Najdi forum

cvetni prah

Dober dan gospod zdravnik!

Mene pa zanima nekaj glede mojih alergij … zdaj zunaj vse cveti in jemlem daselto, avamys pa monkasto.
Nimam izcedka iz nosa nimam, na kihanje mi več ne gre … problem so oči. Grozno me srbijo, občutek imam kot da bi mel pesek notri … kot imam ponavadi ko cveti ambrozija.
Kaj lahko sploh nardim in zakaj daselta ne pomaga? ko se stusiram, preoblečem in umijem lase je veliko bolše … ampak cvetni prah je povsod po kavču, po tleh, ker je babica stalno okna imela odprta.
Res nočem jemati medrola, kaj lahko namesto tega?

Spoštovani,

seneni nahod je hudo kompleksna bolezen. Vidim, da imate predpisanih precej zdravil, morda bi vam zdravnik, ki vas vodi, znal najbolje svetovati.
Načelno pa takole: v oči je za dodati kapljice antihistaminika, na primer Opatanol, večkrat dnevno. Nič ne škodujejo, na oči pa delujejo veliko močneje od Daselte. Ostala zdravila NADALJUJETE. Glede na hudost težav se mi zdi, da je za razmisliti o morebitnem zdravljenju z imunoterapijo, ampak to pride v poštev jeseni (za naslednjo sezono). Med sezono pa naj bodo okna zaprta.
Če bi že bilo treba jemati medrol, vzamete ga 3 dni po 32 mg in konec.

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Spoštovani!

Je ravno danes moj zdravnik dežural in mi predpisal opatanol – tri stekleničke. Je že bolš, skoraj nč več ne srbi. Koliko časa pa lahko neomejeno to uporabljam? Zelo ste mi pomagali!
hvala 🙂

Spoštovani,
Opatanol je povsem varno zdravilo, ki se ga lahko uporablja kolikor je potrebe in kolikor dolgo je treba. Torej brez skrbi ga uporabljate celotno trajanje cvetenja (ko imate težave). Zdravilo prime v nekaj minutah, drži pa nekaj ur (solze ga namreč precej hitro sperejo z oči). Lahko ga uporabite tudi pred simptomi, na primer, če se odpravljate ven in veste, da vas bodo zunaj začele peči oči.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close