CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni,
Imam 8 let star pralni stroj gorenje serije WS, ki je do sedaj deloval brez kakršnihkoli napak. Sedaj pa se je začel pojavljati problem in sicer javi napako na koncu pranja in ne dovoli odpreti vrat. Torej, ko popolnoma vse zaključi, pranje in ožemanje dela brez težav, se na zaslonu izpiše napaka in vrat ne morem odpreti – ne naredi tist klik po katerem se lahko odpre vrata. Potem vklopim en drug program, npr. samo ožemanje, zaključi program in brez težav odprem vrata.
Ali mogoče kdo ve za kaj gre oziroma kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni
Doma imamo sušilni stroj Gorenje D 60.25, star 7,5 let. Do sedaj z njim nismo imeli težav, je pa res, da smo ga uporabljali redko, večinoma le pozimi. Sedaj smo ga začeli uporabljati pogosteje in se naenkrat ne zažene več. Vsi filtri so očiščeni, posoda prazna, utripa pa ob nastavitvi programa prva lučka (2×), ob vklopu programa pa le ta gori, vendar se ne zgodi nič- boben se ne začne obračati. Tudi žarnica v bobnu ne sveti več.
Prosim za mnenje, ker trenutno ne vem ali je bolje poklicati serviserja, ali raje nabaviti novejši model.
Lep pozdrav
Cveto,
ne vem ali je tema zamrla ampak imam pralni stroj zanussi advantage 106 kateri je imel okvaro motorja, vendar sem to rešil z zamenjavo le tega(pred pol leta). Stroj je do včeraj deloval normalno.
Sedaj pa cikle pranja opravlja razmeroma “normalno” če odštejem čudne zvoke in kratke pavze. Včeraj ni hotel ožeti niti sprazniti vodo, tudi ko sem ugasnil in resetiral program in naknadno izbral program črpanje+centrifuga tega ni hotel opraviti.
Danes je zopet pral z čudnimi zvoki in se ustavil pred črpanjem in centrifugo, le da je tokrat izklop in program črpanje+centrifuga deloval.
ne vem kaj bi bilo narobe, črpalka? programator? elektronika?
Prosim za pomoč.
motor sem vzel ven iz enakega modela kateri je imel pa zanič programator (predvidevanje ker ni obračal centrifuge). tale s kovancem se mi zdi možna ker je bilo slišat podoben zvok kot kakšen kovanec ob plastiko..kako preverim?
to z črpanjem drži in najbrž potrjuje teorijo kovanca ali vetrnice.. kako preverim obe teorije?
kje dobim vetrnico ali moram črpalko zamenjat? in še to mora biti črpalka ob menjavi enaka kot ta sedaj ali to ni pomembno?
Lep pozdrav se od mene. Imam Hoover pralni stroj, ki se ze nekaj dni cudno obnasa, predvsem ropota pri centrifugiranju, kot bi nekam drgnil. Danes se je ustavil in javil napako e08. Ker ne vem tocno, kje sredi programa, oblacila pa so bila videti mokra, sem dala na centrifugo, ki jo je zagnal s polno paro sele na koncu, zdela se mi je pocasnejsa, ponovno pa je strojn ropotal na isti nacin. Za napako e08 pise le, da je treba klicat serviserja. Stroj ni vec v garanciji. Kaj bi lahko bilo in ali se sploh splaca klicat serviserja oz. Kaki so stroski popravila. Res hvala za odg, ga hitro rabim, 3 mulci pri hisi…