CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Pozdravljen Cveto, evo, tudi jaz eno vprašanje v zvezi s pralnim strojem Gorenje, točne oznake ne vem, en Super Silent, star 8 let. Problem je v tem, da ko ga priklopim in zalaufa, takoj vrže ven fit varovalko. Dela edino na eni vtičnici, pa še za to je električar pogruntal, da ni ozemljena. Menjali smo že dva kondenzatorja, pa še vedno vrže ven elektriko. Kakšna ideja? Hvala hvala:)
Za opazovalca pa: dej nehi, no…
Pozdravljeni!
Imam pralnosušilni stroj Indesit WD 125T, ki se je pokvaril. Ne vem kaj je narobe, saj se gumb na stroju obrača, ko hočem dat prat, ne da bi se ustavil. Ko pa ga ugasnem in dam na stop/reset pa samo hitro utripa lučka in se noče resetirat.
Lepo prosim za nasvet, kaj bi to lahko bilo in ali je drago popravilo?
Že vnaprej hvala za nasvet!!
Še jaz bi pristavila svoj piskerček. pred 2 letoma sem menjala stroj in imam sedaj od podjetja Beko. Stroj sicer ni v okvari a ko cunje operem in dam mehčalec namesto, da bi cunje dišale te smrdijo in jih moram prati še enkrat ali dvakrat. Pri prejšnjem stroju (gorenje star 20 let) tega ni bilo (uporabljam isti prašek in mehčalec kot prej). Jaz osebno menim, da je to zato ker ti novi stroji nimajo filtre za čistit in za izplakovanje porabijo manj vode – ali je morda kaj drugega? No ja, počasi ga obsojam, da bo šel od hiše, čeprav je še pod garancijo.
Cveto kaj je s to presneto mašino?
Lep pozdrav!
Zasledil sem vaš forum in našel opisano napako ki je tudi pri meni.
Imam Indesit WD 105 T in sam od sebe toči vodo in jo hkrati meče ven ter kot ste zapisali imam ringlšpil na programatorju. Pred nekaj dnevi sem odstranil in na novo priklopil konektorje na računalniški plošči in prav tako na programatorju. Začuda je delal cel dan brez težav in smo prali da je bilo veselje. A tega je bilo drugi dan konec. Ponovno se je pojavila ista napaka in stroja ni moč več zagnati saj se ta napaka konstantno ponavlja. Programator se vrti in se ne ustavi na nobeni točki.
Za odgovor bi bil zelo hvaležen!
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni.Kupite si pralni stroj od znamke Miele.Pa ne boste imeli teh problemov.Sam sem kupo Top model W 3985 WPS NAVITRONIC.Stroj deluje več kot odlično.Imam ga leto dni,dela kot urca.Tud na 1800 obratov se ga komi sliši,ker ima profesionalni pogon brez oglenih ščetk.Sploh ne skače,niti takrat ko perem ene Jeans hlače.Popolnoma miren.Pred 7 leti kupo mami pralni stroj in sušilni od Miele.Dela kot prvi dan.Brezhibno brez kakšnih preoblemov.Res je drago sam se splača,ko za nazaj pogledaš.Prej imeli Gorenje,čista polomija.Iz tedna v teden bil serviser na vratih.Je sam reku da ti novi stroji,so čist adijo.Najboljši od Gorenja so bili,pred 15 20 leti.To zdej je pa čist mim.Mam vse doma od Miele in Bosch.Več kot odlična zadeva.
Še moj problem:
pralni stroj Candy GO712 star 2,5 leta je začel zganjati bedarije in ne konča programa za pranje. Tik pred prekinitvijo programa nekam čudno pospeši in upočasni boben, potem pa prične utripati leva lučka z oznako umazanega perila in to 7-krat (predvidevam, da je to koda napake).
Ker v navodilih ta napaka ni dokumentirana (kot tudi niso napake 0, 1, 5, 8 in 9), me zanima, če kdo ve za kaj gre.
LP,
Milan
Da si odgovorim: Google (pod Candy ne najde nič, pod Hoover pa je izplen boljši) je povedal, da naj bi šlo za napako senzorja obratov na motorju . Bom razdrl in pogledal kaj se da storiti.
LP,
Milan[/quote]
Takole, epilog zadeve je naslednji: okvarjen je dajalec impulzov obratov motorja (poznavalci vedo, da je zadeva izvedena skrajkno enostavno).
Sedaj pa presenečenje – zaradi tega enostavnega dela je potrebno menjati CELOTEN DELUJOČ motor, ki stane približno 1/3 cene novega pralnega stroja!
Na servisu pri SLO zastopniku (Candy Hoover d.o.o., Letališka cesta 35, 1000 Ljubljana) pravijo, da se ne da nič narediti (da garancija ne gre skozi, bi še verjel, a izogibanje kulanci mi je totalno podcenjevanje kupca, sploh zaradi izjave serviserja, da ‘pač nisem imel sreče’) in bo treba menjati cel motor. Torej namesto dela, ki stane maksimalno 10EUR v maloprodaji, je treba plačati cca. 150EUR za nov motor)!
Glede na moje izkušnje (cca. 2,5 leti star sušilec in prav toliko star prani stroj)svetujem: Izogibajte se Candy/Hoover izdelkov v velikem loku!
LP,
Milan
Cveto, če se ti da še meni povedat kaj bi bilo to,
s strojem sicer vse ok, ampak je kar na enkrat (star je bil kake 3 leta, zdaj je 4) ni več pogoltnil praška iz predalčka, najprej je mehčalec ostajal notri v posodici, potem pa še pralni prašek. Iz nobenega prekata ga ne požre. Tako, da sedaj prašk dodajam v boben.
Hvala za odgovor
Živijo Cveto!
Eno vprašanje! Pralni stroj WA 1341S Super Silent ropota in je pri ležaju spustil vodo, zato moram menjat ležaj št.6305-Z. Klical sem na servis na Brnčičevo 39, ležaj sicer imajo ampak mi je povedal, da je potrebno zamenjati še en ležaj.Mogoče ti veš številko? Sploh nevem kje je, niti kako se menja seveda mislim na tega drugega in ali lahko to naredim sam. A mi poveš postopek menjave. Najlepša hvala velik mi boš pomagal.
Lp Drago
Živijo,
imam problem s pralnim strojem gorenje wa 1341s. Po nekaj časa neuporabe sem sprožila pranje z zaprtim ventilom za vodo (pomotoma). Stroj je prišel do konca programa brez težav(in vode). Pri naslednjem pranju (z že odprtim ventilom za vodo) pa se program ni premaknil z začetne pozicije. To se je zgodilo šele, če sem ročno premaknila program za zob ali dva. Že prej pa ni delala centrifuga na programu za občutljivo perilo.
Ali je morda programator oddelal svoje in bo potrebna menjava? Koliko je okviren strošek in kateri servis mi priporočate?
Hvala že vnaprej in lp,
Petra