Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Čudovite igrače in klump, ki pride v hišo z darili

Čudovite igrače in klump, ki pride v hišo z darili

Iščete ideje za kakovostne igrače?

Kaj naredite s klumpom, ki se priklati v vašo hišo pri zadnjih vratih – z darili iz 200 tolarjev shopa, igračami iz nekakovostne plastike, neprimernimi igračami ali če slučajno dobite dva paketa enakih legic in podobnim?

Odgovor PODARIMO NAPREJ ne velja!

Ker se kmalu pokvari, gre hitro v smeti!
Enakih stvari pa k sreči še nismo dobili – jaz bi ali podarila ali zamenjala!
Lp, Mateja

Pri nas smo s hčerjo pripravili dve vreči igrač, ki so ostajale neuporabljene, gre predvsem za pliš, in smo ga odnesle na Rdeči križ.

Pri nas je tako: čudovite, drage in kakovostne igrače so zanimive le prvih 5 min, potem pa stojijo v kotu, s “klumpom” kakor ti praviš, se pa najraje igra. Ko se klump “sklupma”, ga vržemo v smeti:)

Klump pri nas roma v smeti, oziroma je tako da če se mali rad igra, potem ostane drugače leti v smeti. Kar se pa tiče legic, je pa fino če jih je več, četudi so enake. Pa tudi mislim da so legice kakovostno darilo in jih brez slabe vesti podariš naprej. Če ne za kakšno priložnost pa tako da pač poveš da jih ne rabite več, pa smo jih prinesli vam če vam bojo prišle prav. Meni se to ne zdi nič takega. Drugače je seveda s tistim klumpom za 200 sit.

LP Nika

Mi gremo po klum v 199 trgovino pred morjem , da nam ni treba igrač nazaj vozit. Pa tud drugače se rajši igrata s tistimi pinčkami iz 199 kot z dragimi igračami. Te lepo ležijo v košari.

A ni škoda, ko se toliko plastike zmeče v smeti? Ali ste že poskusili “vzgojiti” obdarovalce?

Klump, ki se priklati v našo hišo pri zadnjih vratih , preprosto vržemo v smeti. Mogoče po enotedenski uporabi, ko otroci tudi sami ugotovijo, da s temi igračami pravzaprav nimajo kaj ustvarjalnega početi. takrat se dogovorimo, da je stvar pač neprimerma, se lahko polomi in koga poškoduje, mlajša sestrica ( 9 mes. ) lahko razne majhne koščke vtakne v usta in poje…..se že česa spomnimo in skupaj odstranimo- ne tako, da otroci ne bi vedeli, da je stvar romala v smeti. Pojasnim tudi to, da tisti ki je to prinesel pač ni vedel, da se s tem še ne smeta igrati ali kaj podobnega. Morate biti pa pripravljeni – sploh , če imate otroke starejše od dveh let – da bo kdaj pa kdaj tisti, ki je to prinesel, pač izvedel za usodo njegovega darila. Pa nič zato. Saj morda je bil tudi namen, da to ne ostane skrito, saj sem ,kar se tiče mojih otrok, brez dlake na jeziku, ker so zanju primerne samo kvalitetne stvari. V glavnem, početje se nam je obrestovalo, saj babice in dedki in ostali najbližji vedno prej preverijo, kaj otroci potrebujejo oz. si želijo in izdelke izbirajo med kvalitetnimi proizvajalci. Seveda pa je pri otrocih treba pojasnjevati vzroke romanja v smeti z veliko mero občutka, saj si ne želimo, da pride do zaničevanja.
Pa veliko daril, ki pomagajo otrokom ustvarjati in ki podžigajo njihovo domišljijo Vam želi
Majska

Tudi sama sem v veliki dilemi, predvsem zaradi tega, ker so take stvari vendarle darila. Ne vem, kako naj prevzgojim darovalce. Babice še razumejo, različne tete, strici, bratranci … pa gredo tudi v 99 shope in podobno.

Ravno ta teden sem spakirala eno vrečo in jo vrgla v smeti. Gre za to, da ne želim, da bi se igrali z nekvalitetnimi igračami, tudi če bi se želeli, kakor tudi ne želim da bi gledali televizijo, četudi bi morda želeli. Namesto plastike jima ponudim lesene igrače, ki so ustvarjalne in razvijajo čut za lepo, namesto TV imata rada zvočne posnetke pesmic, pravljic ipd.

Res pa je, da se klumpu ne moreš čisto izogniti, čeprav sem sama resnično alergična nanj …

Lp
Rosa

Brez zamere, ampak tako zelo zaničevalno govorite o tako imenovanem “klumpu”, da bi človek pomislil, da ste vse najmanj miljonarke, vsaj izjava: “Želim, da se moj otrok igra samo s kvalitetnimi igračami” daje tak vtis.

NO, mi pa kupimo kar nekaj takega “klumpa”, kot so flomastri, barvice, zvezki, špangice, gumice…….

Ampak, kaj bi vas to zanimalo, saj ste vse polne denarja, pa ga zapravljajte za bolj kvaliteten “klump”, ki velikokrat ni vreden svojega denarja.

Da ne bo pomote: Tudi moji otroci se igrajo z legicami, barbikami in podobnim in niti slučajno se mi ne zdi “za malo”, če kakšen striček ali prijateljček prinese hčerkama darilo iz 99 sit trgovine, zlasti pri tistih, ki si res ne morejo kaj več privoščiti, razen “klumpa”, kot mu pravite.

LP
Mimika

Hm – odvisno kaj je za koga klump… Naš ima kar nekaj Tomyevih pa FPjevih igračk, pa Mega blockove kocke,… Pa se še vseeno zelo rad igra z igračkami, ki jih moja nečaka dobita v McDonaldsovih Happy mealih. In kaj potem?! Važno je, da ga imamo na očeh, da ne bi bilo kakšne nesreče. Lahko pa rečem, da mu t.i. klump prinese več zadovoljstva kot “elitne” igračke. Je pa res, da do zdaj še nobene nismo dobili iz tiste 199 shop, tako, da niti ne vemo kakšne so.

Ampak še enkrat – otroku ni pomembna cena igrače…

LP

nika

Flomastri, barvice, zvezki…hm, to se meni zdijo dobre igrače in ne “klump” čeprav ne poznam pomena besede, ampak se mi zdi, da ni nič dobrega.

Tudi pri nas palijo tako ene kot druge igrače, kvalitetne in nekvalitetne, res pa je, da nevarnih nimamo.

Skoraj enako. Zato tudi zavestno kaj kupimo v 200 tolarjev shopu – par dni je zanimivo, potem je pa itak za v smeti (in ne dela gužve).

Smo že kar nekajkrat dobili dve enaki stvari (oz. stvar, ki smo jo že imeli). Jaz nikoli nimam srca, da bi tistemu, ki se je potrudil in izbral darilo, to povedala, zato dejansko nikoli ne zamenjamo, ampak vedno podarimo naprej. Če ostane zapakirano, gre naprej kot darilo, če ga otroci odprejo, gre k bratrancem, sosedom ali v vrtec. Najbolj smešno je bilo lani, ko so kar 3 povabljenci sinu prinesli enako darilo (ki ga je za povrh imel že od prej) – stvar je bila skoraj povsod v akciji. Otroci pa se niso dali prepričat, da kakšnega ne bi odpakirali in bi ga lahko zamenjali – pa smo vse dali naprej, pač tistim, ki nimajo toliko igračk. Tudi to je dober občutek. LP

Včeraj je mož prinesel domov darila od Dedka Mraza v njihovi službi – to je šele klump, pa po moje niso malo denarja zapravili za to – avtomobilček na baterije, ki je iz tako cenene plastike, da če bi se razsul bi bil smrtno nevaren, ker bi bila ostra ko britev, pri tem pa še poje neko bedasto kitajsko pesmico in mežika z lučkami. Igrali smo se natanko 3 minute. Drug klump (očitno je bil Dedek mraz na Kitajskem) je mali vedi angleško(kitajska) verzija, pri čemer nimam proti tem nič, a je težava v tem, da se kao otrok uči angleških črk in pritiska tipke, računalnik pa izgovarja glasove za vsako črko – lepo, a kaj, ko reče “ti” za T, pa ne veš, a je rekel “si” ali “ci” ali “ši”… skratka šumi, je slabo narejeno in po moje bo natanko 2 dni aktualno.

Klump ne pomeni POCENI igrača, pomeni pa CENENA in NEKVALITETNA igrača, ki ne služi ničemer, velikokrat še najmanj igri, je slabo narejena, iz nekakovostnih materialov in je na trenutke morda celo nevarna za otroke.

Imamo kar nekaj tovornjačkov iz 199 šopa in zdržijo dlje in se da z njimi mnogo bolje igrati “nalaganje” kot na tisti, pri katerih se sicer dajo odpreti vrata (3krat), potem pa itak razpadejo. Plastike pa imamo kar nekaj, a je res ne mečemo v koš kar tako. Imamo kup dinozavrov, ki so preživeli vsi od potopa v malinovec do napada peščenega viharja, pa kup plastičnih insektov, ki so jih pred časom mulci na pikniku skrivali v solato, da bi se starši prestrašili… pa še… pa še…

SLABIH IGRAČ JAZ NE BI NIKOLI PODARJALA NAPREJ – TO JE NESRAMNO IN NEVLJUDNO – A ČE SE MOJ OTROK NE BO IGRAL S TEM IN SEM MNENJA, DA JE ZANJ TO SLABA IGRAČA, POTEM BOM PA ZADEVO PODARILA NEKEMU DRUGEMU OTROKU? NIKOLI.
Zato mi podarjamo majhne igrače, a toliko bolj “dobre” – take, za katere vem, da bodo nekomu koristile in ga veselile.

Glede prevzgoje darovalcev – zato imam rada, da me vprašajo, kaj naj kupijo sinu za RD ali Božička. Keer je velikokrat dovolj en mini dinozaver, pa plastelin ali pa knjigica kot pa mega lučkarsko razpoložena kičasta igrača.

No, letos bo po moje sine najbolj vesel lastne “baterije” za “lov na divje zveri” v naši dnevni sobi.

T.

Ravno danes sem delala čistko. Moram povedati, da se je v času odkar smo dobili drugega otročka nabralo kar precej klumpa, tako da je bilo že kar nujno nekaj odstraniti. Še nekaj časa nazaj me ta klump niti ni toliko motil, zdaj pa me vedno bolj (ja, staram se-he, he).

LP, Ivana

Če dobi otrok preveč igrač je dobro, če jih nekaj spravite. Ko se bo enih naveličal, boste na dan prinesle druge in nekaj prejšnjih prav tako pospravile. Da otrok za nekaj časa nanje pozabi. Tako ima dolgo časa dovolj igrač, ki so mu zanimive in na ta način tudi prihranite precej denarja.
Spominjam se, da sem sama imela tudi “nedeljsko” punčko,ki je bila od vseh najlepša, na katero sem zelo pazila in sem se z njo igrala ob nedeljah ali pa mi jo je mama dala, ko sem okrevala po kakšni lažji bolezni, tako, za tolažbo. – O “klumpu” pa samo toliko: ima krajši rok trajanja, paziti je tudi treba, da taka igračka ni ostra, pobarvana s kakšnimi nevarnimi barvami. Res se je treba cenenih igračk izogibati.

Klump je pravzaprav mnogo dražji od kvalitetnih igrač. Zame so »klump« npr. ogromni plastični avtomobili na baterije, oblepljeni z mnogimi nalepkami, Barbike se mi zdijo povsem neprimerne in »mimo« zdrave vzgoje (menda so mnogim deklicam ideal in jim želijo biti podobne), klump se mi zdijo vse piskajoče, svetleče, kričeče in popolnoma »izdelane« igrače, s katerimi otrok nima kaj početi, ampak jih lahko le gleda.

Igrač nikoli ne kupujemo z namenom, da jih bomo par dni zatem pa vrgli v smeti. To se mi zdi zelo zelo narobe. Menim, da otroka s tem le učimo, da lahko stvari (kasneje morda ljudi) pač zavržemo, ko nam niso več všeč. Tipična potrošniška miselnost. Če kupimo vsakih par dni igrače za 1999 tolarjev ali pa parkrat na leto za 3000 sit npr., kakšna je pa razlika? Nismo tako bogati, da bi kupovali »klump«. Dobra igrača je tista, ki jo lahko otrok uporabi mnogokrat na več načinov … TO NE POMENI, DA MORAJO BITI DRAGE.

Jaz bi dodala samo to, da ni nujno igrača iz 199sit klump; pri nas so nekateri avtomobilčki vzdržali mnogo dlje kot tisti dražji.

Pa še to: danes sem v zelo kvalitetni trgovini z otroškimi stvarmi videla popolnoma enake avtomobilčke kot v tisti za 199sit, le stali so 700sit- še enkrat popolnoma enaki!!!!!!
LP

Vse kar je klumpa gre že nekaj časa v koš. Se nam je pa že zgodilo, da smo dobili dve enaki igrači in eno smo podarili.
Petruša

Opozorila bi na to da danes so verjetno tudi še starši ki si ne moreje privoščiti dragih igrač. Če pogledaš tako, otroku lahko privoščijo 1 drago in dobro igračo in potem se on igra in kmalu naveliča, lahko pa bi za enako vsoto kupili več slabših in tako bi se otrok lahko več igral in si lažje buril domišljijo.
Težko je staršem, ki otrokom ne morejo privoščiti lepih in dragih igrač nekateri bijejo težke bitke za preživetje in če pogledš tako rajši kupijo hrano in zraven še malo igračo kot pa samo eno igračo, in se prikajšajo za hrano.
Kdor ni doživel tega kako da so mu straši s težavo kupili kakšno igračo in da so se straši tudi odpovedali hrani v službi in niso nič jedli le da jim je več lahko ostalo za preživetje, in da ne moreš pozabiti tistega občutka kako se drugi lahko igrajo ti pa se nimaš s čim,, in da drugim otrokom Božiček in vsi ostali stari možje prinesejo veliko lepih daril ,da pa si dobil 1 čokolado pa pomarančo ali pa pare nogavic in pomarančo, ti ne gre v glavo ne razumeš zakaj, ko pa razumeš te boli srce celo življenje in si želiš samo da bi ti lahko svojim potomcem nudil več da jim ja ne bi bilo treba prenašati tega da bi bili nezanivmivi zadružbo, otroci so kruti, še posebno tisti ki imajo veliko so nesramni do tistih ki nimajo ne lepih oblek in igrač. Kdor ne doživi krutosti sovrstnikov ne ve. Celo življenje te spremlja.
Zato je bolje da imajo več slabših igrač kot pa samo eno, saj vsi vemo da se mali otroci hitro naveličajo kakšne igrače in če imajo samo eno………….? Naj se igrajo in naj če se le da ne občutijo pomanjkanja in tisti ki imajo preveč pa bi lahko komu ki nima podarili. Tudi “klump” bi kakšnemu otroku še kako prišel prav.

New Report

Close