CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Živio!
Imam problem s pralnim strojem Whirpool AWM 8105/1. Stroj začne izčrpavati vodo takoj, ko premaknemo gumb za izbiro programa pranja iz nule, še preden se aktivira program z gumbom za začetek pranja. Črpa neprestano, čeprav vode v bobnu ni več. Ko pritisnem gumb za začetek programa, boben malo zavrti, prične jemati vodo in takoj odklopi. Prikaže se napaka F9 in lučke utripajo. Na servisu so mi rekli, da je to oznaka za presostat ali zamašeno cevko. Menjal sem presostat in izpihal cevko. Pri prvem vklopu je potem istočasno jemalo vodo v stroj in jo izčrpavalo. Pri ponovnem poskusu pa se je ponovilo, kot sem opisa na začetku.Torej nisem rešil nič.(Zamenjano je bilo tudi stikalo vrat). Prosim za nasvet. LP
Pozdrav še enkrat!
Res je, da je stroj enkrat pokazal oznako napake FA, kar pomeni vključitev funkcije akva stop. Nagnili smo stroj in tudi izpraznili vodo iz filtra. Stroj je potem opravil eno pranje brez problema. Od takrat dalje pa nič več, kljub vsem že opisanim poskusom. A je možno, da je kaj narobe s “stikalom” na akva stopu (kjer pritisne plovec, ko ga dvigne voda)? Kakšna relacija mislite, motor-elektronika? A to motor pumpe?
Hvala za odgovor! lp
od kje pa je pršla voda na podn stroja?(guma na vratih?)
morda je teklo kaj čez motor???
gre za glavni pogonski motor!
s stikalom akva stop ne more bit nič narobe,je dost visoko postavljen da bi ga voda dobila!
snemte motor pa poglejte krtačke!
lahko da je na elektronki prežgan kontakt!(bolezen whirpol)
pa še grelec pomerite!
no,pa bo cel stroj premetan
Živio!
Rešli primer!
Danes sem bil na vikendu. Poklical sem enga “majstra”, ki je že bil ljudem v pomoč. Mal sva tuhtala, poskušala razne variante, pregledal je stroj, kot ste svetovali, nato je prišel na idejo, da odklopi akva stop. Zdaj stroj pere brezhibno, akva stopa pa na vikendu itak ne rabim nujno.
Hvala za nasvete in lp.
Pozdravljeni, Cveto!
Upam, da lahko tudi meni pomagate. Imam približno 5 let star pralni stroj Candy O (točnega modela ne vem).
Včeraj se je pojavila težava, da na nobenem programu, ki ga izberem, ne dela. Torej, hotela sem prati na hitrem programu 30 minut, pa je samo natočil vodo not in ven…, potem sem dala na centrifugiranje in ko sem hotela pobrati perilo ven, je bilo mokro. Torej, zdaj sem ugotovila, da centrifuga ne dela, sploh ne obrača. Vodo natoči in jo tudi nekako ven iztoči, vendar ne ožame :(.
Je kriv programator? Kakšne so cene menjave (je bolj smiselno menjat pralni stroj, čeprav še ni star)? Pri kateri ceni popravila se je smiselno odločiti za nov stroj?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
B.
Pozdravljeni
Tudi jaz imam eno vprašanje v zvezi z pralnim strojem.
En stroj oblačil mi je opralo,kot običajno prestavim še na mehčalni program. Seveda je stroj to vse naredil in minuto proti koncu mehčalnega pranja,mi je varovalko izklopilo v elektro omarci.
Seveda sem opazila in sem varovalko nazaj priklopila, pripravila druge stvari da mi stroj opere,ampak mi bobna ne obrača,dotok in odtok vode je v redu bobna pa ne obrne. imam gorenjev stroj star 1,5 let.
Kaj bi lahko bilo?
Radi bi kupili čim tišji pralni stroj s 5 letno garancijo in dobro servisno mrežo. V družini imamo tri otroke, zato je pranja kar veliko. Trenutno imamo 7 let star Gorenjev stroj WA64613, ki sicer še dela, vendar je postal zelo glasen, občasno ne ožema več. Nam lahko kaj svetujete?
Hvala in lep pozdrav!
tatjana
Prosim za pomoč!
Spet nagaja pralni stroj. Nekaj časa nazaj so bile zamenjane ščetke na bobnu, sicer je serviser rekel da se dobro drži pralni stroj, star cca 7-8 let.
Danes spet nekaj nagaja.
ČE je prazen boben in dam centrifugo začne normalno ožemati, do konca, tako kot mora se vrti.
Če dam notri mali moker tepih, ki sem ga prala že velikokrat, pa mi ven da mokrega. Sploh ne ožame kot mora – boben se nikoli ne vrti tako zelo kot bi se moral, ampak samo melje nekaj počasi.
Cev je ok, voda je ven normalno pritekla.
Filter je pogledan, manjša smet odstranjena.
Kje je problem??? 🙁