Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Pozdravljeni!

G. Cveto, še pomagate kaj?

Imam pralni stroj Candy, ozki, tako da se odpre od zgoraj. CTFD 1306

Problem je samo v tem, da mi na koncu ne ožame perila do konca, voda sicer ne ostane v bobnu, je pa perilo zelo mokro, da ga je treba ročno ožeti. Programator in ostalo dela normalno, mogoče malce glasen nasplošno…

To da je glasen so po vsej verjetnosti ležaji boben! Je pa kar jeba to zamenjat,oz. je treba videt kakšen sistem vpetja ima!?(Whirpolo ima že eno lepo rešitev)
To, da pa ne ožame zna bit pa zapis(čip), na elektroniki! Se pa zadnje čase kar veliko pojavlja ta simptom da ne naredi končne centrifuge!( in to na strojih starih cca 3leta)
Dajteb stroj izklopit al pa resetirat, pa morda spelje!?
lp,A

Izklopil sem ga, bom pobrskal po internetu, če se ga da še kako resetirat…torej, če ne deluje, bo treba kupit novo komantno ploščo in bi stvar načeloma morala delovati

Hvala!

Pozdravljeni,

rabil bi pomoč. Kako naj demontiram ležaj elektro motorja na pralnem stroju?
Se demontira jermenica ali kako?

Hvala za odgovor!

Lp, AnD

Obvezno snet na prešo!
Jermenica na axi je vpeta na “ripne”,in jo je zelo težko z apcigerjem dol potegnt!(še bolj problem jo je gor pol nazaj nabit,ker se vse deformira)!
je pa tud na preši treba bit pozoren da ne spodleti!(da ne pada po tleh,oz. da ne pride do poškodbe na navitju!)
lp,A

Cveto,

hvala za pomoč!

Lp
AnD

Dober dan.

Da si še jaz sposodim to temo. Težava je pri pralnem stroju. Pojavil se je zvok pri obračanju bobna. Kot bi nekaj tolko. Sem odprl pralni stroj – se ne dotika ohišja. Zvok se pojavlja tudi pri prazenm stroju. Gre za gorenje – 9 let star. Ležaj bi verjetno tulil ali?

Počen boben?
tujek v kadi?(štangica modrc…)
(posnetek?)
lp,A

Pralni stroj Gorenje WA 1341 ne vzame vodo. Črpalka in presostat in ventil so v redu.
Kaj bi še blo narobe. Je pa stroj dal časa stal vklopljen brez vode.

Lep pozdrav in hvala za dogovor.

elektromagnetni ventil za odjem vode!
probaj mal vklop izklop pa morda spusti!
odpri pokrov pa ga malce potolci!
če pa ne gre- menjava!

Hvala za hiter odziv. Zamenjal sem ventil pa ne pomaga. Čudno pa mi je da ne odpre noben od dva ventila.
Če ga priklopim direkt na 220 V je v redu. Kot kaže je edina možnost programator, me pa čudi da ne dela noben ventil. Kako pa bi se prepričal če je napaka res na programatorju.

LP

ne verjamem da bi bil programator.(najbolj je probat z drugim programatorjem)
ja pa se stroj zaklene ob zaprtju vrat?(lahko da je zanič zapora vrat, in ne da komande za začetek)
Stroj je en čas stal?(prevrti programator-oksidacija kontaktov)

Uspelo mi je zadevo urediti. Razstavil sem programator, pa ni bil problem tam, temveč na elektronski plošči za katero sem menil da je le regulator za motor pa kaže da je tudi nekaj elektronike za druge funkcije. Tam je pregorel upor 10 ohm preko katerega se napajata oba ventila. Mogoče bo kome še kdaj koristilo.

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Sicer tale tema ni več “živa”, pa vseeno poskusim srečo: imamo pralni sušilni stroj Candy Alise CSW 105. Guma v bobnu izgleda kot (cca 20cm zgoraj desno) da se je “pregrela” in strgala, odpadla. Se še drži, ampak zelo čudno in sumljivo zgleda. En serviser mi je sicer po tel. rekel, da to ni nič resnega. Vseeno me skrbi, ali bi to bilo dobro zamenjati?? Koliko to sploh stane? Ali se lahko pokvari zaradi tega (je že nekaj začel zafrkavati pri programih, centrifugi, ampak sem upam da rešila težavo)? Star je pa dobra 3 leta komaj 🙁

Hvala za kakršen koli nasvet!

Lp

guma se da zamenjat!
je kar maL hecanja.
cena gume je mal odvisna od modela! cca 35 eur!
guma nima veze z delovanjem stroja!
pripnite slikco,kako zgleda!?
lp,A

Pozdravljeni!!!

Imamo pralni stroj zanussi advantage 85 star pribljižno 7 let, Probleme imamo z centrifugo. Centrifuga dela samo takrat ko se stroju da delat… predvidevamo da je šel programator, Kaj menite vi … glede na to da vse ostalo dela in so odtoki, filter pretočni, oziroma čisti.

Lep pozdrav

Stroj, ko ga vključim normalno začne točit vodo , potem pa ne obrne več bobna. začelo se je tako, da sem ( včeraj je še normalno delal) prala belo perilo in ni bilo dobro ožrto. Filter je bil poln-vsega-od kovancev papirja…očiščen pa prejšnji teden. Sem ga očistila, ampak stroj še vedno ropota, ampak ne zalaufa bobna, voda normalno odteka in doteka. Tudi spumpa jo ( malo jo pa še vedno ostane, ker vsakič ko odprem filter priteče ven .

centrifuga pa ne deluje-oz. nekaj brenči, ampak boben se ne obrne. zdi se kot, da stroj nekaj duši. a je možno, da se je kje kaj zataknilo-glede na to, da je bil filter prava katastrofa?

stroj je Candy-star ene 7 let-kombiniran, samo sušilec ne dela že ene tri leta, ker ga sploh nismo popravljali-ne rabimo .
kaj bi bilo to-ali se nam splača popravljati ali sledi nakup novega.

hvala-žana

tomaž-stroj je treba pregledat(motor), pri takem stroju je bil enkrat problem konektor na motorju(slab-oksidiran kontakt)
GOTOF-motor-ščetke, je pa tudi lahko kje kaj zataknjeno, pa boben ne obrne!(a na roko se boben zavrti?)
lp,A

cveto vi ste car.

hvala

New Report

Close