Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

g.CVETO
rabim amortizerja za WA904X ali veste št. artikla in kje nabavim prosim približno ceno

Candy GO 126, Whirlpool AWO/D 47115 ali Indesit WISE 127 EX? KAteri pralni stroj od teh treh iz ožjega izbora???

Imam pomivalni stroj Bosch popolno vgradni serija 5500 rostfrei gornjirob star 6 let in ima vseskozi nek compjuter problem že v garancijiso menjali rfačunalnik potem serviser ni prav nastavil nekaj in sploh ni tablete odprlo no na koncu je pol bil ene 4 leta mir zdaj mi pa že ene 2 leti povsem zabluzi na ene 2 meseca in pol umiram, da ga resetiram u bistvu pri ugasnjenem držiš 2 tipki in ga prižgeš pol pa prime ali pa ne, mu moram vzeti štrom za ene 12 ur pa spet reset pa bluzim učasih 2 ure, da pol spet nekak dela BP in navadno potem da mir in dela po PS-u kaka 2 meseca, ko spet začne bluzit, kar naredi npr tako, da daš prat na ekonomic cca 128 in on že po 10 min piska finish, greš pogledati, pa vidiš da sploh niti z vodo ni pošprical, ali pa se odloči in sploh noče niti začet prati, skratka kar nič ….. pol spet sledi zajeb. z resetom in je spet 2 meseca priden …….

KAK NASVET, KER V širši familiji imamo vsaj 5-6 pomivalnih strojev Bosch pa ta edini serje, pa je zelo vzdrževan, ni zamaščen, redno vse spucano filtri, tudi globje sem že pucal sam vse tja do črpalke, ampak ne pomaga KAR NAGAJA …. ANY IDEA ???

ALI OBSTAJA KAK BOLJ HARD RESET ALI TESTNI PROGRAM ???

Prosim za nasvet KATERI PRALNI STROJ NAJ KUPIM, stari Gorenjev ne obrača več bobna st. je 12 let
en lep pozdrav

CVETO A IMAŠ DOPUST AL KAJ DA NE ODGOVARJAŠ, SI MORDA ZBOLEL ???

Imam pralni stroj Candy TempoLogic, star je približno 7 let. Menjali smo že gumo v bobnu, saj je trgalo perilo. Sedaj, ko ga vklopim pa spusti vodo, kjer je prašek, vendar se boben ne obrne. Poizkušal sem vklopiti samo centrifugo pa nič. Zanima me ali je motor, programator, plošča ali kaj drugega. Sliši pa se nekakšen pok, kot da bi preklopil na naslednjo fazo, vendar se boben ne zavrti.
Hvala.

SPOŠTOVANI!
IMAM PRALNI STROJ BEKO WMD 66146 IN DODANA SO MU NERAZUMEVAJOČA NAVODLO ZA UPORABO. LEPO VAS PROSIM, ČE MI LAHKO POMAGATE.

LEP POZDRAV

Pri Candiju se je verjetno snel jermen…..

Kaj pa je nerazumljvega?

Spoštovani,

Tudi jaz bi potreboval pomoč pri pralnem stroju.
Imam dokaj star Gorenje – New line PS 1008 BM.

Pri pralnem stroju vse deluje(začne vrtet…), le vode ne začne točiti.

Sklepam da bi na zadevo, katera je priključena na dovod vode morala priti neka krmilna napetost pa ni na nobenem od treh priključkov nič.
Je v tem težava ter ali je potem programator fuč?

Prosim če lahko pomagate.
Hvala ter lep pozdrav

Lahko da je programator?
Hidrostat?
Možno pa je da je crknola črpalka!
Starejši stroji imajo zanko čez pumpo, in ko crkne ne da komande za točenje vode!
Zadržujem se na starševskem čveku!
lp,A

Pozdravljeni, če kdo ima ali ve kje lahko kupim, za pralni stroj amortizerje ( bubanj je obešen na oproge a spodaj so amortizerji ki so zdej zanič in pri centrifugi pa bubanj opleta). Kaj bi drugega lahko dal namesto amortizerja? Mislil sem na oproge kot so na vrhu, ali bi šlo?
hvala

Etis- Tržaška! Lj.

Lep pozdrav

no še pri meni je en pralni stroj Gorenje WA 1331 S (Super Silence). Delal vredu 9 let sedaj pa se boben ne vrti več. V bistvu potegne vodo, ko pa se bi mogel zavrtet, pa se zaganja (cuka), tak da boben samo zmiga in pri tem šklocne vsakič ko proba zavrtet. Kaj bi lahko bilo tu narobe. Ščetke zgledajo v redu,bi blo pa dobro vedet, kak bi lahko motor izven stroja sprobal (če se da dobit kako shemo ali navodilo (7 prključkov na motorju – bela, bela, rdeča, modra, črna, siva in rumena), če sploh je to problem motorja.

Po moje je šel tahogenerator! To je na motorju tuljava in magnet! To se nahaja na axi motorja zadaj in je pokrito s plastiko! Do tja vodita dve beli žici! Po vsej verjetnosti je počil magnet ali pa se je zavrtel na osi! Ta magnet mora bit fiksen!(se pa dogaja da se zlufta)
Motor priklopiš takole, žice(2x bela)od tuljave pustiš pri miru.Rumeno tudi pustiš!

Reciva takole, da je rdeča in modra povezava do ščetk, in črna in siva navitje stator!
Povežeš ščetka+ navitje(to prebrikaš z žico) in potem direkt faza ščetka in navitje nula!
(rdečo in črno povežeš, modro in sivo pa na 220)
Motor se zavrti do nazivnih obratov!(malce ga primi da ne skoči z mize)!
lp,A

Zadržujem se na starševskem čveku!
lp,A

Pozdravljen!
Imam pralno-sušilni stroj znamke Whirlpool. Stroj normalne vzame vodo in pere, pere in pere, dokler ga ne prestavim na naslednji program. Potem do konca brez problema opere sam. Kaj bi to lahko bilo. Hvala za odgovor in lep pozdrav

Programator!

Pozdravljeni,

Prosim za en nasvet glede okvare pri pralnem stroju Gorenje , WA61121.
Pri črpanju vode pralni stroj v določenih intervalih zelo močno drgne in ropota kot da težko obrača boben. Drugače pralni stroj dela normalno le ob črpanju vode nagaja….Na servisu gorenje so mi podali mnenje da naj bi šel v tem primeru jermen oz krtačke na motorju. Ali se je mogoče kdo že srečal s takšnim problemom in kolikšen bi bil strošek za servis (vsaj okvirno), je pa pralni stroj star že cca 6 let.

Že vnaprej hvala za odgovor, Neja

Možno je da vse skupaj na motorju iskri!( vzrok krtačke, preplozan motor)
dejansko bi moral stroj videti, kako se obnaša, potem bi pa lažje povedal kaj več!

New Report

Close