Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Zaenkrat hvala lepa za pomoč.
Bo potrebno kar servis poklicati.
Lep dan.N.

Sporoči rezultat!
lp,A

Spoštovani,
Moja hči je kpila nov pralni stroj in tisti ki ji ga je montiral ni odstranil nekih varnostnih uteži ali kaj že. To je ugotovil šele takrat, ko je dal prat, pa me zanima, če je sedaj ta pralni stroj zanič. Vljudno prosim za odgovor.Leja Kristan

najbolj da kupite še en pralni stroj
nato preberete navodila pa bo.

Nič ni narobe!!!

lp,A

Imam sušilni stroj Indesit ISL 65CEX – težava je v tem da ko je v njem polno perila cca. 5 kg bobna noče obrnit se nekaj muči, če dam noter samo polovico perila dela normalno kaj bi lahko bilo narobe?

LP
Damjan

Pozdravljeni!

Lepo prosim za pomoč, imam kup perila, pa je crknil pralni stroj :-(((.
Torej, ko ga hočem vklopiti, takoj vrže ven FID stikalo. Pogledala sem filter – ja, je bil zamašen – ga očistila, en boben je normalno opral, sedaj pa spet. Najprej, ko sem dala prat, se je programator vrtel kar naprej, sploh ni ostal v tem programu. Potem sem ga izklopila in, ko sem želela spet vklopit, je vrglo ven FID.
Imam Gorenje Super Silence, WA 1541 S, star ca 10 let. Ali mi lahko kaj svetujete ali vsaj poveste kaj bi lahko bilo narobe?
Če bom potrebovala serviserja, vljudno prosim za priporočilo, če poznate koga na območju Maribora (ne vem, na katerem koncu Slovenije živite). Nekoga, ki bo delo vzel RESNO in stroj popravil solidno in po normalni – torej zmerni in sprejemljivi – ceni.

Hvala in LP! Mila

Damjan novo
Pretegnjen jermen, Ali pa zagonski kondenzator!

Mila
po moje je napaka na motorju. Izrabljne ščetke(posledica tega je vrtenje programatorja,elektonika ne dobi potrebne inf.)
Če FID ven meče, potem je lahko motor še prebit, lahko pa da je prebit grelec!(mal me bega, ker enkrat vrže ven, enkrat pa ne)
Ali je boben kaj zluftan in povešen?
Na obm. MB ne poznam nikogar!(sem J od Lj.)

Bolje mi ustreza na starševskem čveku!

lp,A

Cveto, najlepša hvala za odgovor!
Ali je boben zluftan in povešen? Nič posebnega nisem opazila, res pa je, da je stroj zadnje čase pri centrifugi “skakal” in “ropotal”. Našla sem serviserja, ki pride jutri in bom napisala, ali je uspel popraviti. Po telefonu mi je rekel, da je najverjetneje grelec ali motor, torej podobno, kot ste napisali vi.
Zanima me še nekaj: ali Calgon uniči tudi že nastali kamen ali pa le preprečuje nalaganje novega? In ali ga je res potrebno dodajati pri vsakem pranju? Tega nisem delala, upam pa, da to nima veze z nastalo okvaro.

Sicer sem zelo zadovoljna s tem strojem in iskreno upam, da se bo dal popraviti.

Še enkrat hvala in lep večer vam želim!

Lp Mila

Calgon nima veze z nastalo okvaro!
Namesto Calgona nalijte noter kis,citronko!
Spremljam zadevo!

Lep večer, A

Pozdravljeni!

Stroj je popravljen :-)! Grelec in senzor, je rekel serviser. Imam občutek, da je delal natančno in vestno, tako da upam, da bo stroj še nekaj časa pral :-).

Še enkrat hvala za nasvete in pomoč! Upam, da vas smem še kdaj kontakirati. Kaj ste samo za pralne stroje ali tudi za drugo “hišno aparaturo”?

Lep dan vam želim!
Mila

Vi kar izpostavte problem, pa bomo že kaj pogruntal!
Kolk pa je blo cenovno?)
lp,A

Pozdravljeni,
danes izgleda crkujejo pralni stroji. Ravno sem bila malo v skrbeh, ker v zadnjem času ni ožemal kot je treba, je danes v celoti odpovedal Imam Candy C2 125 star cca 6 let. Danes sem dala prati na 60 st. brisače in podobno. Ko sem mislila da je že oprano, sem opazila da se sploh ni opralo do konca. Na perilu je bilo občutiti še detergent oz- mehčalec in tudi ni bilo ožeto. Sedaj niti ne izčrpa vodo- Če dam pa na novo prati, pa se boben niti ne obrne. Na začetku se sliši samo, da teče voda potem pa se sliši samo tk ….tk in stroj ne naredi nič. Ali je to programator, ali motor? Proooosim za čimhitrejši nasvet-

Obupana mamica z kopico neopranega perila

Vode ne izčrpa? filter,odtok!
Izčrpajte vodo, stroj resetirajte, pol pa še enkrat!
Da bi bil motor težko rečem, ker je Candy kar trpežen!

lp,A

Filter očiščen. Znova sem dala prati ampak sliši se samo, da vodo natoči, potem pa se boben ne obrne, samo sliši se tk in čez par sekund spet tk in tako naprej, kot da nima moči za obrnit.
Skratka največja nočna mora, če ne dela pralni stroj!
Pozdrav

Pogledat motor!
Lahko da se je celo jermen snel?

Moje izkušnje pravijo, da je jermen motorja nategnjen in ga je potrebno zamenjati. Sem imela primer že 2 krat.

No, pa je šel pralni stroj tudi pri nas!
Imamo Candy Activa (je že v letih) in pri kuhanju belega perila danes ne natoči vode – vrti kar brez, pa tudi program se na določeni točki ustavi in samo “brni”. Filter je očiščen. Serviserja bom poklicala šele v torek, zanima pa me vaše mnenje o pralnih strojih – katerega kupiti, ker pač razmišljamo o novem.
Hvala in lep pozdrav
Janja

Evo za tiste, ki potrebujete pomoč glede gospodinjskih aparatov na območju štajerske:
Naj vam povem, da sta fanta prijazna in se zares potrudita!

SERVIS BT
servis bele tehnike
Dani Trstenjak s.p.
Linhartova ulica 8
2000 Maribor

Kontakt:
041 62 47 87 UROŠ
040 80 21 80 DANI

Pozdravljeni! Zgleda da nam bo Pralno sušilni škripnil počasi. Je od Aristona star skoraj 6 let. Če bo šla elektronika v maloro serviser pravi da se ne splača popravljati.

Ker ne moremo imeti vskaega stroja posebej se moramo odločiti za pralno sušilnega. Gledala sem Hooverjeve, je to vredu izbira ali prioporočate kaj drugega. Iz stališča serviserja seveda 🙂

Hvala in lep dan

New Report

Close