celoti zaustavil dotok vode, če bi bilo kaj narobe, kajne?
Prosim za nasvet, kaj lahko še poizkusim preden pokličem serviserja.
Pozdravljeni,
Žena je dala prati perilo in odšli smo od doma. Ko smo se vrnili je želela obesiti perilo, nakar je opazila, da so vse še bolj umazane, ter celotni boben. Zato je še enkrat dala prati perilo. Nakar smo opazili, da se boben nič ne vrti, medtem ko pa se lepo sliši, kako se motor vrti.
Boben je nekaj cm, nižje kot ponavadi, in zgleda kot da guma (meh) ni več tako lepo pritrjen na boben. Odprl sem pokrov od zgoraj in odzadaj. Remen je OK, motor tudi. Če jeremenico zavrtim se boben ne obrne. Boben se notri vrti za sebe, kot da je padel iz kake osi. Sliši se ropotane odzadaj za bobnom proti jeremenici oziroma ležaju.
Zanima me če ima kdo kakšen nasvet kaj bi lahko bilo, in kaj se da narediti?
Pozdravljeni,
najprej – vse pohvale g. CVETO ali g. A, kot se zmeraj podpišete. Neverjetno je, da ste tako dobri in vsem svetujete glede popravil strojev. Pač običajno nevedneži pokličemo kar serviserje, ki pa, roko na srce, znajo kar veliko pokasirati. Tako da – iskrena hvala!
Imava pralno-sušilni stroj Hotpoint Ariston, star 7 let, ki je do sedaj deloval brezhibno. Ta vikend pa je začel preveč polniti vodo – prej se nivo vode skozi steklo sploh ni videl, sedaj pa se voda napolni do 3/4 bobna. Zraven tega sva opazila manjše uhajanje vode pod strojem.
Po prebiranju vaših komentarjev in nasvetov, je mož “razstavil” stroj. Najdel je hidrostat. Ko je pihnil vanj, je bilo lepo slišati preklop. Torej le-ta deluje. Nato je pihnil v cev, ki vodi do hidrostata. Začutil je uhajanje zraka. Nato je odstranil cev in res – le-ta je na enem mestu preribana in počena.
Tako bomo jutri šli v lov za novo cevjo, ki pa zagotovo stane manj kot popravilo serviserja ali celo nabava novega stroja.
zatorej še enkrat – hvala ya vse Vaše nasvete!
Lp,
Polona