CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Zdravo Cveto!
Mam pralni stroj Beko wb 6110 xe star dobrih 10 let in me zanima ko je stroj ugasnjen pa recimo če z roko zavrtim boben se sliši takšno cviljenje(kot nekakšno drgnjenje gume ter železa) kaj bi to lahko bilo?
Med delovanjem ko je pa v stroju voda pa tega cviljenja ni za slišati oziroma občasno rahlo cviljenje se potem zopet zasliši med centrifugo.
LP Peter
Pozdravljeni
Tudi jaz mam težavo zGorenje Pralni strojem. In sicer javla napako E9 Aqua stop. Stroj ima delni Aqua stop na cevi . Na dnu pralnega pa suho in dobenga sledu o stikalu in spužvi… Stroj suh in čist. Star dobrih 5 let. Napako pa javi takoj po vklopu cca 5s. S kom preverja zalitost.. al je to napačna napaka. En kolega mi je svetoval naj pregledam ščetke…
Cveto
Na dovodu je mehanski aqua stop in nima električne povezave. Baje se eno oknce obarva rdeče če je aktivirana. V glavnem skozi cev teče voda na puhno testirano ! Napaka mora bit nekje drugje. Sumim higrostat ma bi rad dobil shemo da ga probam premostit. IMa dva močnostna kontakta NO 4A,16A ter dve rdeči žici očitno napajanje.
Še par podatkov. Gorenje WA63141 ARN:167423/04 SN:10330027
Hvala za informacije
sem pregledal boben in notri ni nič zaradi česa se bi slišalo takšno cviljenje. zdi se mi kot da guma tako močno drgne ob bobnu zaradi česa nastane takšno cviljenje,med pranjem cviljenja ni,v centrifugi se občasno malo sliši,ampak najbol se pa sliši ko je stroj ugasnjen in če z roko zavrtim boben takrat pa je fejst škripajoče.
Pozdravljeni.
Pri sušilnem stroju se mi je začel gumb vrteti v prazno. Ko sem odpru stroj sem ugotovil da programator dela samo plastični del na programatorju je že toliko obrabljen da ne prime več gumba in se ta vrti v prazno.
Moje vprašanje je ali se da ta del naročiti posebej in kako se reče teme rezervnemu delu?
Model sušilnega stroja je gorenje, D60.35
Hvala za Odgovor