Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija čudno znamenje

čudno znamenje

Pozdravljeni!

Bila sem pri dermatologu, za 3 materina znamenja…dva na obrazu (eno znamenje imam že od rojstva, ki izgleda kot z nekakšnimi žilicami prepletena bradavica, včasih me boli, ampak je zdravnik rekel da to ni nevarno znamenje, potem drugo znamenje na obrazu se mi je pojavilo pred približno 5 leti in mi vsako poletje zraste malenkost, je črno rjave barve, tega mi je dermat. dal za odstranit na plastični krg. najbolj pa me skrbi za znamenje ki ga imam pod pazduho v višini prsi…in me vedno moti ko imam na sebi modrc, včasih me srbi in tudi boli…izgleda pa nekako takole…rdečkasto rjave barve…kot nekakšen krog ki malenkost izstopa iz kože zraven tega kroga pa se držijo kot nekakšne majhne krastice (1mm) okoli tega znamenja….ni razposajeno stran od znamenja…ampak je celota…ki pri podrobnem pregledu lahko vidim da je nepravilne oblike. Skrbi me ker me dermat. ni resno jemal in mi je na napotn. za plast. krg. napisal le za znamenje na obrazu…me pa zanima če lahko njim tam rečem, da mi pregledajo še to znamenje?? za odg. se vam najlepše zahvaljujem! Stara sem 23 let!

Spoštovana Natalya,

zelo rada bi Vam odgovorila na vprašanje, vendar je pigmentna znamenja potrebno pregledati z dermatoskopom, da lahko natančneje oceniš spremembo, tudi če mi jo še kako natančno opišete .

Dejstvo je , da gre lahko za povsem benigno spremembo, ki celo ni pig. znamenje tenmveč seboroična keratoza in če jo odstranite, boste imeli na tem mestu brazgotino, sicer pa pravite , da vas moti, tako da je morda celo smiselno , da jo odstranite.

Če želite oceno spremembe, se znova oglasite pri dermatologu.
sicer pa vse , kar operativno odstranimo , moramo izrezana tkiva poslati na patohistološki pregled, patohistolog postavi dokončno diagnozo.

Sporočite mi, kaj ste naredili in rezultat izvida, ne glede na čas.

Lep pozdrav

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close