CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljeni!
G. Cveto, še pomagate kaj?
Imam pralni stroj Candy, ozki, tako da se odpre od zgoraj. CTFD 1306
Problem je samo v tem, da mi na koncu ne ožame perila do konca, voda sicer ne ostane v bobnu, je pa perilo zelo mokro, da ga je treba ročno ožeti. Programator in ostalo dela normalno, mogoče malce glasen nasplošno…
To da je glasen so po vsej verjetnosti ležaji boben! Je pa kar jeba to zamenjat,oz. je treba videt kakšen sistem vpetja ima!?(Whirpolo ima že eno lepo rešitev)
To, da pa ne ožame zna bit pa zapis(čip), na elektroniki! Se pa zadnje čase kar veliko pojavlja ta simptom da ne naredi končne centrifuge!( in to na strojih starih cca 3leta)
Dajteb stroj izklopit al pa resetirat, pa morda spelje!?
lp,A
Uspelo mi je zadevo urediti. Razstavil sem programator, pa ni bil problem tam, temveč na elektronski plošči za katero sem menil da je le regulator za motor pa kaže da je tudi nekaj elektronike za druge funkcije. Tam je pregorel upor 10 ohm preko katerega se napajata oba ventila. Mogoče bo kome še kdaj koristilo.
Hvala za odgovore in lep pozdrav
Sicer tale tema ni več “živa”, pa vseeno poskusim srečo: imamo pralni sušilni stroj Candy Alise CSW 105. Guma v bobnu izgleda kot (cca 20cm zgoraj desno) da se je “pregrela” in strgala, odpadla. Se še drži, ampak zelo čudno in sumljivo zgleda. En serviser mi je sicer po tel. rekel, da to ni nič resnega. Vseeno me skrbi, ali bi to bilo dobro zamenjati?? Koliko to sploh stane? Ali se lahko pokvari zaradi tega (je že nekaj začel zafrkavati pri programih, centrifugi, ampak sem upam da rešila težavo)? Star je pa dobra 3 leta komaj 🙁
Hvala za kakršen koli nasvet!
Lp
Stroj, ko ga vključim normalno začne točit vodo , potem pa ne obrne več bobna. začelo se je tako, da sem ( včeraj je še normalno delal) prala belo perilo in ni bilo dobro ožrto. Filter je bil poln-vsega-od kovancev papirja…očiščen pa prejšnji teden. Sem ga očistila, ampak stroj še vedno ropota, ampak ne zalaufa bobna, voda normalno odteka in doteka. Tudi spumpa jo ( malo jo pa še vedno ostane, ker vsakič ko odprem filter priteče ven .
centrifuga pa ne deluje-oz. nekaj brenči, ampak boben se ne obrne. zdi se kot, da stroj nekaj duši. a je možno, da se je kje kaj zataknilo-glede na to, da je bil filter prava katastrofa?
stroj je Candy-star ene 7 let-kombiniran, samo sušilec ne dela že ene tri leta, ker ga sploh nismo popravljali-ne rabimo .
kaj bi bilo to-ali se nam splača popravljati ali sledi nakup novega.
hvala-žana