Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Čustveno nasilni partner in konec veze

Čustveno nasilni partner in konec veze

V tej moreči vezi trpim že 15 let,imava dva otroka.Sedaj ko hočem končati to vezo,je partner postal še bolj neznosen,govori da me bo uničil,me še bolj ponižuje…Otroka in jaz to prenašamo cele dneve,nikjer ne dela,samo tuhta cele dneve tam u sobi,je kot pravi psihopat.
Res ne vem,če se bom tega človeka sploh kdaj rešila,ker ne prenese,da me bo izgubil.
Če se z otroci odselim drugam,v drugo stanovanje,se bojim da mi ne bo dal mir niti tam.Ali lahko v tem primeru pokličem policijo? Mu lahko odredijo prepoved približevanja? Strah me je da mi ne bo kaj naredil,ker je neprevidljiv.Obnašanje ima kot aprilsko vreme,nikoli ne veš kdaj bo izbruhnil.
Sem že čisto brez moči,sedaj cakava vabilo iz csdja za razgovor.On pravi da ne bo šel…
Ali se je katera izmed vas rešila partnerja,ki je bil psihično nasilen,kako ste to vse preživele? Kako je bilo s skrbništvom?

Spoštovani,

če vas je strah, da bi vam partner kaj naredil in se počutite ogroženo, bi za vas morda bila dobra rešitev, če bi se začasno umaknili v varno hišo. Medtem ko boste na varnem, pa boste spremljali (ali vas bo klical, vas iskal, poizvedoval…) tudi njegovo reakcijo na vaš odhod.
Sicer pa zapisujte njegove izjave, zapišite datume, shranjujte sms-e – vse to lahko služi kot dokaz, ko prijavite psihično nasilje na policiji.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close