CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Nisem še imela časa gledat za garancijo, pomoje zna biti še vedno v garanciji. Bom jutri preverila.
Sem pa vidla danes, kje se zelo podoben zvok pojavi. Na začetku se namreč danes ni. Se je pa pri ožemanju oz. ravno pred ožemanjem. Se pravi takrat, ko stroj ven iz bobna črpa/odteče vodo. Takrat je podobno ribal. Potem ko voda odteče pa začne vrteti boben, centrifuga,…
Zdravo,
imam candy alise 133 (kombiniran, star 10+ let). Lani sem menjala krtačke.
Včeraj se je na koncu pranja, pri zadnjem centrifugiranju pojavil čuden zvok – zaradi starosti je že itak glasen, ampak tole je bila pa še bolj čudno (kot da bi pri polni hitrosti nekaj ribalo ob gumo). No zaključil je OK. Ko sem ga nafilala za naslednjo rundo pranja pa je začela voda spuščat in sicer iz zgornjega levega prekata (točno pod predalnikom za doziranje praška). Nastala je seveda poplava. Vodo sem nato uspešno izčrpala in postopek ponovila. Isto. Sušilec dela OK. Ko smo ga odprli, ni bilo videt, vsaj tam kjer oko seže, da bi bila kaka cev počena, preperela.
Imate kakšno idejo/nasvet? Najlepša hvala in pozdravček,
Klavdija
Hvala za hiter odgovor!
Dodajam pa še to, čuden zvok je bil bolj podoben zvoku v bobnu kot v motorju.
Glede na to, da je centrifuga že zelo glasna, bo najbrž kmalu kmalu prišlo do tega, da bo crknila še ta. Mislite, da se mi ga zaradi tega sploh splača popravljat – sama se skoraj bolj nagibam k temu, da bi kupila novega, ampak sušilec dela OK, krtačke so stare le 1 leto…. lahko postane vreča brez dna oz. vir nenehnih skrbi?
Hvalaaaa 🙂
lep pozdrav
Imam pralni stroj Beko WMD 66146, že tri leta. Do sedaj sem bila zadovoljna. Zlomilo se mi je pralno rebro bobna (tista plastika), pa so mi rekli, da se ga ne da posebej naročit, ampak samo cel boben (120€). Imate mogoče kakšno zamisel kje bi ga lahko dobila? Škoda bi ga bilo menjati, če vse ostalo deluje super.
Hvala.
Pozdravljen
Prosim za pomoč.
Imam pralni stroj WA 63121, star je 6 let. Problem je v tem, da ko je v delujočem stanju in se boben
vrti ima zvok kot bi se mimo peljal vlak. Tako se dogaja že par dni. Naj povem, da ima mašina plastičen boben. Menim, da je problem z ležaji. Zanima me če je problem velik problem zamenjati ležaje. Ali moram razdreti boben, da pridem do notranjega ležaja ali se to sploh da. Naj povem, da pralni stroj tak zvok oddaja tudi, če ga ročno zavrtim v mirujočem stanju.
Hvala za nasvet-odgovor Stane.
Jap,to so ležaji!
to je kar projekt(6-8 ur)
boben mora ven(motor snet,vse gume dol, elektroniko odstranit,vrata dol),potem pa ga dat narazen(menjati notranji ležaj,semering, menjati zunaji ležaj,menjati tesnilo boben-ni pa nujno)
včas se notranji ležaj podre,pol je pa zanimivo!
To so bobni ki jih ima tudi Whirlpool(in vsi hrustajo po par letih)
po zamenjavi ni nujno da bo OK,problem je semering ,ki očitno ni dober, ali je pa axa oz prstan na axi prešvoh!
lp,A