Najdi forum

Pozdravljeni! Imam eno vprašanje ki se navezuje na psiho. Naj razložim, ko sem naprimer v hiši ali ponoči ko gredo vsi spat sam se počutir res odlično vse je uredu, a problem nastane takrat ko sem z drugimi osebami v istem prostoru. Postanem nestrpen, živčen in na čase imam občutek da mi bo glavo razneslo.. kot da bi slabo počutje in misli drugih okoli mene zaznal in da se to prenese nekako name ali celo vame. Vem čudna reč, samo kot pravim nevem kaj naj storim saj sem potem vedno bolje nevoljen in brez energije ter postanem hitre jeze, nemoram se pa celi dan skrivati pred drugimi. Mogoče kakšno mnenje o tem?

Hojla Pandah

Zdej, jst sem samo en bk in se na človeško psiho in medsebojne vplive pri ljudeh ne spoznam, a če bi znal razmišljati, bi mogoče razmišljal takole.

Človek je socialno bitje in potrebuje soljudi, kaj vem, za svojo rast, za dobro počutje, za bit zadovoljen s seboj in življenjem, za ljubezen, za videt sebe v drugih, pa tko. Če bi človek ne potreboval soljudi, pol bi Bog dal vsakemu svoj planet, pa naj tam uživa, se uči, raste al kej tacga. Pa ga ni dal.
Zdej, če če človek sobivat z ljudmi, pol mora bit v neki interakciji z njimi, v nekih odnosih. Kaj pa je odnos? Ja, komunikacija a ne. Verbalna in neverbalna, vsekakor pa energetska. Ja, v besedah /tud kričanju, smehu, joku in hja, tudi molku/ so energije, ki se slišijo in vidijo, so pa še druge, ki se ne slišijo /v mimiki obraza, drži, gibanju/, vidijo pa in take, ki se ne vidijo /v mislih/, vse se pa občutijo. Zdej eni so blj dojemljivi zanje, eni manj, eni jih lažje prenašajo, eni pač težje. Nekoga čisto sesuje, če kdo govori kaj slabega o njem, drugega spet, če ga kdo grdo gleda, tretjega , če nekdo slabo misli o njem. Kaj lahko storiš ti okol tega, mislm, komuniciranja z ljudmi a ne.
Jah, dobr se je zavedat ene par stvari. En tak zlo hecen zakon je, da kar daješ, to tud dobiš. Zanimiv je, ker dejansko deluje. Če boš ti prijazen, ljubeč, blag do drugih, imaš vse šanse, da bodo drugi glih taki do tebe. Ker jim pošiljaš ljubezen, prijaznost, blagost, radost /v besedah, dejanjih, mislih/, ti jo bodo vračali. Težko je bit mrk, sovražen, zamorjen, napet ob nekom, ki ni tak.
En drug zanimiv zakon /hm, a je to zakon, a je to zakonitost mrbit al kej druzga mogoče/ je tud, da si ti odgovoren /beseda kriv mi ni glih pri srcu preveč/ zase, za svoje občutke, misli, besede, dejanja, skratka, odgovoren za svoje življenje, ki se silno navezuje na še en zakon al karkol že, clo tolk, da hodita z roko v roki in to je, da so drugi taki kt so in da jih ti ne morš spreminjat /no ja, lahko a ne, a le, če spreminjaš sebe in je njihovo spreminjanje samo posledica tvojega spreminjanja/ in ker jih ne morš, pol je fajn, da jih sprejmeš, mislm, take kt so. Kva to pomen? Jah, evo, recimo, da je v sobi skupaj s teboj nekdo zamorjen, slabe volje, živčen, tečen, zajedljiv, sovražen, jezen… in se ti teh dveh zakonitosti zavedaš, pol se zavedaš, da za njegovo vedenje /kakršnokoli že je/ nisi ti odgovoren, pravzaprav to sploh ni tvoja stvar in da ima ta isti gotov en tehten /zanj tehten/ razlog, da je tak kt je. In če nekej ni tvoja stvar, te tud ne obremenjuje tolk a ne. In če zraven obvladaš še tehniko pogovora in ga znaš vprašat brez očitanja in z zelo dobro mero poslušanja in slišanja, kaj mu je in mu obenem še pošiljaš, kaj vem, ljubezen, prijaznost, nežnost, sprejemanje pa tko, se zna naredit, da mu clo pomagaš, da reš svoj problem kar takoj in začne oddajat drugačno energijo komuniciranja v prostor.
Evo, tko na kratk.
Lahko ti pa to isto povem še na tak, eee, drugačen način, ki je enim bolj sprejemljiv.
Nismo sami a ne. Poleg nas /mislm, ljudi/, so okol nas in v nas še druge entitete; duhovi, angeli, lupine, demoni in njih delovanje se občuti kot napetost, sovraštvo, mir, harmonija, jeza, nemir, potrtost. Ko vstopaš v prostor, kjer so ljudje ali so bili, ga lahko očistiš in sebe zaščitiš. Kako? Z blagoslavljanjem ljudi in prostora, s prošnjo nadangelom in tvojim angelom varuhom in angelom vodnikom, predvsem pa s prošnjo Jezusu Kristusu in molitvijo. Zelo uspešno varstvo zagotavlja vijolični krog ali jajce, v katerega se zapreš pred vstopom v prostor in interakcijo z ljudmi.
Evo, to tud na kratk.

Oboje je isto, samo iz drugega zornega kota in kar je bistveno. Deluje garant. Ti lahko izbereš eno ali drugo ali oboje ali pač kaj tretjega.

Tko, če bi znal razmišljati, bi ta trenutek morda razmišljal tako, v nekem drugem rajtam da drugače.

Mej se Pandah

en bk

En bk ti s pa faca.

en bk, ma ti imaš napačen nick name, ti nisi en bk, ampak en car, vsaj jest rada berem tvoje carske prispevke:-)

Sonce1

Živjo.
Ej res zakon kr si napisu en_bk… Malo zakomplicirano ampak point je! Ko si umenil angele in boga in to in tretje kaj če v te stvari ne verjameš. Včasih sem verjel v veliko stvari a ko sem odraščal sem izgubil ta čar, občutek ki ti ga daje da v nekaj vrjameš. Npr. da bi vrjel v boga kjet je dokaz, da bi vrjel v svoboda, toliko stvari je na tem svetu (slabih) da ni šanse v vse kar naj bi vrjel ne najdem ‘dokaza’ ali pa enostavno ne obstaja. Res pa si želim v nekaj vrjeti, saj če ne verjameš v nič 100% kaj ti na tem svetu sploh ustane? Nekaj takega, res me moti da nemoram v nič vrjeti v nič zaupati in to je groza, tu se lahko le vprašam je z mano kaj narobe ali s svetom. Čudno vse skupaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close