Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Ponavadi so kriva nova oblačila.
Za ta namen se operejo posebej ali pa uporabi lovilec barv.

Pri novih oblačilih bi bilo razumljivo, če bi se ostale stvari pobarvale, ne pa vse – stare in nove – na mestih popolnoma razbarvale.

Pred tem sem oprala stroj črnih/ temnih oblačil, nekaj starih, nekaj novih, pa ni bilo nobenega razbarvanja. Zdaj po tem ponesrečenem pa samo enega s starimi oblačili – pa spet, razbarvana na nekaterih mestih. Razen tega so bila nova oblačila pred tem oprana na roke, pa ni bilo pri barvi nič posebnega, ni šla nikjer kaj dosti dol.

Mislim, da je vmes kakšen kos oblačila, ki pušča barvo.

Lep pozdrav

Imam eno vprašanje,pred kratkim sem kupila pralni stroj Gorenje W7443L ,ko sem dala prat perilo je bil vmes moderček ,ko se je perilo opralo sem ugotovila da ni ene od kosti-žice v moderčku.Ko sem zavrtela boben je ta kost -žica obstala nekje med bobnom sedaj vsake toliko časa zarožla.Ali je to lahko kakšna težava za pralni stroj,zanima me če se da to kako odstraniti?

Hvala in Lep pozdrav
Tanja

Seveda je to težava.
Poskusi vrtet boben malo levo in malo desno ter poskusi izvleči tisto žico.
Pomagaj si s kakšno bat. svetilko, da lažje najdeš kje se nahaja žica.
Drugič pa vzami žico pred pranjem ven ali pa zašij robove, da ne bo padlo ven.

Mene pa zanima Če se še da kje kupiti dozirno posodo za pralni stroj? Imam Gorenje WA 911 In posodica je polna vodnega kamna ker je stroj bil par let pri miru in ga nismo uporabljali in niti očistili. Zdaj spet deluje le posodico bi potrebovala. Se lahko kupi od katerega drugega modela ali more biti isti?

Kaj pa, če se uporabi kakšno čistilo za vodni kamen ?
Na primer kis, Cilit…?

Sem že probala z čistili ampak nič ne pomaga. Zaradi ostankov praška in mehčalca ki so ostali v posodici je vse trdo ko kamen. Stroj pa je vrjetno stal na miru več ko pet let. Vrjetno mi drugega ne preostane kot nabavit novo posodo.

Posodice so iste od več PS-jev iz tistega časa in jo lahko snameš iz kakega drugega stroja. Lahko jo pa očistiš s solno kislino a jo prej snemi iz stroja (odstraniš pokrov odviješ par vijakov in snameš dovodno odvodne cevke), ker ti bo v nasprotnem kislina poškodovala še kaj drugega.
Lahko pa da imajo še vedno posodice na Gorenjevih servisih. Povprašaj pri njih.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Bom še probala očistit, če ne bo šlo pa bom povprašala še okoli. Hvala lepa za pomoč.

Gorenje Brnčičeva-prodaja rezervni deli

Pozdravljeni.
Že kakšni 2 leti se ubadam s težavo rumenih pikic na oblačilih. Pikice so majhne od 1 milimetra pa do 4 mm (nekje jih je več združenih skupaj). Izgleda, kot bi bile prilepljene na oblačila. Najbolj vidne so na belih in svetlih oblačilih in nekatera oblačila so neuporabna, saj izgledajo umazana. Za svetlo perilo uporabljam Dash v prahu, za temno tekoči Ariel ter različne mehčalce. Pikic ne uspem z ničemer odstraniti. Sploh ne vem, kako nastanejo, v čem je pravzaprav problem in kako se jih znebiti. Najraje bi kar zamenjala pralni stroj, a ne vem če je to prava rešitev… Mi lahko svetujete?

uf,težko
koliko časa po pranju ostane žehta v stroju?

Največkrat jo takoj po pranju vzamem ven, ne pa vedno.

Pravzaprav sem pozabila napisati, da imam pralno-sušilni stroj Ariston.

sem sklepal da gre za ariston. a tudi kaj sušite?
je bil stroj že kdaj spucan(sušilni del)?
lahko da gre za umazanijo, lahko je pa boben malce rjast ob luknjicah?

lp,A

Zelo redko uporabljam sušenje. Nikoli še ni bil čiščen sušilni del. Bi moral biti? Naj se za to obrnem na serviserja?
Kar lahko sama pogledam glede bobna, sem pogledala, vendar ni sledu rje. Pa se mi tudi zdi, da pikice ne morejo biti od rje. Madeži od rje gredo že proti rumeno-oranžni barvi, moje pa so prav rumene.

hy

Še jaz vprašanje.
Pralni stroj gorenje, star ene 8-9 ali več let,super silenc, oznake nevem. Sveti lučka vendar ne zalavfa pranja. Kaj naj storim? novega zdajle lahko samo sanjam. Koliko bi me stalo popravilo?

Kaj pa, če obračaš programator, se kaj zgodi ?
Lahko je samo stikalo na vratih….

Lahko je rja ali pa mehčalec.
Poskusi brez mehčalca.

New Report

Close