Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Najboljša izbira je sušilni stroj s TČ. Zaradi manjše porabe elektrike, Kondenz pa se ne pojavlja.
Običajen kondenzacijski sušilni stroj je sicer cenejši, a je poraba tudi do 2,5 krat večja. Zato, če veliko sušite, je najbolje, da se odločite za stroj s TČ.

Pozdravljen Cveto!
Najprej hvala za obilico koristnih nasvetov… Sem že zamenjal ležaj na sušilcu, ter tudi jermen. Zdaj pa ne gre drugace, kot da vprašam:
Gre za Gorenje kondenzacijski sušilni stroj D6025, ki je veselo vrtel cca 6 let. Boben je začel cviliti, ležaj je bil uničen. Po menjavi ležaja boben ni hotel vrteti, razlog je bil v raztegnjem jermenu, ki je drsel po bobnu. Jermen zamenjam, obenem zamenjam tudi obrabljeno prednje tesnilo bobna (guma-filc). Stroj tudi kompletno očistim, posesam obilo zasušenih ostankov. Po sestavljanju stroja poizkusim zavrteti boben, gre malo na trdo po mojem občutku, vendar se enakomerno zavrti. Poizkusno ga prižgem, brez perila – deluje OK! Napolnim boben kot običajno in prižgem. Bobna ni zavrtelo (česar nisem opazil), nekaj poči in zasmrdi po zažganem. Odprem stranice, gledam kaj bi bilo (sem predvideval, da je motor šel v franže) – ne vidim nič zažganega. Tvegam in prižgem na prazen boben – zavrti in deluje normalno, kar opazujem pri odprti zgornji in desni stranici. Na filtru so se po tem sušenju nabrali majhni zažgani delci. Zdaj stroj normalno posuši, vendar samo, če je napolnjen cca 1/3 bobna (sicer sploh ne zavrti bobna – ob tem da jermen ne drsi!). Tako sprobavam že več kot 10 sušenj in isto. Čim je preveč cunj oz. je pretežko, boben ne zavrti. Kaj bi lahko bilo narobe? Krtačke na motorju ali kaj podobnega? Kje se to nahaja oz. kako bi to preveril – zamenjal?
Sem na dolgo opisal, morda še komu pride prav.
Najlepša hvala že vnaprej za vaš odgovor, lep dan!
Grega

motor nima krtačk
po vsej verjetnosti kondenzator na motorju!(okrogel valjček na dveh kontaktih)-gor vse piše!
tastari modeli imajo 10mikro Faradov
mislim pa da ima tale 6mF
Strošek cca 4 eur

Pozdravljeni g. Cveto
imam težavo s pralnim strojem gorenje va 61101. Občasno se mi zgodi, da med delovanjem pride do kratkega stika in mi varovalko vrže ven (16A).
Če stroj nato nekaj časa stoji le ta če imam srečo oper do konca( to se mi je sedaj zgodilo 3x, drugače pa stroj dela ok. Kje bi lahko bila napaka.
Hvala in lep dan!
Jože

HM,
lahko vhodni filter(a ke j poči?)

Se mogoče to zgodi v istem trenutku oz. na določeni fazi pranja ?
Ob centrifugi ali ko greje….?

ne vem sigurno, mislim pa da ob gretju???

g, Cveto,
ja ko pride do stika…poči.( če dalj časa počakam je ponavadi potem nekaj časa ok,,,in stroj dela normalno.

Odklopi grelec in probaj brez. Seveda oba kabla vzameš dol z grelca (razen ozemljitve).

vhodni filter.
sklopte stroj pa potipajte če je kje lepljiv!

lp,A

Ali pa prebrika kable in poskusi brez filtra.

g. Cveto
najlepša hvala za pomoč. Prvo bom odklopil filter, če se napaka zopet pojavi bom odklopil grelec in videl če pride vseeno do stika.
Najlepša vam hvala za pomoč.

lep dan!

Pozdravljen g. Cveto!
Ne vem, zakaj je bil pobrisan moj prejsnji komentar, pa pisem ponovno. Najlepsa hvala za pomoc! Ponovno ste imeli prav. Kupil sem nov kondenzator, cena 3.60 EUR. Je pa 8 mikro Faradov. Stroj dela kot nov!
Hvala, LP!
Grega

g. Cveto,
vhodni filter (zalita masa) je lepljiva, kot ste omenili. Prav tako je na spodnjem delu filtra ohišje odlomljeno in črno. Prav tako je ob nosilcu mase vidno temno(saje???)
Sedaj iščem omenjen filter MIFLEX X17-1.
Najlepša vam hvala za pomoč.

Lep dan!
Jože

Saj ne rabi biti točno isti tip filtra.

ok. Upam da nekaj dobim, kjer v zasavju nimamo več gorenje servisov oz. trgovin z nadomestnimi deli. Hvala vam.

saj ni panike!
gorenje pošlje po pošti!
Če ne pa slikaj,pa jaz pobrskam če imam, al pa nabavim pa pošljem!
Jože,to sva midva za kavo na Trojanah?

lp,A

za info: bil je kriv vhodni filter, ga je stopilo, drugo je bilo ok.

no,sam da je urihtan!
lp,A

Pozdravljeni,
ali mi lahko prosim poveste, zakaj se pralni stroj vrti samo v eno smer. Imam 12 let star pralni stroj Gorenje WA 1381 S.

New Report

Close