CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni!
Prosim za nasvet v zvezi s pralnim strojem Gorenje WS42102 (slim izvedba, star 7let).
Na podnožju stroja se mi je pojavil problem s korozijo. Stroj sem zvrnil na bok in zadevo saniral.
Po končanem posegu sem stroj postavil na mesto in testiral če deluje. Vodo je sprejel bp. Vključil sem še izčrpavanje vode. Črpalka je štartala, nekaj časa je pumpal vodo ven, potem pa se je zgodil mrk. Od takrat se stroj sploh več ne odziva. Ne zasveti niti nobena statusna dioda. V čem bi lahko bil problem? Sumim krmilno enoto, vendar ne izgleda da bi bilo na njej kaj skurjeno. Kaj se zgodi če hidrostat zalije voda?
Hvala za pomoč.
LpD
lahko je problem na hidrostatu(zalije ga voda,pol pa kontakti zapigajo)-rešis tako da ga potolčeš pa spusti, pa še probaš da pihneš v njega ,pa mra naredit klikklik.
mal me čudi da je čist ugasnil?
nekaj ga je zalilo z vodo(elektronika?)snemi dol pa poglej če je kaj zažgano?
poglej na dovod če je elektrika?
lp,A
Najlepša hvala za hiter odziv.
Tudi mene čudi, da se ne prižge nobena statusna lučka. Elektrika je v vtičnici (sušilec za lase deluje normalno). Vezje sem že vzel ven in ni videti da bi blo kaj pregorjeno. Res pa je, da je bila plošča malo vlažna, ko sem jo vzel ven. Se mi pa tisti rele pri konektorju za grelec zdi malo sumljiv. Če ploščo potresem se sliši nekakšno šklocanje znotraj releja, tako da bi rekel da ni čisto ok. Najbrž bo potrebno zamenjati krmilno enoto (cca 46€). Sprašujem se samo, če bi tak mrk lahko povzročilo tudi kaj drugega. Bi se v primeru okvare hidrostata, ventila za vodo ali zaklepa vrat stroj odzval z utripanjem kontrolnih lučk?
Hvala lepa za tvoj čas!
Lp, D
Živjo!
Da sporočim razplet dogodkov. Zamenjal sem krmilno enoto in vse spet deluje brez problema. Zanimivo je bilo pa to, da so v Gorenju ugotovili, da tip krmilne enote ki je bil do sedaj vgrajen ni primeren za slim izvedbo pralnega stroja. Tako so mi na servisu dali drug tip krmilne enote. Res zanimivo.
Hvala za pomoč!
Lp
D.
Tudi jst mam en problem. Pralni stroj Candy Evo 1283 DW, na 90 stopinj drgne in je glasen + smrdi kot da se ena stvar kuri oz. tali.
Drugi problem….pripravim program za pranje, od obratov do temperature in vse, odprem predal za prašek in mehčalec, zaprem in mi program preskoči ter se vse kar sem naštimala podre. Velikokrat sem se na stroj samo naslonila in je zadeva isto preskočila.
hvala!
Sigurno je nekaj narobe z elektroniko!(preobčutljivo vse skupaj),morda bi blo treba stroj podret,vse mal spucat,prelotat kontakte etc oz videt kje ga prekinja ob fizični obremenitvami? problem je to, ker je vsed nekaj soft touch!
Kaj pa smrdi,pa težko rečem!(kako pa se obrača boben-ali ga kaj bremza?)
po mojem je kak kos perila navit okol grelca?(spet mal podret,cev snet,pa mal not pokokat)
če boste stroj prekucnili pazite da ga ne zalije voda ki je še v stroju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lp,A
Pozdravljeni!
Jaz imam stroj gorenje WA 1531, star je približno 8 let, pred nekaj časa je pričel med delovanjem precej ropotati, poleg tega pa iz predalčka za prašek in mehčalec med delovanjem prične brizgati voda, ki se nato zliva po tleh!
Kakšna je okvara? Kako jo odpraviti in katerega serviserja bi priporočali?
Najlepša hvala za odgovor!
Lep pozdrav!