Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Imam Hooverjev 9 kg pr. stroj, sedaj star 8 mesecev. Pri centrifugi in hitrejšem obračanju 1600 obratov, tako škripa, da bo potrebovala slušalke za hrup. Se je kje nabralo preveč kamna ali je kaj hujšega? Hvala za odgovor.

Možno da se je kaj ujelo v boben?
Morda slišite rezek zvok motorja?(ščetke-kolektor,čez čas se unese)
Sicer je pa v garanciji!

HI,

Imam gorenje wa 1541S. Imam težavo z izpiranjem vode.
Stroj dela normalno, vendar pri zadnji fazi – ko natoči vodo za splakovanje cunj, le ta ostane v bobnu, nato pa programator prične preskakovati, čez belo in volno. Centrifuga se ne zažene.

Odprl sem filter, pa je ok. Vsa voda je iztekla skozi filter, nato sem program znova nastavil na splakovanje in centrifugo. Težava se je ponovila. Ponovno sem izpustil vodo iz stroja in nastavil samo centrifugo. Tokrat je cunje stroj ožel in se ustavil na koncu programa.

Bi mi lahko svetovali, ali pa se oglasili pri nas (sem iz Šiške)

Črpalka?
Motor?
Sifon?
A pa to naredi samo v zadnji fazi?

Motor dela v redu.
Črpalka se mi zdi tudi.
Sifon požira vodo.

Da, to naredi v zadnji fazi. Kot nebi mogel odpumpati vode, da bi lahko pričel s centrifugo.
Sliši se tudi kot brnenje v filtru.

Ko sem filter odprl, sem s prsti lahko obračal vetrnico (mislm, da je za izčrpavanje).

hja lahko je kaj višje.
na vrhu ohišja črpalke je luknja!
Ali se kaj otipa s prstom?(kovanec,vozniška,)
Kolk se pa voda ven ulije ko odprete čep? A je živahno?
Lahko je pa tudi pumpa zanič in se ne zavrti več in samo vibrira?
lp,A

g. Cveto
včasih se zgodi, da se je med pranjem določena cota strgala. Če boben ročno zasukam je slišati, da je v bobnu nekaj– zaropota zaponka…vijak….???…kako odstraniti tujek oz. pogledati če je kaj v bobnu?
Hvala za nasvet in lep pozdrav!

Glavo v boben vtaknt,pa z baterijo skoz luknce gledat.
spodaj na bobnu snet cev pa s prsti otipat!
Ven potegnt grelec,pa skoz režo pgl!
Je pa pri gorenju(kovinski boben,WA 942,1142etc)problem ker se včasih odlomi konzola-objemka ki drži grelec.to se pa ne da rešit,v tem primeru se grelec mal prvzdigne in drsa po bobnu!
pr teh stvareh je kar velik improvizacije?!
lp,A

HI,

Cveto hvala za odgovore. Vetrnica znotraj na koncu filtra se otipa in jo lahko brez težav premikam. Nič drugega nisem otipal.
Se pa voda ulije ven, ker po pranju, ko bi morala pričeti centrifuga voda ostane v bobnu, do polovice je napolnjen. Ko sem odprl filter je vse hitro izteklo.

Kot kaže je največja možnost, da je šla pumpa.

Jo lahko zamenjate vi?

Pustite mi e mail, pa se vam javim.
lp,A

Pozdravljeni g. Cveto!

Imam pralni stroj znamke Bosch model Maxx7, star je 4 leta.
Težave ima z centrifugo če dam kratki program 15 se stroj še po pol ure ne ustavi in na koncu javlja napako F18. Filter sm spucal tam ni blo nic pol sm šel s spodnje strani dol vzet uno gumo k ima kuglo noter tam so bili 3je kovanci… Po mojem hitrem servisu ni bilo nič bolje zato Vas naprošam za pomoč. [email protected]

Lp Nikica

moj mail je

[email protected]

Pozdravljeni!

Imam pralni storoj Gorenje – WA 63131, star 5 let. Lučka ne gori, v stroju ostala voda?? Prosim za nasvet, tudi kontakt kakšnega serviserja iz Gorenjske (okolica Bleda) bi bil zaželjen.

Hvala, lep pozdrav in lep dan,

Nadja

Mogoče grelec,zapora vrat,motor?
Treba videt pa ga mal prečekirat.
za servis pa res ne vem tam pr vam!

Spoštovani,

bila sem tukaj julija lani zaradi okvare stroja Gorenje WA 1541 S. Ponovno bi potrebovala vaš nasvet, ker ne vem, ali se splača popravljat zadevo.
Namreč, stroj sicer pere, a je centrifuga neverjetno glasna. Ali bi lahko šlo za ležaje ali kaj drugega? Zgodilo se mi je tudi par krat, da je programator enostavno “preskočil” centrifugo, “skočil” v drugi program in se tudi tukaj ustavil pred centrifugo. Drugič in nekaj krat po tem pa je spet normalno delal, ampak “ruži” tako, da se sigurno sliši v celem bloku :-(. Skratka, tako ne morem prati – ali bo treba popraviti ali kupiti novega. Ker sem v dilemi, se obračam na vas. Če mislite, da bi se splačalo popraviti in, da bo še nekaj časa delal, bi se rajši odločila za to varianto, kot za novi stroj.
Če iz opisanega veste, kaj bi lahko bilo, ali mi lahko napišete kakšna je, približno, cena rezervnih delov in kaj menite, koliko bi stalo popravilo?

Lp Mila

Ležaji boben.(material ni drag,z delom in prevozom do 100 eur, ni pa nujno da bo potem OK),če je vitalni del(axa) naglodana potem je stvar kaput!
Preskok programatorja je lahko povezan z odvajanjem vode, gretjem!
Pred posegom preverim motor,koliko ima še življenja!
stroj je star 10 let,a ne?
Ravno včeraj smo se dločili za enega takega da ne bomo rihtali!
lepo nedeljo

Spoštovani,

najlepša hvala! Kot vidim, je lahko več stvari vzrok za težave, torej bi bilo, mogoče, smiselno razmišljati tudi o novem stroju.
Če ste tako prijazni, da mi priporočite kakšnega po ugodni ceni in z mehanskim upravljanjem, bi vam bila zelo hvaležna. Če pa odgovarjate le na vprašanja v zvezi s popravili, se vam še enkrat najlepše zahvaljujem za nasvete.

Lepo nedeljo tudi vam!

Mila

kaj pa vem.
vsi stroji imajo že elektroniko in lajčov.
varianta je gorenje 60.5, ki ima kovinsko kad in križ vpetje boben!
Obvezno garancija 5 let!
Pa pozanimajte se malo o garanciji!(stroj je lahko že malo glasnejši,vendar še vedno dela-vprašanje pa je če je to že okvara za popravilo v garanciji etc)

Najlepša hvala!
Razmišljala sem o stroju BEKO WMB 51011 F, cenovno ugoden, tisto kar potebujemo ima, pa tudi garancija je 5 let (kolikor sem zasledila, takšna garancija je samo na stroje Gorenje in Beko).
Če poznate ta stroj, vas prosim za mnenje, sicer pa še enkrat hvala za vse nasvete in lep pozdrav!

Mila

Stroja ne poznam, so pa stroji Beko OK.
Nemški stroj iz Turčije.

New Report

Close