CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Vprašanje za g. Cvetota. Pralni stroj Gorenje PS157/130 – WA162 nehal je vrtet in javil da je napaka F32, ki naj bi pomenilo, da je motor kaput ali pa elektronska nastavitev obratov centrifuge. Ker smo mesec dni nazaj menjali ležaje (62€) sedanje popravilo pa naj bi bilo cca 130€ in več, iščem osebo ki bi pogledala v drobovje el. motorja in naprave ki nastavlja obrate. Če se sploh da!
LP Franci
Pozdravljeni g. Cveto,
imam pralni stroj Beko WB6005NS, star ene 9 let. Madežev ne opere, občasno ostanejo fleki praška (uporabljam ga zelo malo), občasno po pranju ostane voda v bobnu (imam občutek, da se pranje sredi programa kar ustavi). Odtok v steni ali pa cev nista zamašena, ker sem cev preusmerila v wc in voda normalno odteka in je kljub temu zastala v bobnu. Prav tako je verjetno šel grelec, ker je stroj praktično hladen med pranjem (30, 60 stopinj). Ali gre tu samo za grelec ali še kaj? Se sploh splača popravljati stroj, ali je bolje kupiti novega?
Hvala,
Tanja
prav gotovo grelec ali pa kaj na elektroniki(da ne vklopi grelca).to je za raziskat!
da voda ostane v bobnu je nekaj na črpalki, ali pa kak nogavic v cevi na izhodu iz bobna, ali pa kovanec v ohišju črpalke!
če je samo grelec potem se splača!(seveda je treba stroj pregledat in ocenit), pa računat je treba da se pregled,diagnostika plača!
lp,A
Hvala za tako hiter odgovor. Serviserja sem na domu že imela in on mi je rekel, da če ni odtok, je lahko grelec. Grelec očitno je, ampak kot ste sami rekli, voda ne bi smela ostajati noter. Malo smotano se mi zdi še dodatno plačevati serviserja za nekaj, kar bi lahko že prvič ugotovil…lahko še sama kaj naredim, pregledam, da mi ga ne bi bilo treba ponovno plačevati za unovičen pregled?
no nekaj malega vode ostane v stroju!ampak ta voda se ne sme vlečt po bobnu!
v bistvu stroj ne sme narediti centrifuge dokler je voda v bobnu, šele potem ko črpalka izčrpa vodo do določenega nivoja, potem dajo stikala komando za vrtljaje na motorju!
kaj vem kaj še nareddit? ko odvijete čep črpalke se mora voda živahno ven ulit! Če se počas vleče ven potem je not kaka cunja!(ponavad je tko da je treba fizično snet cevi pa pgl)
vzamte cev odtok,pa pihnte not(mora voda zabrbotat), pa še odvijte čep filtra pa pihnt v cev, pa mora bit ibrlauf!
bolj problem je če je notri kovanec!!!(cev odprta,cev zaprta)
lp,A
Spoštovani g. Cveto!
Nazadnje sem vam pisal glede pralnega stroja Candy,tipa GO 127 pri katerem sem imel problem z motorjem. Po tem ko sem taho zamenjal mi je pral vredu do včeraj. Problem pa je tak da ko naštimam program, pralni stroj sploh noče potegniti vode za začetek pranja ampak samo stoji in tam kjer naj bi morala goreti lučka kjer je ključavnica narisana pa utripa. Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za odgovor.