Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija čutim preskakovanje srca

čutim preskakovanje srca

Pozdravljeni,

sem aktivna 38 letnica, redno športam. Načeloma zdrava. edino kar opažam je občasno preskakovanje srca in občasno neke zbodljaje na sredini prsnega koša.

Vem, da je težko postaviti oz reči karkoli takole po par besedah, me pa vseeno zanima, če bi bilo dobro obiskati zdravnika?

Pozdravljeni

Enako cutim preskakovanja srca,najbolj v miru.Vsak dan grem na sprehod enih 7-8km.Rodila sem 6m nazaj carskim rezom.Ekg vsakic vredu ,jaz cutim preskakovanja srca in danes se mi je zgodilo dvakrat kot da se ustavilo srce in sem mislila da me bo zmanjkalo sem  hitro ustala zacela panicno kasljat in po tem izmerila pritisk in je bil 140/100 in puls 143.Po tem sem se usedla dihala in spet izmerila 148/90 puls 100.

Ono kaj me zanima in najvec skrbi preskakovanja pri zvisanem pulsu a je to smrtno nevarno?.Drugac sem stara 32 let 57kg ,ne kadim ne pijem alkohola.Edino mal vec stresa je blo ,porod,selitev ,manj spanjaV druzini ni smrti zarad srca.Narocena sem kardiologu ooktobra.Jaz imam dijagnozo fibromialgije in se po porodu zelo poslabsala.

Pozdravljena

V obeh primerih vse kaže, da gre za t.i. ekstra sistole, ki so dokaj pogost pojav t.j. večina ljudi kdaj pa kdaj doživi občutek preskakovanja srca ipd. Gre načeloma za nenevarno stanje, seveda če ni drugih strukturnih bolezni srca. Za dokončno potrditev napisanega vedno svetujem preiskavo Holter t.j.24 urno snemanje delovanja srca (EKG), ki zajame vse dogodke, ki se potem analizirajo in se opredeli narava nerednih utripov srca. Kot sem dejal če ni drugih že potrjenih bolezni srca, je razlog za skrb odveč. Nekateri ljudje so bolj občutljivi in vse te nepravilnosti pri delovanju srca zelo intenzivno čutijo, nekateri pa teh dogodkov sploh ne zaznajo čeprav so prisotni

LP

Pozdravljeni vceraj ker sem imela veliko preskakovanj sem sla na ergenco .Naredili so ekg in so rekli imate nenevarne ekstrasistole, ne skrbeti.

Mene zanima ali lahko ekg pokaze katere so to ekstrasistole oziroma koliko so nevarne .Se mi dogajajo tudi cez noc ,ne spim od strahu.Na urgenci so naredili tudi elektrolite, bp.Kardiologa imam oktobra ali bi recimo ultrazvok srca bil dobra preiskava katera  bi pokazala da je s srcem vse ok 2020 uzv je bil ok.

Imam dojencka in   bi rada bla vec z njim kot mislila o pulsu ,ga tipala ,merila in mislila ali se bo srce ustavilo ali ne bo.Zelo obremenjejuce je za psiho.Ali priporocate magnezij ker v nosecnosti sem zacela z magnezijem in so izginile

Spoštovana

Na EKG se pokažejo spremembe električne prevodnosti srca. Pri vas očitno gre za sicer nenevarne vendar moteče ekstra sistole. S tem, da nenehno opazujete/poslušate kako vam srce utripa, se dodatno obremenjujete in s tem povzročate še dodatne ekstra sistole. Ultrazvok srca pokaže strukturo in delovanje srčne mišice (velikost, krčenje itd..), ne pa el. prevodnosti. Če želite res biti v celoti pomirjeni potem predlagam, da naredite 24 urno snemanje EKG (Holter), ki bo v daljšem času (24 ur) pri vsakodnevnih opravilih, posnel vse dogodke, ki se potem kvantitativno in kakovostno analizirajo ter pokažejo kako pogoste so te ekstra sistole in za kakšno vrsto gre.

Srce se vam ne bo ustavilo zato ste lahko brez skrbi, razumem pa kako so lahko moteči neredni srčni utripi. Izogibajte se poživilom kot so kava, čaj, alkohol ter seveda stresnim situacijam. Vse našteto lahko povzroči pojav ekstra sistol.

LP

Pozdravljeni

zadnje čase (že več tednov) mi srce – tudi po do 30x na dan zastane za kakšno sekundo in potem bije dalje normalno. Včasih se umiri za več dni in potem več dni zaporedoma spet isto. Puls in pritisk normalna. Boli me nikjer nič. Ne v pljučih, ne v srcu ali okoli njega. Ne kadim, alkohola tudi ne pijem.

Spoštovani

Gre za povsem normalno stanje. Občutek da vam srce zastane, je samo občutek. Gre se za ekstra sistole, ki so pri vas izjemno redke. Presenečen sem, da jih sploh zaznate, kajti 30x na dan med sto tisoč utripov je skoraj pa nič

Lp

(nisem “MačekMuri339”) “Presenečen sem, da jih sploh zaznate” – zaznajo jih aplikacije za uporabo pasu za merjenje utripa; jaz uporabljam “Biosignalssolutions”; ta samodejno beleži vse nepravilnosti v utripu oz. ima omejitev – do 10 zabeležk v enem ciklu merjenja – in jih grafično prikaže v poročilu; jaz imam meritve nastavljenje na 1 uro in včasih prikaže tudi 10 kratkotrajnih zastojev na uro, včasih nič; to se v grafu vidi kot dobro vidna pavza med enim in drugim utripom; ne gre za slab stik med kožo in senzorjem, tisto je prikazano drugače.

___

Odgovor na objavo uporabnika
javr, 15.08.2023 ob 20:32

(nisem “MačekMuri339”) “Presenečen sem, da jih sploh zaznate” – zaznajo jih aplikacije za uporabo pasu za merjenje utripa; jaz uporabljam “Biosignalssolutions”; ta samodejno beleži vse nepravilnosti v utripu oz. ima omejitev – do 10 zabeležk v enem ciklu merjenja – in jih grafično prikaže v poročilu; jaz imam meritve nastavljenje na 1 uro in včasih prikaže tudi 10 kratkotrajnih zastojev na uro, včasih nič; to se v grafu vidi kot dobro vidna pavza med enim in drugim utripom; ne gre za slab stik med kožo in senzorjem, tisto je prikazano drugače.

Kot sem dejal gre za povsem nenevarne in nepomembne zadeve.

LP

Pozdravljeni , kaksen utrip je normalen med spanjem ali pa lezanjem v postelji.

Ko se ulezem in sem dolgo v postelji puls pade na 59.

Ko se zacne padec v sanje cutim kot da bom nekje propadla in takrat na sportni uri zaznam puls 53 ,a je to sploh normalno ko clovek spi ,res me skrbi .Drugac cez dan ura meri med 60 in 100 ali vec ce hodim ali sem v kaksnem stresu

Spoštovana

Povsem normalno je, da pri mirovanju posebej pri spanju, imate nižje število utripov. Če je to število več kot 45 ste lahko brez skrbi. Vrhunski športniki imajo lahko pod 50 utripov v minuti tudi čez dan.

LP

New Report

Close