CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
g. Cveto
še enkrat se oglašam za pralno sušilni stroj INDESIT WIDL 126- zamenjal sem stikalo na vratih. Stroj še vedno ne dela. Lučka za vklop(rdeča se vžge-utripa, ko zaprem vrata se sliši da nekaj preklop(rele-stikalo??) in lučka zelena se prižge.(to če dam na pranje.) Stroj ne dela.
Če pa dam na sušenje utripa rdeča lučka za vklop in istočasno spodnja zelena -sušenje. Stroj pa ne dela. Prosim za pomoč oz. mnenje kaj bi še lahko bilo.Hvala in lep pozdrav!
Koliko je stroj star?
Možno je da so krtače na motorju na nuli.in če gre zanka skozi motor potem stroj ne odreagira!
Mogoče počen grelec!!??
Preglejte še elektroniko,če je kje skurjena!
elektronika je na hrbtni strani-levo!je pa pripeta na cca sedem konektorjev!
Včas je treba kpl stroj premetat!(nagibam se k grelcu)
sem pa imel primer tudi z elektroniko(če je čip potem nimava kaj)
g. Cveto
zgleda , da je napaka na elektroniki. Ploščo sem vzel ven, očistil kontakte, malo potolkel po relejih. Grelec zgleda da je OK. Krtačk je na eni strani iz kov dela cca 5mm, na drugi cca 2mm. Ko sem nato stroj vklopil je delal. 5x sem ga vklopil- izklopil – resetiral…pa je zopet zatail. Še enkrat sem potolkel po relejih in stvar zopet deluje. Ali so verjetno zažgani kontakti na kakem releju. Kaj mi predlagate. Stroj je star 6 let.
Jaz bi polotal elektroniko!
zgleda da so hladni oz. počen lot!
Poglej jih s pov. steklom!
Preventivno jih polotaj,vse releje(črne škatlice)
Ščetke so tudi malce švoh!sploh ona druga 2mm
Malce jih spihaj pa malce jih ven nategni da jih še malce ujameš!
Jaz ponavadi spucam še kolektor,med prostor med lamelcami! imam kar pobrano žagco za železo!
Seveda kolektor potem še s kredo potegnem in spiham! ampak tudi brez tega bo šlo!
Dober dan!
Stroj (Gorenje WA 606X, star 20 let) dela, vendar pri vsakem centrifugiranju vedno bolj ropota, kot da bi bilo nekaj kovinskega “v akciji”, ampak z zadušenim zvokom. Opazila sem tudi, da se boben ne maje več tako kot prej, ko je bil kot malo “na fedrih”. Je zaradi tega potrebno kakšno popravilo?
Spoštovani g. Cveto!
Doma imamo sušilni stroj Gorenje WT 981. Pred nekaj časa se je začelo dogajati, da se boben noče zagnati. Ugotovil sem, da če sem pri odprtem pokrovu samo malo potisnil boben, se je začel normalno vrteti. Pomislil sem na krtačke ali zagonski kondenzator ( ne vem kakšnega tipa je elektromotor). Kako izgleda/jo in kje se nahaja/jo?
Ko sem poskusil dostopiti do elektromotorja pri stranski stranici, sem odvil vse vijake spodaj, zadaj, zgoraj ter dva na sprednji strani za plastično masko, nato je stranica obvisela. Videl sem, da so spodaj trije plastični zatiči in pomislil, da je morda dovolj potisniti stranico navzdol…
Za kakršen koli namig se vam zelo lepo zahvaljujem.
Sandi iz Izole.