CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljen
Pralni stroj wa65205 bil počen zunanji boben, zato sem ga sam odstranil iz stroja, zavaril in nazaj sestavil.
Verjetno je nekaj našlo narobe pri ponovni montaži bobna v stroj. Ko kaže regulator vode ne zazna nivoja vode in samo polni boben. Kako bi lahko ugotovil, če je res v okvari regulator vode? Ne deluje pa tudi senzor za težo perila.
Hvala za odgovor
PONOVNO POZDRAVLJENI
CVETO HVALA,AMPAK PROBLEMA ŠE NISVA REŠILA.MOTOR SEM DAL DOL,TULJAVA NA MOTORJU DA SKOZI (TUDI NI RAZRAHLJANA ALI POČENA).PIHNIL SEM TUDI V HIDROSTAT IN ŠKLOCA(SE PRAVI DA DELUJE) PIHNIL SEM TUDI V CEV KI GRE IZ HIDROSTATA V BOBEN IN TUDI DELUJE OK ( V BOBNU IMAM VODO IN SLIŠIM BRBOTANJE)
NE VEM VEČ KAJ NAJ GLEDAM,VNAPREJ HVALA ZA ODGOVOR
Včasih sem to ugotovil tako, da sem vzel dol cevko in med polnjenjem pihnil v cevko, ki gre na hidrostat.[/quote]
Hvala Cveto
Ravno, ko prebiram tvoj nasvet testiram pralni stroj. Res je bila čisto majhna luknjica, ki je tudi pri vpihovanju nisi mogel odkriti. Ko pa sem čez cevko vodo spustil, pa se je videla vlaga pri luknjici.
Zadeva s testirana deluje.
Ne bi ti rad preveč “zatežil”, ampak imam še dve vprašanji:
1.Ena je povezani z hidrostatom. Ta model ima dva hidrostata in sicer ene brez možnosti regulacije in drugi z regulacijo. Preden sem ugotovil napako sem previl tri vijake, ki so verjetno nastavitev za občutljivost hidrostata. Kakšen vpliv ima ta regulacija za pranje, če niso pravilno naviti?
2.Kako vlogo pa senzor za težo polnitve stroja? Ta mi namreč tudi odpovedal, je pa zelo drag blažilec na katerem je senzor.
Hvala za odgovor
Leon
nina 777
kaj je z magnetom? tuljava je pokrita s plastik pokrovčkom ali pa s plehom. to odstrani pa poglej not! na axi motorja je magnet(okrogel) ta mora bit fiksno nabit ali navit na axo!
leonade- s hidrostatom je tako da v bistvu ščiti boben preden ni vode v bobnu se ne more vklopit grelec!
če si premikal bo te vode premalo ali pa preveč!jaz bi kupil novega! ni velik strošek!
ti senzorji za težo so po mojem brez veze! če imajo vpliv na pranje da javljajo napako,potem boš moral menjat!
če stroj dela tudi brez senzorja ga izklopi,pa ne pretiravaj z žehto!
Spoštovani!
Potreboval bi nova ali stara vrata za starejši pralni stroj GORENJE WA 931S.
Ker stroj deluje še vedno odlično bi se raje odločil za zamenjavo vrat, kot nakup novega stroja.
Plastika se je popolnoma polomila pri tečajih vrat in popravilo ni več možno.
Kje se da nabaviti rabljena ali nova vrata za ta tip pralnega stroja.
Hvala za odgovor
Slavko
Spoštovani g. Cveto !
Imam pralni stroj Candy star 7 let. Lansko leto mi je mojster zamenjal integrirano vezje in grelec ter termo stikalo. Do sedaj je delal vredu.
Danes je opral 2 x. Ko sem ga tretjič vklopil, sploh ne “trza”, ne pride elektrika in nobena lučka na displeju ne sveti. Ali ima mogoče kakšno varovalko v notranjosti.
Prosim za hiter odgovor.
Vnaprej hvala lepa.
S preizkuševaltem toka sem kontroliral vtičnico-dela, notranjo stran v pral.stroju kjer pride el. kabel na kondenzator ali neko okroglo zadevo-dela, pregledal sem nekaj kontaktov na el.plošči kjer je tudi prisotna elektrika. Nobena žička ni odpadla in nobena lučka ne sveti.
Za informacijo, decembra 2012 sem po nasvetu serviserja, ki je pogledal stroj, direktno iz skladišča v LJ, kupil matično ploščo torej elektroniko (integrirano vezje) ter jo sam namestil in je stroj do sedaj po dobrem letu delal. Prav tako sem sedaj poklical istega serviserja in mu povedal že vse omenjeno in pravi, da je verjetno spet elektronika (pač se zgodi, da je šlo le dobro leto mimo). Ta plošča je skoraj 100 €, no saj ni pomembno, vendar ali je res spet elektronika.
Hvala za ponoven hiter odgovor.
Možno, da je elektronika…Vendar s preizkuševalcem napetosti to ni možno ugotoviti, ker lahko manjka nula. S tem pa se meri le faza. Rabiš multimeter (voltmeter).
100 evrov ni malo. Če slučajno poznaš koga, ki se ukvarja z elektroniko, bi lahko izmeril, če je slučajno crknilo le napajanje elektronike. To je upor, kondenzator in diode ali pa greatz.
Če pa je crknil čip, pa res nimaš kaj….
Da bi moral izmeriti z multimetrom mi je tudi serviser povedal in prav tako dejal ali poznam nekoga, ki se s tem ukvarja. Poznam ne nobenega, lahko bi poklical serviserja (le pregled 20 €) ali odnesel na servis, vendar bi bilo takoj 50 €. Verjamem pa, da v današnjem času je tudi ta elektronika vprašljiva, no sicer kakor naletiš.
Gospod, vse pohvale za ažurne odgovore in izražena mnenja, s katerimi se je vsekakor možno pomagati. Bom še malo razmislil, vendar ne preveč in verjetno bom šel spet v nakup elektronike, ali pač ?
Hvala
Tako na daljavo ne morem nič zagotovo trditi.
Največ možnosti je, da je spet šla elektronika.
Lahko bi še sam s preizkuševalcem napetosti preveril še drugi vodnik, če do elektronike pride napetost. In sicer tako, da obrneš vtikač v vtičnici in preveriš še drugi kabel, če ima fazo.
To je le VF filter, kjer pa nima kaj dosti crkniti, saj sta notri le dve tuljavi in kondenzator, ki odvaja motnje.
V skrajnem primeru, če bi dvomil v delovanje tega filtra, pa PS prav tako dela brez tega, saj bi le povezal PS direkt na omrežje.
Še tule vprašam..kaj je razlog za razbarvane madeže…oprala sem na programu 30 stopinj, oplemeniteno, program traja 1 uro 13 min
Lepo prosim za pomoč…od kod posvetljeni madeži na oblačilih? En stroj rdeče-vijoličnega perila..Pa so nekateri kosi prav posuti z madeži, kjer je barva izgubila svoj pravi odtenek, vse skupaj izgleda, kot bi nekdo pošprical s svetlo rdečo barvo. Na vijoličnih kavbojkah!! K sreči so bile le-te obrnjene narobe in na pravi strani se ne vidi. Na majčkah pa se, prav tako na pijami.
Nekaj perila je starega, vmes pa dve novi majici, ki sem ju pred pranjem malo namočila in požulila, da vidim, kako se pere in če gre barva kaj dol. Pa ni bilo nič posebnega.
Je kriv prašek? Mehčalec? Nič novega nisem naredila, kot sicer, kadar dajem prat. Ne bi želela, da se kaj takega ponovi…
hvala