CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni g. Cveto
hvala vam za vse nasvete katere posredujetu tu. Tudi jaz imam problem z pralnim strojem gorenje Wa 401 H. Stroj dela, vendar cote iz stroja pobereš neoprane—še delno suhe. Če stroj laufa brez cot….se voda napolni malo čez rob vrat, voda se ne pogreje.(grelec je v redu).
Prosim za nasvet, kaj bi lahko bilo v okvari.
Hvala in lep dan!
Živjo,
stroja ne poznam!
Kaj novejšega?
Garancija?!
To da bolj malo vode vzame je prbl vseh strojeh! Ker so šparovni!(šparajo na vodi), je pa možno da je res vode premalo in hidrostat ne doseže vrednosti, in ne posreduje inf. naprej!
Lahko da je moč. rele na elektroniki! Jaz bi el. snel in polotal kontakte relejev in še ostalo!
Pozdravljeni g, Cveto,
priključna kontakta na programatorju sem zamenjal(katera sta bila prežgana, prav tako sem zamenjal kondenzator(bil je zažgan) tako da so sedaj cote mokre…se pravi dovolj vode, prej se je boben le malo zasukal…. Gretje še vedno ne dela…grelec in termostat sta prevodna…ali je vzrok napake v programatorju….
Hvala za namig in lep večer!
Jože
Pozdravljeni g, Cveto,
Poizkušam popraviti pralni stroj Gorenje WA1331S pa mi ga je uspelo le delno usposobiti. Odpovedala je “ključavnica”, ki sem jo zamenjal. Druga težava je v tem, da ne ožame dovolj, zavrti se samo do določenega števila obratov potem preneha. Včasih ožame malo bolj včasih sploh nič. Krtačke sem pogledal in grejo že proti koncu, motor sem probal tudi na mizi in se fino zavrti, magnet za dajanje pulzov izgleda da je OK.
Hvala za pomoč.
Lep pozdrav,
Marko
Nujno prosim za odgovor.
Včeraj je med pranjem vrglo varovalko ven. Po ponovnem vklopu je perilo opralo do konca, ni bilo videti nobenih težav. Zvečer sem dala drugo perilo v stroj, slišala sem da je vodo črpalo, potem pa sem pozabila nanj za nekaj časa. Ko sem mislila, da je perilo že oprano, opazila sem da še vedno gori srednja lučka, ki je prižgana ko se še pere. Ugasnila sem stroj, sem ga odprla in opazila, da sta med perilom še detergent in voda, ki se ni odcedila. Zaprla sem ga nazaj in odprla filter in je seveda vsa voda iz filtra stekla ven, zato sem še to zaprla nazaj. Na začetku odvodne cevi je bil zataknjen uhan in nekaj muck z oblačil, to sem vse počistila in prižgala stroj nazaj, vodo je nekaj sprejelo ampak se boben ne obrača oz. dva “tk-tk” zvoka naredi, kot da ne bi bilo moči, da se obrne. Stroj je Bosch, star cirka 10 let. Kaj bi lahko bilo narobe?
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem