Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Kupili smo Beko pralni stroj s katerim smo opravili tri pranja , zdaj pa je pod njim mokro . Kaj bi lahko bilo narobe

lahko da je stroj ok?!
problem odtok-sifon?

Če pa je problem na stroju-potem servis-garancija!!!

Cveto, prosim za pomoč.

Imamo 5-let star pralno sušilni stroj Candy.

Prejšnji teden sem ugotovila, da stroj pri sušenju ne greje več. Tako se perilo zelo dolgo suši.

Pa sem pomislila: A če pri sušenju ne greje, kaj pa pri pranju? Je enainist grelec namenjen sušenju in pranju?

Hvala za odgovor.

zaprta kopalnica?
v stroju sta dva grelna sistema,ločena vsak zase!
izklopil se je sušilni del!
odprite pokrov pa prtisnte tipko(rdeča,al pa siva)-(bimetal), to se nahaja na vrhu stroja na Al ohišju!
pa nežno prtisnte-je čutit klik

lp,A

Bomo poskusili, hvala za odgovor.

Cveto, vas lepo prosim za pomoč.
Bojim se, da je resna okvara in me skrbi, če bi bilo sploh mogoče/smiselno stroj še popravljati in če da, kolikšen bi bil okvirno strošek popravila.
Imam pralni stroj Gorenje ws43122.
Star je blizu 9 let. Uporabljam ga le 1x tedensko, do sedaj ni bilo nikoli nobenih težav.
Danes sem prvič po več letih belo perilo prala na 95 stopinj (sicer perem vedno le na 60 ali 30), v boben stroja sem pa pred pranjem nalila tudi še nekaj belega kisa. Domnevam, da je ta moja neumnost povzročila, da se je naenkrat odluščilo veliko vodnega kamna in mi pokvarilo stroj (grelec?).
Ko sem se vrnila domov me je namesto opranega perila pričakal vonj, da sem posumila, da je bil kratek stik, LCD zaslonček na stroju je bil temen, v bobnu je stal še vrel lug, ven pa je vrglo varovalko. Sem izklopila program in vklopila varovalko, ki jo je vrglo takoj spet ven. Nato sem le še iztočila lug preko cevke spodaj in spraznila boben. Lepo vas prosim za vaš odgovor, kaj storiti.

Verjetno bo res kriv grelec. To je možno hitro ugotoviti tako, da se zadaj vzame dol pokrov in odklopita obe žici, ki gresta na grelec ter se potem vklopi nazaj varovalko.
Če varovalka ostane vklopljena, je prebil grelec.
Sicer je tudi možno, da bi zablokiralo temp. stikalo, ki izklaplja grelec, zaradi česar bi se pregrel in prebil.

Najlepša hvala za hiter odgovor.
Sama tej nalogi, da pogledam po vaših navodilih, nisem kos. Bom prosila v torek hišnega mojstra, če bo to znal preveriti.
Sicer pa, v primeru, če se je prebil grelec, bi mi znali povedati, koliko okvirno bi bil strošek servisa (sem v LJ).
Hvala za pomoč.

Grelec je kakšnih 15-20 evrov.
In še ostali stroški dela in prevoza, ki so odvisni od mojstra.

Hvala vam lepa.
Zelo bi mi pomagal še kakšen kontakt za zanesljivega mojstra v LJ, ki ima zmerne cene.

Nisem iz Lj. Mogoče je Cveto ?

Hvala lepa. Mogoče veste, kako lahko stopim v kontakt s Cvetom?

Pozdravljeni. Imamo pralni stro haier BK 1207 in mi na vseh programih pranja izpiše error 7.Kaj bi to lahko bilo narobe? Hvala

nekaj v povezavi z motorjem.

Pozdravljen.

Moja problem je v zvezi z Electrolux EV1289W pralno-sušilnim strojem ( star cca 10 let). Pred 2 leti je nahal delovati sušilec, kasneje ni več hotel prati na 90C, sedaj pa je odpovedal poslušnost tudi pri 60C in tako deluje le še na 40C. Zanima me v čem je problem in koliko bi okvirno stalo popravilo, če se sploh splača?

Hvala

Kako pa to izgleda, da noče prati na 90 ali na 60 °C ?
Da ne greje, ne obrača bobna ?

Tudi jaz imam vprasanje glede pralnega stroja. Imam nov Whirpool stroj, z zgornjim polnjenjem, model wtls 69512, star dva meseca. Zadnje case je zacel v zadnjem delu pranja pri spiranju in centrifugi spuscati luzico, ki prihaja izpod stroja. Preverila sem filter, sam stroj ne javlja nobene napake, tako da mi ni jasno kaj je narobe. Ima kdo podobne izkusnje?

Lp

Da ne greje, ne obrača bobna ?[/quote]

Pralni stroj se sicer zažene, a se na neki točki ustavi in ne nadaljuje s pranjem (kmalu po začetku). Na ekrančku, ki kaže čas do konca pranja, je ob ustavitvi vedno enako časa do konca pranja.

Da ne greje, ne obrača bobna ?[/quote]

Pralni stroj se sicer zažene, a se na neki točki ustavi in ne nadaljuje s pranjem (kmalu po začetku). Na ekrančku, ki kaže čas do konca pranja, je ob ustavitvi vedno enako časa do konca pranja.[/quote]
Predvidevam, da se ustavi takrat, ko se vklopi grelec in bi naj segrel vodo do določene temperature. Ker pa ne segreje vode, pa seveda obstane in čaka.
Možno, da je problem v termostatu ali elektroniki.
Če bi bil grelec, potem tudi na 40 ne bi grel.

ozdravljeni, vem da to ne spada sem, vendar mogoče mi lahko pomagate.Zanima me ali ima kdo sušilni stroj z toplotno črpalko in kako je zadovoljen. Midva bi rada kupila, pa se ne moreva odločit, ker je majhna kopalnica. Ali pralno sušilni stroj, ali sušilca , ki bi ga dala v shrambo zraven kuhinje, ki ima tudi zračnik.Ker so sedaj zelo hvaljeni od trgovcev ravno sušilci s toplotno črpalko naju zanima ali bi se v ostalih prostorih in v shrambi,ki je majhna, vendar bi bila vrata lahko odprta, ustvarjal kondens. Kajti sedaj se nama je pojavila v dnevnem prostoru plesen, ker sušim na stojalu. Ne bi pa želela, da bi je bilo potem še več. Ali pa naj se raje odločiva za starejši tip sušilca z odvodno cevjo? 🙁

New Report

Close