Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

Cveto hvala, deluje.

Pozdravljen,

tudi jaz imam problem z mojim WA 906X starim že 15 let. In sicer: bobna ne morem obrniti tudi če PS ni priključen. Pogledal sem že če bi v njem ostal kakšen del (vijaki, nogavica…) vendar nič ne najdem. Snel sem tudi gumo. Zadaj je jermen cel. Sicer sem prižgal stroj in se mi zdi da bi deloval normalno, le boben je zablokiran. Kaj bi bila možna napaka: motor, krtačke, ležaj….Kako pridem do krtačk, ležaja? Ali moram PS obrniti na bok? Hvala za pomoč.

lahko je blok. boben!
snemi jermen pa probaj zavrtet boben in nato motor!
če je boben trd so lahko ležaji ali pa kak tujek med kadjo in vrtečim bobnom!
ležaj na motorju je pa redko do te mere da zablokira!
ta motor nima ščetk,je pa motor z dvojnim navitjem!
ležaj boben-menjava!?(procedura, 6+1 vijak, snet križ z apcigerjem, vse spucat, zamenjat ležaj 2x(6204,6203?+ SEMERING), potem pa nazaj!)
možno je da je ležaj noter podrt,pol je mal več jebancije,,,,
lp,A

Hvala za hiter odgovor. Ko sem snel jermen sem ugotovil da je motor o.k. Ko sem odvijačil vijake za križ se mi boben že začel obračati, sicer se je malo zatikal, najbrž ker sem ga malenkost uspel nagniti navzven. Zunanji ležaj je kot nov se lepo vrti, mislim pa da je težava na notranjem ležaju ker se boben (ko je os malo nagnjena) vrti.
Moram pa dobiti (si sposoditi) še apciger, potem pa dalje. LP

jap, problem je v notranjem ležaju. v vašem primeru bi se križ znal snet brez apcigera,poglejte kakšna je os,in kakšen je medenina prstan na osi,če je zglodan pol je vpr., če bo semer delal svojo nalogo,in bo hitro spet vse šlo v maloro.
malo preglejte notranji boben,če ni slučajno zlomljen!(primete za os,in notranji boben,in potem iz več kotov mal napnite, če je fiksno je ok, če imate fil. da miga je pa možno da je počen notranji Al križ!
lp,A

Evo, sem razstavil križ z apcigerjem, a ni hudič, je bil tudi notranji ležaj dober. Namazal sem ležaje in os ter vse skupaj sestavil nazaj , še spihal vse z kompresorjem in … boben se vrti brez težav. Ne vem kje je bila težava, čudno, ker je bil boben popolnoma zablokiran- niti premakniti ga nisem mogel. Hvala za pomoč. LP

Pozdravljeni Cveto

Kupujem nov pralni stroj. Odločila se bom za Gorenjevega, samo to še ne vem katerega.
Smo tričlanska družina. Do sedaj smo imeli 5 kilogramskega PrologicalWa120 in je dobro služil 10 let
Sedaj nameravam kupiti takega z večjim bobnom 6 ali 7 kg, cenovno okrog 500 eur.
Zanima me predvsem to katerim Gorenjevim modelom, ki se trenutno prodajajo se je zaradi večje verjetnosti okvar po vašem mnenju bolje izogniti oziroma pri katerih je manjša verjetnost kvarjenja.
Ali se v funkcijo senso care splača investirati? Ali se stroj lahko normalno uporablja tudi če ta senzor crkne?
Kaj pa fuzzy logika.?

Lepo pozdravljeni
Lidija

jože 2,dobro jutro.
lidija- men te funkcije fuzilođik etc niso nič jasne!
še vedno se vrti samo levo in desno!
pomembno za stroj je da ima notri dovolj vode!!!!!!!!
nakup je loterija-za nove modele ne vem, ker se ubadam s starimi klumpi! vse kar je novejšega pa imajo čez serviserji v garanciji!
lp,A

Ponovno jaz, to je pa to, ko sem v prejšnjem postu omenjal hudiča … Po polovici cikla delovanja pralnega stroja je boben ponovno zablokiral. Nisem več pameten. LP

jutro, ali je v bobnu tujek ki se postavi pokonci(vijak,štangica modrc), ali pa ležaj ki v določenem položaju zablokira,če praviš da je ležaj ok,potem je tujek!
kaj pa če je odbita konzola grelca?a kaj šklopota med vrtenjem?
lp,A

Sem ugotovil kje je bil keč. Premalo sem privijačil vijak ki povezuje boben z motorjem preko jermena. Jermen se je vrtel samo nič od njega… Sem ga sedaj fino zašponal. Kar pa pravi moja bolša polovica, naj bi bil bolj glasen kot ponavadi, sicer pa pere normalno. Namazal sem tudi amortizerje, je pa res da je poden PS že kar dobro zarjavel. Bom preveril in mogoče malo privaril nosilec amortizerja, če je še kaj mesa (pleha) za varjenje. Hvala . LP

Pozdravljena.
Aparati nove generacije pralnih strojev iz Gorenja so odlični. v prejšnji generaciji je bil problem pri kadi, elektroniki, dozirni posodi.. vse to so odpravili v tej novi gami izdelkov.
Senso care ni nek poseben sistem senzorjev, ampak samo način pranja (količina vode, temperatura, mencanje, centrifuga, izpiranje…).
Senzorji ki krmilijo aparat so tako ali tako v vseh aparatih vseh znamk: temp. senzor, hidrostat, elektronski hidrostat, tacho generator, zapora vrat, temp zaščita motorja. če kaj od tega odpove ti javi napako.
Lahko si tudi narediš svoj program ki ga najbolj pogosto uporabljaš (temp, količina vode, število izpiranj, temp. vode, centrifuga, čas pranja).
Stopnja odpovedi na teh aparatih je res zelo majhna.

Pozdravljeni,
prebrala sem kar nekaj Vaših odgovor, vendar nikjer ne najdem vsaj približnega enakega problema kot se je pojavil pri našem pralno sušilnem stroju Candy.
Stroj je star malo manj kot 3 leta in danes je ”crknil” med sušenjem perila. Navaja napako E 11.
Ker ne najdem v navodilih nikjer o tej napaki, a bi vi vedli kaj bi sploh bilo…..

Do sedaj delal brez problemov, opral in sušil, je pa res da zadnjih par pranj (pri nas kar veliko peremo (3-4 na teden) pri ožemanju malo ”žvižgal”.

Vnaprej hvala za odgovor.

nekaj v vezi z gretjem.(NTC,grelec)
po mojem je stroj še v garanciji(5let), bo potreben kar Candy servis.
lp,A

Pozdravljeni, zasledil sem ta forum, pa bi tudi jaz rad nekaj vprašal. Imam težave z pralno sušilnim strojem znamke ariston amxxf 149, “ruži” ko se vrti, verjetno ležaj. Kaj zdaj, kje, in koliko me bo to stalo ?

zdaj če je plastična kad je kar delikatno(do 180 eur)-v tem primeru se menja kpl boben!
če je kad kovinska,potem je zadaj križ(do 60 eur) -odvisno od mojtra,servisa etc

Ali potrebujete posojilo za poslovanje?
Ali želite, da bi poplačala nekatere račune?
Ali potrebujete posojilo za plačilo za hišo?
Ali potrebujete posojilo za nakup avtomobila?

Nudimo posojila za ljudi in podjetja
Micro Finance
Kontaktna oseba: [email protected]
OPOMBA: Samo resen kandidat bo dobrodošel in odprt za poslovanje

Hvala za odgovor, boben je rostfrei in ga je treba vzeti ven iz stroja, nima klasičnega motorja ampak neko rotor-stator varianto, baje bolj tiha varianta.Sem peljal stroj na servis, v Ljubljani naj bi to znamko ( ariston ) popravljal samo etis – kakšen monopol. Menjava dveh ležajev in semeringa naj bi stalo cca 150 eur. Glede na strost stroja se baje še vedno splača.

fantje na etis so v redu.
so pripravljeni pomagat,in se kar dobro razumem z njimi!
lp,A

Gospod Cveto, pozdravljeni še iz moje strani.
Imam Gorenjev pralni stroj, star skoraj 4 leta (tipa ne vem na pamet).
Stroj deluje normalno do trenutka, ko mora izčrpati vodo – takrat se zdi, kot da črpa s težavo. Glas črpanja je namreč nekoliko zamolkel. Tudi, ko začne centrifugirat, se od časa do časa (ne ves čas) sliši še nek zvok (iz dela stroja pod bobnom), kot bi se nekaj ribalo ob boben.

Ali mi lahko približno poveste, kaj bi lahko bilo narobe.

Hvala za vaš odgovor. lep pozdrav, m

New Report

Close