Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Mogoče v preveliki teži tepiha ?

Ja, na to sem pomislila. Ampak mi je čudno, ker je sicer bil opran že velikokrat, včasih 2 naenkrat (ker sta majhna) in to brez problemov.

Zdaj testno perem brisače, pa da vidimo.

Vedno gre nekaj narobe ko imaš najmanj časa. :/

Cveto ziujo…
Pralni stroj vse lepp dela je digitalni znamka samsung noce pa.mi zapreti vrat samo preskoci ko bi se mogla zapreti kaj bi to lahko bilo … prosim ce mi pisete na mail… [email protected] hvala lp

Pozdravljeni rabim pomoč
Imamo pralni stroj znamke gorenje wa63121 dela vse normalno ko pa začne izpirati (ko se centrifuga všalta ) vrže ven fid stikalo ? Vklopin nazaj fid stikalo dela normalno . prosim za pomoč

lp Dejan

Nekje prebija na ozemljitev.
Mogoče motor.

pozdravljeni! rabil bi malo pomoči

J..e me pralni stroj znamke SIDEX SWA 50100(neka veja gorenja), imel sem ga cca. 1 leto v mirovanju in ko sem ga priklopil in dal prat eno rundo mi je kar naenkrat vsekalo po pralnem, ko sem pa pogledal kaj je pa se je se kar kadilo iz nekega stikala na kerem pise MIFLEX x17-1.

Kaj se da kaj naredi s tem ali pa me caka trgovina:(

To je VF filter, ki preprečuje prehajanje motenj iz stroja v omrežje.
V končni fazi lahko sam zamenjaš, če greš na servis po drugega. Seveda je treba paziti na pravilen razpored žic, ko boš (če) boš sam zamenjal.
Cena ni velika. Par evrov.

A mi lahko pomagate z nasvetom.

Iščem mojstra, ki bi mi zamenjal gumo pri pralnem stroju Gorenje. Sem iz Ljubljanje. Kot vidim imajo to mojstri narejeno v nekaj minutah, zato se ne bi sam mučila če ni treba.
[email protected]

Pozdravljeni Cveto!
Imam pralno sušilni stroj LG 14312 RDK star 7 let. Ima invertni motor (ne vem, če sem prav napisala). Sicer super pere, je pa kakšen mesec centrifuga precej glasna, Bojim se, da bo vsak čas čisto fuč, zato bi ga rada prej spravila v red. Pravijo na servisu, da so verjetno ležaji in bo popravilo precej drago (cca 200-300 €). stroj je takrat stal malo čez 800 €… Kar malo sem obupana…prosim svetujte mi. Že vnaprej hvala.

VLJUDNO PROSIM ZA POMOČ!!!
Imam pralnno sušilni stroj LG 14312 RDK (invertni motor), star 7 let. Sicer super pere in suši, že kakšen mesec pa je centrifuga precej glasna. Na servisu so mi rekli, da so verjetno ležaji in bo popravilo precej drago (cca 200-300 €). Rada bi ga čimprej poštimala, da ne bo na vsem lepem čisto fuč. Prosim za kak nasvet!!! Že vnaprej hvala.

200-300 eur je kar huda cena.
cca 150 eur je realno.
mora pa stroj iz kopalnice!
ni pa garancije da bo potem stroj ok?!

lp,A

Pozdravljeni,

imam pralni stroj Gorenje WA 63101. do včeraj je lepo pral, včeraj ga je začelo pri centrifugiranju premikat. zdaj se prižge nastavitev za pranje, vendar ko pritisnem start, stroj ne zalaufa.

Prosim za pomoč, veliko preila za prat, otroci…..

lp
Leila

da se stroj ne pržge nima nobene veze s premikanjem stroja!
kaj pa vem?
izpiše katero napako?
izklopte ga iz elektrike pa ponovno čez 5 min. prklopte.

Na pralnem stroju Bosch mi vedno meče ven napako E5 kaj je to… ?
hvala za odgovor

zalit akva stop(nekje pušča)
ali pa
Motor?

Zdravo

Težava na WA1581S

Stroj vse normalno vrti, natoči vodo, sprazni vodo, vendar v nekem trenutku sredi pranja se mu nekaj zgodi in programator začne kar skakat naprej vsakih 10 sekund,, in potem se ustavi ko pride do STOPa. Težko rečt v kateri fazi pranja se to zgodi, zgleda zelo random. Sumil sem da bi bil grelec ali kak senzor temperature, in sem šel prat z mrzlo vodo, pa je bila situacija ista. (grelca še nisem pomeril, ker nimam instrumenta pri roki)

Če potem recimo zavrtiš programator še enkrat nazaj na mesto kjer se mu je scufalo, lepo pere naprej 5-10 minut, potem pa spet pospeši do konca…

Ko sem ga tako hecal se je enkrat vmes zgodilo da je sredi vsega ven zabrisalo FIT, medtem ko je je bil programator v pospešenem stanju. Ampak to samo enkrat, sem probal potem še 10x vsaj pa ni metalo nič ven.

Kakšna ideja kje bi se lotil zadeve, kaj bi bilo najbolj smiselno preveriti?

Hvala!

Običajno začne programator preskakovati, če ne deluje motor.
Če preko taho-generatorja ne dobi povratnega impulza, da se rotor vrti, ko bi se naj.

Pozdravljeni!

Lepo prosim za nasvet, kaj bi lahko bilo in kaj storiti?
Pralni stroj je dvakrat od recimo 6 pranj občutljivo, športno opremo, ki jo perem posebej na 40 stopinj opral na očitno zelo visoki temperaturi. Ven je prišlo vse uničeno in zmečkano. Škoda je kar zajetna (jakni, perilo, majice) Prvič sem dopuščala možnost, da sem se sama zmotila pri programu, ko se je to zgodilo drugič, vem, da je kriv stroj. Pri ostalem, bombažnem perilu ne opazim razlike.
Stroj je Candy Grand, star cca 5 let.
Je težava v grelcu, termostatu? Sedaj vse, kar se lahko uniči perem na roke.

termostat

Pozdravljeni!
Sam sem menjal krtačke na motorju z identičnimi (pralni stroj gorenje, 15 let). Najprej je normalno vrtel, potem je spet crknil. Vzamem krtačke ven in vidim da so se zataknile(obe!). Očistim, malo pobrusim ob robu, spiham, zmontiram, motor spet špila. Malo je še poiskrilo na začetku, potem je laufal normalno. Je pa sam motor pri visokih obratih zdaj tako glasen ko avion, gre skozi ušesa.
Vprašanje: Je to normalno in se morajo krtačke le malo obrabiti? Ali je tudi z motorjem kaj narobe?

New Report

Close