Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Bi morala najdt papirje pa pogledat kako je z garancijo.

Ni šumenje vode, predno se sliši vodo stroj zariba nekaj, kot 1-2 sekundi da se pripravi na točenje vode. Ne vem točno kaj se v stroju premika, predno začne vodo točit? Samo se prav glasno oglasi, je res čudno.

LP

aha
možno je da je malce zaribal ventil za vodo!'(elektromagnetni ventil(tuljava,osovina))
ni to nek strošek(odvisno kako se lotite)
še vedno dela-vprašanje garancije?

Nisem še imela časa gledat za garancijo, pomoje zna biti še vedno v garanciji. Bom jutri preverila.

Sem pa vidla danes, kje se zelo podoben zvok pojavi. Na začetku se namreč danes ni. Se je pa pri ožemanju oz. ravno pred ožemanjem. Se pravi takrat, ko stroj ven iz bobna črpa/odteče vodo. Takrat je podobno ribal. Potem ko voda odteče pa začne vrteti boben, centrifuga,…

lahko da ima stroj funk. da na začetku obrne črpalko?(tako kot pomivalci)
lahko je kaj v črpalki in rožlja,hm
stu hudičev je lahku
lp,A

jermen ni ohlapen saj ga komaj gor dobim,ne boben tudi nima lufta pa tudi glasen ni znamka stroja pa je previling

privileg-kupljeno katalog quele?
privileg-je v bistvu Elux-zanussi

Pomoc prosim! Bosch logixx ne obraca bobna. Vodo nataka, ogreva, izcrpava, vse dela, samo boben se ne vrti. Prejje ob vrtenju, sploh med centrifugiranjem, nekaj skripalo, zdaj pa nevrti vec. V filtru ni nic, v crpalki tudi nic, boben z roko lahko obracam. Kaj bi lahko bilo?

motor
mogoče sam ščetke zamenjat pa bo ok.
lp,A

Hvala!

Zdravo,
imam candy alise 133 (kombiniran, star 10+ let). Lani sem menjala krtačke.
Včeraj se je na koncu pranja, pri zadnjem centrifugiranju pojavil čuden zvok – zaradi starosti je že itak glasen, ampak tole je bila pa še bolj čudno (kot da bi pri polni hitrosti nekaj ribalo ob gumo). No zaključil je OK. Ko sem ga nafilala za naslednjo rundo pranja pa je začela voda spuščat in sicer iz zgornjega levega prekata (točno pod predalnikom za doziranje praška). Nastala je seveda poplava. Vodo sem nato uspešno izčrpala in postopek ponovila. Isto. Sušilec dela OK. Ko smo ga odprli, ni bilo videt, vsaj tam kjer oko seže, da bi bila kaka cev počena, preperela.

Imate kakšno idejo/nasvet? Najlepša hvala in pozdravček,
Klavdija

hm,ne vem
treba odpret pokrov pa zalaufat,pa videt kje ta voda vdira.
lahko je počena cevka na dovodu za vodo?
čuden zvok bi bil pa lahko tudi motor(iskrenje na kolektorju motorja)
lp,A

Hvala za hiter odgovor!
Dodajam pa še to, čuden zvok je bil bolj podoben zvoku v bobnu kot v motorju.
Glede na to, da je centrifuga že zelo glasna, bo najbrž kmalu kmalu prišlo do tega, da bo crknila še ta. Mislite, da se mi ga zaradi tega sploh splača popravljat – sama se skoraj bolj nagibam k temu, da bi kupila novega, ampak sušilec dela OK, krtačke so stare le 1 leto…. lahko postane vreča brez dna oz. vir nenehnih skrbi?
Hvalaaaa 🙂

potem pa so glasni ležaji na osi bobna.servisna cena cca 180 eur(???),kar pa se ne verjetno ne izplača!
lp,A

Hvala!!
Kaj predlagate za nakup novega, obstaja še kakšna roba, ki ni “made in china”, ki bo delovala vsaj naslednjih 10 let b.p.?
Dobila sem predloge electrolux in bosch, od cenejših pa indesit, ariston. Še za to mnenje prosim potem pa grem 🙂
Lp, Klavdija

10 let bo težka.
morda je rešitev miele,olimpus.(je pa cenovno dražji)!
kaj vem, morda Bosch.(s podaljšano garancijo,ampak se je treba pozanimat kaj pomeni podaljšanje in zakaj velja!!!)
elux=zanussi=in nekateri modeli privileg-katalog Qeuele(to je kot tombola,eni se obnesejo in špilajo)
lp,A

lep pozdrav

Imam pralni stroj Beko WMD 66146, že tri leta. Do sedaj sem bila zadovoljna. Zlomilo se mi je pralno rebro bobna (tista plastika), pa so mi rekli, da se ga ne da posebej naročit, ampak samo cel boben (120€). Imate mogoče kakšno zamisel kje bi ga lahko dobila? Škoda bi ga bilo menjati, če vse ostalo deluje super.

Hvala.

Pozdravljen

Prosim za pomoč.
Imam pralni stroj WA 63121, star je 6 let. Problem je v tem, da ko je v delujočem stanju in se boben
vrti ima zvok kot bi se mimo peljal vlak. Tako se dogaja že par dni. Naj povem, da ima mašina plastičen boben. Menim, da je problem z ležaji. Zanima me če je problem velik problem zamenjati ležaje. Ali moram razdreti boben, da pridem do notranjega ležaja ali se to sploh da. Naj povem, da pralni stroj tak zvok oddaja tudi, če ga ročno zavrtim v mirujočem stanju.
Hvala za nasvet-odgovor Stane.

sanči
po moje bi se dalo naročit/ jurcokd-Črna vas IG
(model stroja,serijsko št.,,,,),za candy vem da se da
je pa zanimivo tole lopatico zamenjat
lp,A

Jap,to so ležaji!
to je kar projekt(6-8 ur)
boben mora ven(motor snet,vse gume dol, elektroniko odstranit,vrata dol),potem pa ga dat narazen(menjati notranji ležaj,semering, menjati zunaji ležaj,menjati tesnilo boben-ni pa nujno)
včas se notranji ležaj podre,pol je pa zanimivo!
To so bobni ki jih ima tudi Whirlpool(in vsi hrustajo po par letih)
po zamenjavi ni nujno da bo OK,problem je semering ,ki očitno ni dober, ali je pa axa oz prstan na axi prešvoh!
lp,A

spoštovani G. Cveto
Prosim če mi lahko odgovorite glede sušilnega stroja (kondenzacijski) ZNAMKE cANDY.
Ko ga vklopim mi na displeju zagori OF.Sušilec ne začne delovati:Predvidevam;da je elektronika:
Hvala za odgovor:

New Report

Close