Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Kupujem nov pralni stroj, ker je moj star 30 let, ja prav ste prebrali, imam Candy P8.10 in upam prat samo še na 2 programih (gumbi na plošči so se polomili in je samo še vprašanje časa, koliko rund mi bo opral). Ko jemlje vodo not, tuli, serviser pred pol leta je rekel, da se je nabrala umazanija iz vode na tisti cevki (rešetki), ki toči vodo v stroj, je očistil a je bilo čez slab mesec enako. Filter čistim redno, na 2-3 pranja. Calgon prašek tudi vedno uporabljam.

Kakorkoli, rabim nasvet: katero znamko pralnega stroja (brez sušilca) kupiti oz. na kaj paziti pri nakupu? Če piše, da je razred ožemanja samo C, ali to pomeni, da slabo ožema oz. ima nižje obrate? Tale moj starček ima samo 800 obratov, vendar več kot 1.200 tako ne bi hotela. Candy menda niso več to kar so bili, razmišljam o Boschu, morda Miele, nekaj dobrega (za 20 let :))) tam max. 600 evrov.

Gospod Cveto, ali so pralno-sušilni stroji res tako fajn? Slišala sem, da oblek ne posuši do konca, je to res?

Bolje imeti posebej pralni in sušilni stroj.

Še kar dobro razmišljaš.

Robi, nimam prostora v stanovanju, še pralni stroj je čisto na tesnem s kadjo. Kaj noben drug nima nobene ideje, kaj se gleda pri nakupih pralnih strojev, aktera znamka je kul, slaba, kje kupiti, big bang ali preko neta?

@30let, hmmm, kaj pa spodaj pralni stroj, nanj pa postavljen kondenzacijski sušilni stroj?

Na tržišču je tako veliko raznih znamk pralnih in sušilnih strojev, da bi bilo dajanje nasvetov v zvezi s tem po mojem precej subjektivna zadeva. Pred leti se mi je zgodilo, da sem moral nujno in hitro kupiti sušilni stroj kot začasno rešitev. Kar v ELeclercu sem ubodel neko sumljivo poceni reč neznanega proizvajalca (za kakšno leto bo že) in zanj odštel pod 200€. Mislim, da sedaj teče že četrto leto, ko se stvar besno vrti in odlično deluje. Verjetno sem imel pač srečo.

Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd

Hvala za odgovor. Sušilec nad pralnim ne pride v poštev, ker imam nad pralnim strojem omaro, privrtano na steno in tako je med omaro in pralnim strojem točno 50 cm, dovolj za kakšno kozmetiko in ostale “prčkarije”.

Zanima me še, ali nižja ocena ožemanja (C, D) pomeni slabše ožemanje ali pomeni zgolj porabo energije? Glede na to, da je ta informacija napisana pri energijskih razredih.

Živ. Jaz imam pa problem s Gorenje WS43122.
Program (npr. 40stopinj) natoči vodo, zavrti, se ustavi, dotoči spet vodo zavrti, vrže vodo ven.
Črpanje dela.

Hvala

Aja, pa napiše NAPAKA 4.

Pozdravljeni!

Imamo candy ( 7 let), in mi noče zalaufati centrifuge! Ali morda veste v čem bi lahko bil problem, filter sem spucala.

Hvala!

Napaka 4- grelec, senzor temperature!
Candy 7 let, nekaj v zvezi s pumpo, al pa zamašen odtok!
Na starševskem čveku odgovorim prej!

Živjo Cveto!

Tudi jaz imam problem s pralnim strojem. Dobila sem namreč nekega rabljenega, starega 8 let. Problem pa je, da pri vsakem obratu ropota. Če pa pogledaš v boben, vidiš da je nagnjen navzdol in je zgoraj luknja. Torej bi bilo treba uravnati boben? Ali lahko to narediš sam, ali je nujen serviser? Koliko to stane?

Hvala, lp

Pri vas je problem povešen boben.
Vzrok so ležaji bobna, oz. prednji ležaj v križu!
Če ni stvar zamujen bi sedalo uštimat!
Če pa je toliko uničeno da je podrt ležaj in axa naslonjena na karoserijo, potem pa ne priporočam popravila!
Sami tega ne boste mogli!
Rabite pa dva ležaja(npr. 6207 in 6305)+semering z mastjo!
Lahko pa je zlomljen notranji boben!
Predvidevam da je stroj Gorenje in ima zadaj za vpetje križ!
Če nima križa pa je stvar kaput!(preveč dela)!
lp,A

Pozdravljeni,

g. CVETO, če še spremljate kaj ta forum, se morda lahko slišiva prek mail? Imam težave s svojim pralnim strojem …. moj mail: [email protected]

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

naš pralni stroj star 8 let pa ne “pobira mehčalca” takrat kot je treba in vedno ostane v lončku poleg praška.Imate nasvet kaj bi bilo.

Hvala za odgovor

Ena od pogostih “napak” v zvezi s “pobiranjem” mehčalca je tudi od strjenega mehčalca zamašen iztok iz posode. Lahko se tudi zgodi, da se na “tušu” ki skrbi za izpiranje dela dozirne posode, predvidenega za mehčalec ustvari vodni kamen. Tretja bi bila lahko okvara tistega dela, ki ob določenem trenutku spusti vodo v mehčalcev dozirni del.
Ostane pa še elektronika. Menda bi bilo to vse.

LP, Gorazd

Pozdravljeni,še jaz prosim za pomoč.Imam stroj Zanussi, Advantage 85,star 6 let.Zadnje dni se je pojavil ropot,kot da bi nekaj drsalo, sprva samo pri centrifugi,danes je ropotalo vedno,ko je stroj obračal boben(če sem stroj med obračanjem izklopila je ropot takoj prenehal),nato pa je naenkrat čisto nehal obračati.Črpalka še dela. Ali mi iz napisanega mogoče lahko poveste, ali bo morda treba menjati motor?Ker ne vem ali se mi sploh splača klicati serviserja ali naj kar razmislim o nakupu novega stroja.
Hvala za odgovor

Zna bit motor!
A kaj smrdi izpod stroja?
Lahko da so samo ščetke!(ampak dvomim)
Treba snet motor, pa pregledat pa direkt prklopt,,,

Lahko se je jermenica snela, tujek v bobnu etc

Strošek: nov motor+delo cca 180,00eur!(servis Zanussi)

lp,A

Pozdravljeni,

prosim če mi lahko pomagate pri iskanju težave. Imamo pralni stroj Candy GO 612TXT ki je “zakuhal”. Verjetno, ker vse drugo deluje sem mislil da sta možnosti edino dve, ali grelec termostat, pa zadevo odprem in namesto termostata najdem termistor, kar je seveda logično. Termistor se sicer odziva na temperaturne spremembe, je pa bil ko sem ga odstranil polno obložen s kamnom. Je mogoče glede na napisano pripisati prekomerno “kuhanje” termistorju?

Hvala in lpM

Mogoče je res termistor oz. senzor temp.!
Izmerite še grelec!!!! bolj se nagibam k grelcu!!!
A vam je že kaj plastike zvil?(posoda za prašek)

Če nagaja senzor, se to ponavadi odzove drugače!in stroj javi napako!

Grelca še nisem pomeril, je pa plastiko zvilo zadnjič ko je zakuhal pri pranju na 90 (v kopalnici je bila savna 🙂 ).

Pozdravljeni,

pred dvema mesecema sva z mojim v metroju ( avstrija )kupila pralni stroj Candy gof 146. Včeraj ko sem nastavila na kratki program (32). Začne pralni stroj prat, nato je pobral prašek nalil vodo v boben in pral naprej.Po določenem trenutku se je pranje ustavilo in začel se je postopek od začetka.Tud čas pranja je trajal dlje.Ko naj bi se na koncu programa boben začel vrteti hitreje se najprej ni, dvakrat se je zelo počasi ( tko da sem mislila da se sploh ne bo) šele v tretje pa se je začel vrteti zelo hitro.
Tud ne vem kako je z grancijo pri nas?
Prosim za odgovor na [email protected]

Hvala

New Report

Close