Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Cvetni prah

Cvetni prah

Spoštovani!

Sem ženska, ki ni imela nikoli ginekološke težave in vem tudi to, kaj je to nosečnost in porod. Nekaj nejasnega, pa me ne pusti pri miru in bi rada, da mi podate tudi svoje mnenje.

Želela sem si otroka in sem tudi zanosila brez težav. Test nosečnosti je bil pozitiven še-le en teden po zamudi M. Veselila sem se, nosečnost čutila in skratka, bilo je vse v redu. Nekaj dni zatem, sem bila na eni zabavi in dobila na spodnji ustnici virus herpes. Nisem imela ne vem kakšnih znakov prehlada ali kaj drugega, le da se je na spodnji ustnici naredil veliki grozd, ki je v enem tednu tudi izginil. Tisti dan, ko se je pojavil ta “ocvirk” na ustnici sem ob 10h zjutraj namesto malice pojedla z užitkom dve žlici svetnega prahu in lakote nisem več čutila, sem čakala, da pridem po službi domov in prav sanjala sem, kako si bom spekla celo kuro in jo sama pojedla…

Čez dve uri, sem začutila, da se spreminjam. Začela sem sumiti, da mi znaki nosečnosti izginjajo, nič več nisem čutila hude lakote in želje po hrani, napetost v prsih se je spreminjala….Začela sem sumiti, da le nekaj ne bo prav. In obenem se prepričevala, da sem neumna in da mi cvetni prah prav nič ne more škoditi.

Čez nekaj dni sem dobila vse znake prihajajoče M (mozolji po obrazu…), potem je zvečer prišla prozorna sluz iz maternice, kot da bi imela O in celo noč sem sanjala orgazme, da sem se sama sebi čudila, kaj se dogaja. Zjutraj, pa je M tudi prišla in z njo ss…Ko sem dobila hude bolečine, sem zopet pojedla tri velike žlice medu pomešanim s cvetnim prahom in so bolečine ponehale in na vložku sta prišla dva koščka tkiva (analizirala sem pod mikroskopom in res sem videla GV 6mm, ostalo je verjetno bila placenta). Šla sem na pregled in mi je zdravnik potrdil ss v 5-6t nosečnosti. … Zaradi teh dodatkov v prehrani se jaz počutim odlično, kot da to hudo izkušnjo sploh nimam za seboj.

Ne morem se znebiti misli, da se v cvetnem prahu mogoče nahajajo hormoni, ki so bili vzrok za ss, saj z njim hranijo čebele, ki ne smejo biti plodne in celo v vsej literaturi piše, da je to moška spolna celica. Lečeči zdravnik mojega sina mi je odsvetoval dajanje propolisa otroku, “ker so v njem moški spolni hormoni zaradi katerih bi lahko prišlo do prezgodnjega spolnega dozorevanja mojega otroka”.

Verjemite mi, da si vse skupaj ne domišljam. Te spremembe so bile tako očitne, da bom poskušala raziskati zadevo do konca.

Zato Vas vljudno prosim, za Vaše mnenje.

Vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Vzroki za spontani splav so lahko zelo različni. Da bi cvetni prah sprožil spontani splav mi ni znano. Več o tem, boste morda lahko izvedeli na forumu “Ginekologija”, ki ga ureja dr. Pušenjak.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close