Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Ponovno pozdravljeni!

Ko sem oživel prvi pralni stroj je šel zgleda k vragu še ta drugi. Gre za Gorenje WA 63111, stroj natoči vodo potem se ustavi in izpiše error 4. Je imel kdo že podobne težave?

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav,
Marko

markoL- motor(ščetke)
mvnn-ne vem te povezave s kuhinjsko vodo.kaj vem, stroj bi moral priklopit neodvisno od drugih porabnikov, potem pa izhajt od sklopa do sklopa!(tak stroj ponavadi premečem levo desno, -motor, elektronika, črpalka, zapora vrat,,,,pol pa dela al pa ne?), veliko je tipanja !
če imate živce,go get it!

Pozdravljen g. Cveto.

Jaz imam problem s pralnim strojem Gorenje WA 1131S Super silence. Stroj je star 14 let in je do pred kratkim delal brezhibno. Zdaj se pojavlja težava, da se na različnih pozicijah ustavi oziroma ne gre naprej in cele ure melje na isti poziciji programatorja. To se dogaja na različnih mestih na vseh programih (sreča ne med tem ko centrifugira). Ok najbrž je programator. Vendar se potem zgodi, da po nekaj dneh mirovanja spet pere nekaj časa brez težav. Stroj se ne ustavi na poziciji brez vode. Torej vedno kadar se obesi ima vodo noter in vrti malo levo malo desno kot ponavadi, vendar ne gre naprej. Potem jaz obrnem naprej in včasih naredi še sam par premikov (programator) in se potem obesi na neki naslednji poziciji (vendar vedno ima vodo noter).

Izjema te izjave da ima vedno vodo je da se dostikrat ustavi čisto na koncu (ko bi se po centrifugi moral le ugasniti) in namesto da se ugasne dela (slišati je tisto brundanje vodne črpalke). Če pa takrat spustim iztočno cev nisko iz nje isteče le malo vode (kar jo je v cevi) in če po tem odvijem še filter isteče glih še nakaj malega – kar se mi zdi normalno.Torej vodo je normalno vrgel ven.

Ali je to definitivno programator ali je opcija da je kaj drugega? Stroj sem delno razstavil (očistil sem tiste posodice kjer se stikajo različne cevi in prepihal tiste cevke) in potem se mi je zdelo da je v redu vendar je po cca 10 pranjih spet začel nagajati. Najhujše je če izvajam več pranj zaporedoma. Takrat se npr pri tretjem pranju ustavlja že na vsaki poziciji. Če pa nekaj dni ne pere potem je vsaj prvo pranje uglavnem brez ustavljanja.

Ali se ti sanja zakaj je tako oziroma kaj je za popraviti?

Lep pozdrav ManaMla

Kle sem pa težko pameten!
Kako je pa z odtočnim sifonom?
Grelec?
poglejte še motor-kako je s ščetkami!
programatgor je svoje tud že naredil!(skurjeni kontakti za prenos moči grelca)
lp,A

Hvala za hiter odgovor.
No takole:
Danes sem cev namesto v odtočni sifon dal v kad – ni vpliva vstavljalo se je na različnih mestih.
Vodo segreje na izbrano temperaturo.
Ščetk nisam pregledal vendar med pranjem normalno obrača in centrifuga dela na nastavljeni vrednosti – ali mislite da zaradi slabih ščetk stroj ne gre s programom naprej? Stroj (razen čist na koncu programa) ne obstane ampak vedno nekaj melje, obrača bobenj itn.

Bom poskusil dobiti ustrezen programator (SIEBE EC 4460.01 B 69905).

Ali imate Vi kakšnega?

Lp ManaMla

Zanič programator!
Verjetno imam kakega rabljenega,ampak ne vem če je ok!
Daj ga slikaj da vidim kateri je!(mislim da je 4 redni paket za priklop)

Cev za izhodno vodo imam speljano direktno v kad, po vašem nasvetu, da stroj resetiram, sem ugotovil naslednje. Stroj sedaj deluje brezhibno, ko sem obrnil vtikač za 220V, torej zamenjal sem fazo in nulo, če vtikač obrnem stroj zopet obstoji, ko mora izčrpati vso vodo. Imamo narejeno ničenje in ne uporabljamo fid stikala. Ali imate tokrat kakšno idejo? Hvala

Preveril bi grelec(pri grelcu se stroj drugače odzove)
preveril črpalko
mal mi je čudno da se pokaže na izčrpanju vode!

kaj se zgodi če stroj priklopite na drugo napajanje?(mogoče je kje nula švoh?)

Spoštovani g. Cveto.

Imam težavo in sicer na pralno sušilnem stroju indesit WD 125T se ne prestavlja – preklaplja programaror. Če se ga nastavi na npr. program št. 6 potem bo deloval samo na tem programu – se ne prestavi na naslednjega. Prosim za nasvet, kaj bi lahko bil vzrok, da se programatro ne prestavi.
Hvala in lep dan še naprej.
Bojan

ja pa stroj kaj melje?(načeloma ta programator stoji in šele po opravljenem ciklusu obrne naprej)
Kako je pa z gretjem?
je pa problem teh strojev elektronika
(rabim eno guma(gumo na vratih) točno za tak stroj!
lp,A

Pozdravljen!

Evo slike programatorja.
Ali imaš takšnega?

Lep pozdrav
ManaMla

Jap,
enega imam,upam da je ok!
pustite kontakt,oz. javite kako boste prišli do njega!
lp,A

Fajn!
Ker tole me prav zanima. Mogoče ni vredno popravljat ampak me matra firbec ali je programator ali kaj drugega.
Jaz sem iz okolice Grosuplja.

Lahko me pokličete na telefon 031529516 (Mladen) ali pa mi date svojo številko pa se bova zmenila.

Lep pozdrav
ManaMla

Pozdravljen!

Programator, ki si mi ga dal deluje.
Prvo pranje je šlo brez ustavljanja.
Kaže, da je napaka res bila v programatorju.

Hvala lepa za pomoč.

še se bom javil, ko opravimo več pranj!

Lep pozdrav ManaMla

želim vam še veliko uspešnih pranj
če bo problem se pa še slišmo
Srečno
lp,A

Pozdravljeni, imam 7 let star pralno sušilni stroj Ariston amd 129, javlja mi napako f 10. Se to splača popravljati ali je že opral ta svoj in je čas za novega. Če pride v poštev slednje me zanima katerega pralno sušilnega mi priporočat, vsekakor z večjim bobnom ker tale 4 kg nam je premali ker smo v tem času v družini dobili dva nova člana.

Hvala za pomoč in lep dan 🙂

Pozdravljeni, težavo sem rešil, v okvari je bil grelec. Hvala lepa za namig. LP

Pozdravljeni,

Bi pa še jaz dodal eno vprašanje glede pralnega stroja.

Imam pralni stroj WA1531S, ki je star že 14 let. Do sedaj delal brez težav – samo 2 obiska serviserja (grelec, pa neki senzor).

Sedaj pa je problem, da pralni stroj ne izčrpa vode iz bobna. Črpalka sicer dela ( ampak se mi zdi, da ima malo čuden glas), vendar vode ne izčrpa.

Odtok je sicer izveden v steno (preverjneo ni zabit), vendar tudi ko dam odtočno cev v bano, je situacija enaka – črpalka “ropota”, vendar vode pa ni od nikoder

Če pa dam odtočno cev na tla (črpalka pa dela), pa voda normalno teče iz pralnega stroja – brez pritiska kljub delovanju črpalke, če pa cev dvignem, pa odtok ni več.

črpalka že brni,vprašanje če vrti
lahko je blokirana vetrnica črpalke(odvijte čep pa poglejte not če vrti)
lahko je pa tudi zanič,in jo bo treba menjat
lp,A

New Report

Close