Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Se je odpela kakšna vzmet na zgornji strani in kam tolče ?
Mogoče amortizerji….Odpri pokrov in med centrifugo opazuj.

Pozdravljeni,

Prosim za nasvet. Gorenje WA 1331 S. Začelo je metati ven FID stikalo, najprej 1x pred meseci sedaj pa vedno. Sem odklopil grelec je bilo isto, ko sem odklopil motor zadeva deluje. Je to prebit motor? Kaj je sploh prebije, statorsko navitje? Oznaka motorja je UOZ 112 G 63.

Lp,
Marko

Ja, očitno res. Prebilo je izolacijo na navitju in zato tok prehaja na ohišje oz. ozemljitev.
Prebije lahko eno in drugo. To se lahko ugotovi, če motor razdreš in posebej z ohmetrom izmeriš kateri del prevaja med navitjem in ohišjem.

CVETO, PROSIM ZA POMOČ -PRALNI STROJ
ALI ŠE ODGOVARJATE NA TEM FORUMU GLEDE PRALNEGA STROJA
Imam štiri leta star pralni stroj Matrix, do pred mesecem je delal brezhibno,
potem je začel na določenih programih nagajati to da mi je začela žmigat opozorilna lučka in čuden zvok se je slišal pa seveda ni pral.
Pa sem dala na nek drug program, ki ga nisem še prej uporabila,pa je še par dni delal.Sedaj pa dela samo tole .
Začel je vleči vodo, istočasno jo je črpal ven malo je obračal potem pa je spet začela
opozorilna lučka svetiti sam od sebe toči vodo in jo hkrati meče ven tudi če na stroju ne pritisnem vklopa če je stroj na nekem programu avtomatsko vleče vodo in meče.
Ali mi prosim znate kaj svetovati.
Hvala.
lp Tatjana

Res je prebilo statorsko navitje motorja. Ko sem ga razstavil se vidi mesto kjer je stopljena izolacija in pride navitje v stik z ozemljenim statorskim delom.

tatjancica [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
Re: CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

13.08.14 17:55
potem je začel na določenih programih nagajati to da mi je začela žmigat opozorilna lučka in čuden zvok se je slišal pa seveda ni pral.
Pa sem dala na nek drug program, ki ga nisem še prej uporabila,pa je še par dni delal.Sedaj pa dela samo tole .
Začel je vleči vodo, istočasno jo je črpal ven malo je obračal potem pa je spet začela
opozorilna lučka svetiti sam od sebe toči vodo in jo hkrati meče ven tudi če na stroju ne pritisnem vklopa če je stroj na nekem programu avtomatsko vleče vodo in meče.
Hvala.
lp Tatjana

težko odgovort na vaše vprašanje.
to so ponavad simptomi zalit akva stop,kar pa v tem primeru ne bo!
po vsej verjetnosti elektronika,oz. lahko je tudi hidrostat!
lp,A

Cveto, pozdravljeni!

Imam Beko pralni stroj in mi neki centrifuga ne dela. Me lahko kontaktirate na [email protected]

Hvala!

Lp

Pozdravljeni, pralni stroj ne centrifugira, ko je poln. Na njem piše, da je za 6kg perila, vendar moker tepih (13kg) ne centrifugira več. Je šel jermen, motor?
http://www.washingmachine-manual.com/manuals/aeg/AEG_L_70260_TL.pdf

LP, V.

to pa ne vem kako je s tepihom, in težo čez normal.
kako pa stroj funk.če je normalna teža s perilom!
lahko je jermen dol cmoknil, al pa stroj zaznava neenakomerno poratdelitev

Če pri manjši teži perila normalno funkcionira, potem zaznava (neenakomerno) preobremenitev.

Spoštovani Cveto!
Prosim, še enkrat za pomoč pralni stroj Matrix, vseskozi vleče vodo , ampak če jo pravočasno zaprem stroj obrača in pere na vseh prgramih samo moram biti skozi prisotna, da ko vrže vodo, da zopet odprem vodo, da spet pere in sem skozi pozorna kaj dela, ker če pozabim vodo zapreti ko se boben do nekje napolni z vodo, stroj neha vrteti- prati in istočasno črpa vodo in jo meče ven, filter je očiščen kaj mi svetujete.Skratka voda se ne vstavi.
Prosim za pomoč?

tatjancica [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
Re: CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

13.08.14 17:55
Hvala.
lp

Spoštovani Cveto!
Prosim, še enkrat za pomoč pralni stroj Matrix, vseskozi vleče vodo , ampak če jo pravočasno zaprem stroj obrača in pere na vseh prgramih samo moram biti skozi prisotna, da ko vrže vodo, da zopet odprem vodo, da spet pere in sem skozi pozorna kaj dela, ker če pozabim vodo zapreti ko se boben do nekje napolni z vodo, stroj neha vrteti- prati in istočasno črpa vodo in jo meče ven, filter je očiščen kaj mi svetujete.Skratka voda se ne vstavi.
Prosim za pomoč?
Hvala Lp

mogoče hidrostat_nivojsko stikalo!
čeprav se nagibam k okvari elektronike!
lp,A

Če stroj izklopiš, prav tako teče voda ?

Pozdrav!
Ja če stroj izklopim prav tako teče voda.Nujno jo moram zapreti.
lp

Potem pa je problem v ventilu.
Če teče tudi takrat, ko ga izklopiš iz vtičnice.

Ventil (navitje) je treba vzeti dol, ga odpreti ter očistiti. Mogoče se je samo zataknila dihtunga ali vzmet.

Zdravo!

Pred par meseci si mi že pomagal okrog gorenjskega pralnega stroja, sedaj ima pa prijatelj probleme z BOSCH WFO 2470.

Namreč, prav tako je centrifuga začela delati slabo, vendar pri tem stroju nisem našel kondenzatorja kot je bil pri gorenjskem. Vzel je tudi motor narazen in hotel spucat ščetke oz. jih menjat. Ščetke na motorju so velike še ene 2 cm (nove so ene 5 cm dolge). Ali bi lahko bil to problem?

Po čiščenju ščetk stroj sploh ne zaganja več bobna, oziroma ga zažene za pol sekunde in nato obmiruje.

Problematično je pa tudi stikalo na vratih, včasih je treba stroj 5x zapret da zagrabi. Bi lahko bilo to povezano?

No, upam da se bo dala najtkakšnarešitev, drugače pa bo treba po nov stroj, verjetno.

p.s., stroj ki sem mu menjal kondenzator po tvojem nasvetu, pa še zdaj dela 😉

če se stroj zaganja v centrifugo za sekundo dve-problem taho(tuljava-magnet na motorju)
za stikalo ne vem, je pa vredno poskusiti.
lp,A

New Report

Close