CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Spoštovani,
tudi meni se je okvaril opralni stroj in rabim vašo pomoč.
pralni stroj je gorenje (točno oznako lahko po potrebi sporočim jutri ko pridem domov).
ko prestavim gumb da bi izbral način pranja, se na stroju prižgejo vsi indikatorji (lučke). tudi če pritisnem katerikoli gumb na stroju, se le-ta ne odziva…
je mogoče šel programator?
za odgovor se v naprej zahvaljujem!
lp
Rob stroja je po mojem ok, zdaj pa kar se tiče lufta med strojem oz. robom in gumo je tako: če gledam takoj začetek gume je ene 3 mm, če pa tisti širši rob je pa vmes ene 10 mm. Pa spodaj, če gumo malo dvignem, se vidi po robu stroja ( kovin.delu ) kot bi bilo nekaj črnega, ne vem ali je to rja ali barva od oblačil zažrta…
V tem času, odkar se nisem javila, mi je spet naredil nekaj luknjic in se mi zdi, da ga preprosto ne maram več. Vprašanje je le, ali se to splača kaj popravljat, ali raje kupim novega.
Sem bila danes v GA ( ker imajo 5 let garancije ) in sem gledala 2 modela:
ELECTROLUX EWP127300W ( linkhttp://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/25914/) in BOSCH WAE24365BY ( link http://www.gospodinjski-aparati.si/aparati/artikel/22764/
. Zdaj pa ne vem za katerega se naj odločim, ker karakteristike imata podobne.
Sem pa tudi mal mislila morda kak model od BEKO-ta, ampak ne najcenejši seveda.
Imate kakšen predlog ??? PROSIM, ker bi rada čimprej rešila problem luknjic na perilu-vse več jih je žal.
Hvala in lepe praznike!
moj mail : [email protected]
Hvala in Lp
in moj 😉
Spoštovani gospod Cveto,
kot sem obljubila, vam sporočam, da sem se vseeno odločila poklicati serviserja, da pride pogledati stroj in, če se da, ga popraviti. Krivi so bili ležaji in mi je stroj popravil. Cena je bila 95 evrov, kar se nekako ujema s tistim, kar ste mi vi povedali. Rekel mi je tudi, da so to dobri stroji, tako da iskreno upam, da bo še nekaj časa pridno delal :-)!
Še enkrat se vam najlepše zahvaljujm za vaše nasvete in mnenja.
Lp Mila
Cveto pozdravljeni,
imam težavo s pralnim strojem. Imam pralni stroj od Gorenja, izdelan za tujino (Alaska WA 1580), star je 13 let, vendar še vedno je bil enkraten za pranje), sicer smo menjali že ležaje ampak sedaj je delal.
No sedaj pa je začel ko ga priklopiš na pranje da zažene oziroma začne točiti vodo, vendar jo v naslednjem trenutku tudi izpira. Najprej sem mislila, da je napaka pri vratih, ker mi na momente še vedno normalno dela. Sedaj sem ugotovila, da ni napaka pri vratih, ampak sumim programator, ker se sliši kot da bi preskakoval (sliši se tk tk tk). Povej mi kaj bi bilo še lahko narobe in ali je možno da je samo kakšen kontakt pri programatorju. Vem da se programatorja ne splača menjati in je bolje menjati stroj.
lp Mojca