Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Grelec je vredu…sem pa opazil tam kjer je kabel za ozemljitev na bobnu kjer je uno tavelko kolo da je zažgano oziroma da so saje? zj pa ne vem kaj naprej.. Hvala

Lep pozdrav,
med preselitvijo smo odstranili utež, da smo pralni stroj lažje prenesli. Žal se je en del zdrobil. Gre za gorenjev pralni stroj. Zanima me, kje v Mb dobim drugo. LP,
hvala!

Oziroma a je možno da se grelec nekje dotika bobna in je zaradi tega ozemljitveni kabel ožgan?

utež prav gotovo na servisu-sam ne vem za MB, kolk se je pa odškrbnila?če je mal manjka ni noben problem!

jožek 1992, ne , če bi se kje dotikalo al pa prebruslo potem bi se to kazalo na varovalki al pa na FID stikalu!
jaz bi snel elektronko pa jo mal pregledal!(snemte pa slikajte, pa jo mal pogledam,….)
lp,A

hm zj pa ne vem več…kaj naj slikam? -programator, izbirno ploščico, kondenzator, elektromotor, reči je polno…

slikajte stroj brez pokrova,pol bova pa že kej pogruntala

kontaktirajte me na mejlu pa vam dam slike ker tuki jih direktno ne morem uploadat. moj mejl je [email protected]

Pozdraveljeni,

parlin stroj Gorenje WA 62142 je star približno 4 leta. Deluje odlično, se je pa pred nekaj časa pojavil problem z bobnom (vsaj mislim, da je kriv boben). Pri katerem koli programu in različni količini perila, pralni stroj pri srednjih obratih spušča zvok oz. ropota, pri tem pa se boben maje v eno in drugo stran ter udarja ob ohišje pralnega stroja. Ko se vklopi centrifuga oz. se obrati znižajo oz. zvišajo, se boben umiri in ropotanje preneha. Ob vsem tem pralni stroj deluje brezhibno.

Za razlago, namig oz. nasvet se Vam že v naprej zahvaljujem.

Lp,

N.

možno da je počen boben
al pa nekaj na obesah(vzmetenje)
stroj ma še eno leto garancije in najbolje da uveljavite garancijo!
lp,A>

Za začetek, najlepša hvala za odgovor. Ker sem stroj kupila na Bolhi (rabljen) to pomeni, da nimam računa zato ne vem, če bom lahko uveljavila garancijo. Zanima me koliko (približno ) bi stalo popravilo počenega bobna oz. vzmetenja.
Še enkrat hvala. 🙂

Lp,
N

kpl boben je cca 120 eur.
za vzmetenje pa ne vem!
treba je stroj odpret pa pogledat kaj ga matra!
je pa za te stroje z večjimi bobni bolje da so bolj polni kot pa prazni!
lp,A

G.Cveto, najlepša hvala. 🙂
Lp,
N.

G. Cveto, vprašam še tukaj:

Imamo pralni stroj Gorenje WA 63121, ki je začel javljati “napako 4”, kar v praksi pomeni, da ne obrne bobna. Vodo natoči, potem pa začne piskati in javi napako. Vodo je mogočet udi izčrpati, tako da zamašen filter ni.

Se morda komu sanja, kaj bi to lahko bilo?

Hvala za pomoč.

sem nekaj že na sč odgovoril!
stroj je treba mal pregledat!
bom pgl za f4
lp,A

tale gorenje je en lump!
vsaka serija k ven pride ima različne oznake za napake!
F4 naj bi bilo nekaj v zvezi z motorjem!(taho-ampak tu se stroj obnaša drugače; ščetke-zna bit ker se stroj ne vrti)
lp,A

Hvala, Cveto! Zamenjali ščetke in je sedaj OK.

Lep dan.

Pozdrav g. Cveto

Vidim da ste strokovnjak na področju pralnih strojev in podobnih zadev, zato bi vam še jaz zastavil eno vprašanje. Imam Candy pralno sušilni aparat Alise CBL1355 (5kg +5kg). Pralni stroj dela, suši pa ne in sicer pri sušilnem programu vsake toliko časa za delček sekunde vklopi elektro-ventil, ventilator in verjetno tudi grelec (sklepam po tem da ventilator in grelec delujeta sočasno). Elektronike so izredno drage, glavna 90€, sušilna 80€. Na glavni elektroniki je prišlo do pregrevanja pri enem konektorju zaradi hladnega lota, da je stopilo ohišje. Hladne lote sem popravil, zamenjal ohišje, tako da je to OK. Ampak elektroniki sta povezani tako da ne vem, ali je lahko napaka na tudi na glavni elektroniki ali samo na sušilni, oz. ali je sploh napaka na elektroniki? Zdaj so postali glasni še ležaji in ne vem če ima sploh smisel to še popravljat. Če bi ne bilo kaj velikega na sušilnem delu, potem bi mogoče še popravil ležaje, drugače pa ničesar več. Če mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom da poskusim usposobiti sušenje, bi bil zelo hvaležen.

Hvala!

Lp

to da se voda vklaplja je OK, v bistvu je to poštudiran za hlajenje bobna. ležaji pa ga pr teh strojih n….bejo!
smiselno ni rihtat ležajev, razen če je enostavno, kar pa pr Candy ni!
jaz bi preveril grelec za sušilni(verjamem da je OK,ker ti ne pokajo), kako pa je s tipali na ohišju grelca?(lahko da je kak izbacen iz igre?)
lp,A

Pozdravljeni,

imam pralni stroj WA 1541 S, že okrog 10 let. Nisem navdušena nad tem, da bi kupila novega, a sedaj ne vem, kaj se dogaja: programatorju se enostavno “zmeša” ko pride do centrifuge in začne preskakovat v drugi program, ter se samo vrti (celo “stop” enostavno preskoči in gre naprej) centrifuga pa ne dela za nič na svetu.

Mislite, da se bo s tem strojem dalo še kaj narediti ali je res za odpis?

Upam, da boste to videli v kratkem in mi odgovorili. Hvala!

Lep pozdrav,
Žana

New Report

Close