Čudno v trebuhu
Pozdravljeni.
Že en mesec se mi zdi, da se je moja prebava spremenila v smislu na slabše.3dni je vse v redu, nato pa 2 dni nastopijo čudni občutki v trebuhu, kot so pretakanje, kruljenje, napihovanje in rahle bolečine okoli popka in navzdol.Nato spet 2 dni v redu in 3 dni težave. To pretakanje in napihovanje je postalo zelo moteče in razmišljam da bi obiskala zdravnika, vendar ne vem ali mi lahko da kakšno zdravila za te simptome?Si lahko mogoče kako pomagam sama?
Naj povem še to, da imam pogoste glavobole zaradi česar sem velikokrat v preteklosti uporabljala svečke Naklofen, ker zaradi razdraženega želodca nisem smela tablet.ali lahko ima to kakšno povezavo?Uporabljala sem res pogosto..
Hvala.
Pozdravljeni!
Poleg t.i. funkconalnih motenj prebave bi lahko prišle v poštev težave povezane z želodčno kislino (in še kaj) in v tem primeru obstajajo tudi zdravila za te težave. Sicer pa tudi uporaba svečk zdravil iz skupine, kot je naklofen, ni varna za želodec, ker tu ne gre le za direktno draženje sluznice z zdravilom.
Lep pozdrav!
Najprej hvala za hiter odgovor.
Tudi jaz sem pomislila na želodec, vendar imam občutek kot da moje težave izhajajo iz črevesja in ne želodca. Vedno sem imela probleme z zaprtostjo, na blato nisem šla tudi po 8dni, sedaj od avgusta pa hodim tudi 3krat na dan ali več. Blato je zelo mehko skoraj da tekoče, vendar ni pa čisto tekoče.Pomislila sem tudi da mi kakšna hrana škodi ali pa kava, ampak do sedaj mi nikoli ni.Je možno, da ti kar naenkrat začne škoditi nekaj kar ti nikoli ni? Naslednji teden bom obiskala zdravnika, ker se mi težave že predolgo vlečejo, ampak do takrat ne vem kako si lahko sama pomagam, mogoče s kašnimi zdravili iz lekarne?Priporočate kaj za črevesje?
Lep dan
Lahko začne nekaj škoditi, kar do sedaj ni delalo težav, lahko se pojavi preobčutljivost na določeno vrsto/sestavino hrane, tudi želodčna kislina lahko dela črevesne težave, lahko pa je vseskupaj težava, ki nima “bolezenskega” ozadja. V glavnem brez pregleda je težko oceniti, kaj je najbolj verjetno pri vas, a začel bi kljub vsemu z omenjeno kislino (do obiska pri zdravniku so določena zdravila na voljo tudi brez recepta).
Lep pozdrav!