Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Pozdravljeni!

Tudi sam bi prosil za pomoč. Pralni stroj Bosch WFO 2042 ne začne izmetavati vode in posledično ne zažene centrifuge (sicer centrifuga deluje). Pri iztočni črpalki je bil sicer manjši tujek (sponka od zadrge), katerega sem odstranil. Črpalka sicer deluje… Kaka ideja?
Hvala za pomoč!

Lp!

sifon,črpalka, izhod boben-cev

Razdrl odtočne cevi (notri našel nekaj centov in vijak:)), pregledal črpalko, ampak žal še vedno ne dela. Je pa zanimivo, da zataji samo na koncu programa; vmesno praznjenje in polnjenje vode opravi brez problemov, na koncu programa pa samo začne utripati lučka za centrifugo in to je to…
Lp, Matija

test

g. Cveto, prosim za nasvet oz.pomoč

Imam pralni stroj Gorenje Model WA63121, star cca. 7 let.
Sprva mi je začelo javljati Napako 4 in pralni stroj ni dokončal pranja. Ob delovanju se je slišal tudi neznačilen zvok.
Svetovali so nam da zamenjamo ščetke, kar smo tudi storili.
Nato mi je začelo pralni stroj močno prestavljati, ob prvem premiku pa je začel delati izredno počasi,dokler ni spet napisalo Napake 4.
Ob premiku močno zaropota in pralni stroj zelo premakne.
Pralnega ciklusa nikoli ne dokonča.
Hvala za pomoč

http://med.over.net/forum5/read.php?151,6158052,6158052#msg-6158052

Zakaj pa tako močno zaropota in pralni stroj ful premakne?

Razlogov je lahko več….Lahko so amortizerji, mogoče stroj ni trdno na tleh na vseh štirih nogicah in v vaservagi, mogoče je zgoraj kakšna vzmet odpeta, ki drži boben v ravnovesju.
Mogoče so ležaji, zato je treba malo obračati boben in preveriti, če je fiksen in se ne premika gor ali dol.

verjetno stroj zažene kot v centrifugo_v visoke obrate?!
napaka na motorju_tuljava taho+magnet?
ali pa napaka na elektroniki!!!

Pozdravljeni imam pralni stroj matrix mps 1000 ker mi med pranjem ni vrteli bobnja sem odprla zgornji pokrov in opazila da je padel jermen zanima me kako najlazje pridem notri da ga zamenjam ker odzadaj ni nic za odpret prosils bi vas ce lahko odgovor posredujete na mail [email protected]

v tem primeru je najbolje če vam kdo pomaga!
čeprav jaz ga sam namestim nazaj!
z baterijo posvetiš na motor in jermen zahaklaš na jermenico motorja,pol pa na jermenico bobna pa z občutkom zavrtiš vse skupaj!(ene 2x mal ponagaja pol pa gre)
lp,A

Pozdravljeni,

preden si izpulim vse lase bi še tukaj prosil za kakšen nasvet glede pralnega stroja.

Imam pralni stroj Whirlpool AWO/D 43115. Skoraj pred enim letom je pralni stroj vsake toliko časa le delno ožel perilo oziroma se boben preprosto ni zavrtel z polno hitrostjo. To se je dogajalo kakšen teden in po tem, ko sem že poklical serviserja in tudi tam vprašal kaj bi lahko bilo in kako mi lahko pomagajo, čisto iz radovednosti poskusil še enkrat in je delalo normalno. Tako je sedaj normalno in čisto brez problema pralni stroj delal več kot pol leta. Do včeraj. Ko se je prižgala lučka za servis in se po programih pralni stroj ustavil po tem, ko se je pričelo izpiranje ni pa še počrpalo mehčalca.

Preden ponovno pokličem na servis in mi povejo, da je lahko narobe vse in da morajo zadevo pogledat, v isti sapi pa omenijo še, da je ura pregleda okoli 40eur v to pa še niso všteti potencialni rezervni deli, se obračam na vas, da me usmerite oziroma mi pomagate.

Hvala za vse vaše nasvete!

Lep pozdrav,

Mitja

Mogoče težava z zamašenim filtrom, sifonom, črpalko…

Filter sem očistil, preveril sifon. Mislim, da tudi vodo normalno izčrpa, saj ne ostaja v pralnem stroju.

Še kaj?

elektronika!
več takih primerov za liverpul!
kaj se pa zgodi če daš na funkcijo centrifuga?(verjetno dela,a ne?)

Pozdravljeni,

no kot večina ostalih v tej kar dolgi temi 🙂 , imamo tudi pri nas problem s pralnim strojem in sicer BOSCH Classixx 5. zadeva je pa sledeča:

stroj ob večjih obratih centrifuge začne ” razbijat ” , to zgleda nekako takole, ko gre centrifuga proti najvišjim obratom malo pred max obrati najbolj bobni na max obratih pa se nekako umiri, kot bi prebijalo zvočni zid. Vem, da je potrebno zamenjat ležaje. Me pa skrbi ena druga zadeva in sicer to, da je tista plastika med bobnom in gumo pri vratih kar precej ” poružena ”, če spravim prazen stroj v centrifugo se v bobnu nabere nekaj malega sivega praha, sklepam, da zaradi ruženja bobna ob tisto plastiko.

eno čisto laično vprašanje: ali je še smiselno menjavat ležaje ali to ni tak hud problem, pa drugič bolj pazi…

hvala!

luft,ležaji,axa,puša!!!
po mojem nima smisla menjat ležajev ker je verjetno že vse zglodano?
po praksi sodeč, ima pa tale stroj zalepljeno kad,tako da ga ni mogoče odpret!
rešitev je menjava kpl boben!

lp,A

Hvala za odgovor.
No saj se mi je zdelo … takšne sreče pač sem, imam stroj z lepljenim bobnom.
koliko pa stane boben za ta model, vsaj približno.

hvala še enkrat.
lp

cca150 eur

Cveto, hvala. Danes je bil pri nas mojster, seveda je povedal enako kot si napisal.
Prosil bi pa še za eno mnenje… glede na to da moramo sedaj kupiti nov stroj me zanima tvoje (seveda tudi od drugih) mnenje o mojem izboru. Odločil sem se da mora imet nov stroj inverter motor seveda pa ne sme imeti lepljenega bobna!

1. beko

2. samsung

3. gorenje

4. ?

hvala, lp

New Report

Close