Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Bom poskusila brez mehčalca.
Pa imam še eno vprašanje. Pri pranju mi zadnje čase nagaja. Med gretjem vode začne kar naenkrat spet črpati vodo, pobere tudi mehčalec, nato pa kmalu javlja napako F-03 in ne nadaljuje s pranjem. Ko ga ugasnem in ponovno zaženem, začne pranje nastavljenem programu od začetka in ga tudi dokonča. Ali mi lahko nakažete, kje bi bila napaka ter kakšen bi bil strošek popravila?

Hvala in lep pozdrav.

http://www.needapplianceparts.com/aristonerrorcodes.aspx

Verjetno termostat oz. NTC upor ali pa rele za grelec.

Robi, nič se ne zgodi. Ima 3 programe in vse je mrtvo. Lučka gori, ostalo vse tiho. Če se vam sanja kaj bi bilo bi prosila za nasvet kako naj sama popravim oz. preverim kaj je.

Robi, se je pa tudi meni že dozdevalo, da bi lahko bila vratca. Stroj na enak način reagira, če niso dobro zaprta, ampak sedaj so…je prazen pa ne dela, poven ne dela, polovico povn ne dela…

Mogoče pa je za pike na oblačilih in težave z gretjem, kriv s kamnom obložen grelec in termistor.

Simptomi so takšni, kot da ne bi delalo stikalo.
Lahko tudi sama preveriš stikalo. In sicer bi morala s stikala vzeti dol oba debelejša kabla in ju dati skupaj, ter dobro izolirati, ter šele potem vklopiti kabel v vtičnico in preveriti delovanje.
Do stikala prideš, če vzameš dol del gume pri samem stikalu. Ali pa stikalo odviješ in ga potegneš ven ob gumi ali od zgoraj. Odvisno kako ti bo lažje.

robi hvala, bom poskusila.
Kakšni pa so stroški če mi ne uspe in pokličem serviserja??

Odvisno od serviserja. 🙂
Samo stikalo ni drago, okrog 10-15 evrov.
Seveda, če je to problem.

Spoštovani,

smo pred nakupom novega pranega stroja in bi se morali odločiti v kratkem. Lepo prosim za nasvet. Zanima nas stroj, ki ima 5 let garancije, je kakovosten, pa vendar relativno cenovno ugoden (max. 400 EUR). Takšen, za katerega pa je vseeno pričakovati, da bo delal malo več kot samo 5 let. Želeli bi stroj klasičnih dimenzij (torej ne kratke variante), s sprednjim polnjenjem in z številom obratov najmanj 1000 ali 1200.
Obenem me zanima, ali je kakšen kombinirani pralno – sušilni stroj, ki bi nam ga lahko priporočili, če bi se odločili za to varianto (čeprav, kolikor berem po forumih, to varianto odsvetujejo).

Glede Beka – eni priporočajo, drugi totalno odsvetujejo, v nekaterih trgovinah so nam povedali, da ga ne prodajajo več, ker so imeli preveč reklamacij, v drugih pa ga zelo hvalijo.
Kaj menite o Candy aparatih, so še vedno tako kakovostni, kot pred leti? Bosh? Elekrolux? Katere znamke bi nam priporočili in katere odsvetovali?

Lepo prosim za pomoč in nasvet.
Hvala!

Lp Ana

loterija!!!
vse je na meji pokvarljivega!!!
kombinacija pralno sušilni-E lux je bil do pred časom zakon!
priporočam vsako zase!
gorenje ni slaba izbira! 5 let garancija-dostopni in cenovno ugodni rezervni deli!!!
Beko je OK. To je sistem ala Bosch! nemška zasnova!
lp,,A

Pozdravljeni,

hvala za odgovor, vendar sem včeraj dopoldan že kupila stroj (se je kar mudilo) in sicer Indesit IWD 71482. Enostavno sem se, po vsem, kar sem videla, dokaj hitro odločila zanj (ko sem vas vprašala za mnenje ga še nisem videla). Ima vse, kar potrebujemo in zdi se mi – ničesar preveč, pa vendar dovolj. Za 300 EUR mislim, da smo dobili maksimalno. Upam,da je odločitev bila dobra. Pa še 5 let garancije ima, ker smo ga kupili v GA. Kar odpeljali smo ga in že veselo pere. Trenutno smo dobesedno navdušeni nad njim. Upam, da bo tako tudi ostalo.

Hvala še enkrat in lep pozdrav!
Ana

martin

zdravo. Zanima me kako zamenjati ležaje na bobnu pralnega stroja indesit wixe 127. boben sem že vzel iz stroja ven samo ohišje ne vem kako razstaviti, zgleda da je ohošj skupaj zalimano.
hvala

Lep pozdrav!

Imam starejši pralni stroj GORENJE WA512. Do včeraj ni imel težav, razen parkrat centrifuga ni zalaufala, pa sem moral ročno nastavit še enkrat in je blo potem OK. No, sedaj pa je očitno napaka napredovala in sicer, se boben ne vrti sploh. Nekako se hoče zaganjat, malo se gunca levo in desno, to je pa tudi vse. To se dogaja od začetka do konca, ne samo pri centrifugi.
Če je boben prazen, dela pa normalno, kakor da nekako ne bi imel dovolj moči, da bi zavrtel poln boben.
Ker sem najprej pomislil, da je morda kaj z jermenom in da drsi, sem ga odprl odzadaj, vendar ne drsi, ker se vidi, da se motor nekako ne more zavrtet.
Se da to kako popravit, ali bo čas za nov stroj?

Hvala za odgovor in lp,

Uroš

centrifuga- zamenjaj kondenzator.odpri pokrov stroja,levi kot zgoraj boš videl siv-bel valj na dveh žicah pripet s trinajst matico.to je kondezator(cca 4 eur).poglej vrednost 16(18) ali 20 mikro faradov!morda je to, lahko je pa tud motor zanič!

mini 86- v tvjem primeru je lahko boben zalepljen in ga nima smisla dajat narazen! če je spet z vijaki,potem se da !pripni slikco da mal vidim!

lp,A

Cveto, najlepša hvala!

Res sem zamenjal kondenzator in stroj deluje kot nov 🙂 No, pa sem namesto 400 EUR za nov stroj dal samo 6,50 EUR in peremo naprej 😀

Hvala še enkrat, če pa se slučajno kje srečamo kdaj maš pa par pirov v dobrem 😉

Pozdravljen g. cveto!

Imam težavo s strojem Bosch, ki je star natanko 6 let. Je pralni in sušilni stroj, model WVD24520EU. Pred 5 pranji so se začeli problemi: stroj napolnim s perilom, dodam tekoči detergent v boben in kis v posodo za mehčalec. Nastavim na program (zadnjih 5x ko sem imela težave z njim, sem prala na 3 različnih programih na 40 in 60 stopinj). Normalno prične, ko pa pričakujem, da bo končal, on začne “bluzit”. 10 min do konca programa on še vedno pere (vidi se tudi malo pene – kakor, da bi slabo oplaknil ali dala jaz preveč detergenta, v kar dvomim) in nič ne kaže na to, da bo izčrpal vodo ter centrifugiral. Ko kaže 1 min do konca (ob normalnem delovanju se v tem trenutku že zaključi centrifuga in stroj že miruje, čakam le še na klik vratc, da odprem) pa se kar ne ustavi – on še dalje pere kot prej, z malo pene notri in z vodo. Če ga pustim bluziti, potem čez čas na zaslončku prikaže spet 1 h oz. odvisno od programa, skratka jovo na novo. Takrat pač prekinem, dam na program izplakovanje in v tem primeru naredi vse normalno (izplakne, izčrpa, centrifugira, normalno konča in zapiska ob koncu). Veliko sem prečesavala internet, ker se bojim, da bi bil programator, vendar itak nisem nek strojnik ali podobno, da bi upala veliko “šraufat”. Poskusila sem to:

– preverila ali je zamašena odtočna cev za izčrpavanje – odvila cev iz zidnega sifona in noter natočila vodo, hkrati imela odvit filter in je voda pritekla direktno skozi filter – torej najbrž ni
– očistila sem zidni sifon in preverila ali se kroglica lepo vrti – notri je bilo nekaj navlake, ki sem jo uspešno odstranila. Kroglica se vrti in premika gor-dol itd.
– očistila sem filter, kjer je bilo nekaj malega umazanije, nič pretreslivega. Tist propeler se lepo vrti, vse je čisto
– dala sem prati tako, da sem odtočno cev odvila s sifona in jo za čas pranja dala v kad, iz nje ni priteklo nič
– odprla pokrov stroja in malo pogledala ali je treba kaj posesati, pa izgleda kot nov.

Prosim za nasvet in hvala vnaprej!

T

Meni se zdi, da je problem v elektroniki.
Če bi bil razlog v izčrpavanju vode in s tem v črpalki in sifonu, potem prav tako ne bi izčrpal vode, ko se programator nastavi, da izčrpa vodo.

Bo pa še Cveto povedal svoje mnenje. 🙂

ostane še reset!
programator iz 12 postavi na 6
pritisni gumb centrifuga in ga drži, nato gumb prestavi na 7,
počakaj 5 sek
spusti gumb centrifuga
nato prestavi gumb za program na 12

Hvala za odgovore!

Uau, na reset pa res nisem pomislila! Grem sporbat in sporočim a je uspelo!

LP T

Zdravo!

Na žalost poročam, da tudi reset ni pomagal. Očitno je šla elektronika in bo treba poklicati serviserja 🙁

Hvala za nasvete, g Cveto in Robi!

Tanja

New Report

Close