Lepo pozdravljeni.
Stara sem 24 let, normalne postave (172/65). Zadnjega pol leta pa se soočam z dokaj čudnimi simptomi:
– če jem vloženo zelenjavo, dobim čuden občutek v zgornjem levem delu trebuhu, pod rebri; ne morem ravno rečt, da boli, lahko bi opisala kot da “čutim” organ, traja pa kaki 2,3 ure po zaužitju, potem čisto neha in se spet počutim normalno (jem zelo raznoliko ampak po nobeni drugi hrani tega ne čutim, samo po vloženi zelenjavi)
– včasih začutim čez dan, tudi 4,5 ur po obroku, čutim kakih 10 minut pa neha
– vsaj 2× na teden pa se zbudim z bolečinami na istem mestu (tokrat pa boli), takrat ko me tiši na vodo zjutraj – da morem lulat normalno čutim v spodnjem delu trebuha ampak me še zraven boli pod rebrom (v levem kotu trebuha), težko zadiham, 10 minut po lulanju pa je spet vse vredu
– na otip se ta del ne čuti nič drugače kot se je prej
Glede na to, da se mi to prej ni dogajalo, sklepam, da je nekaj narobe. Prebrala sem ogromno člankov na to temo, vendar ne najdem nič takega, kar bi opisovalo to, kaj se dogaja meni.
Prebrala sem veliko o boleznih želodca in drugih organih v trebušni votlini, vendar ne morem simptomov z ničemer povezat. Prebavo imam redno, vsak dan, minimalno enkrat na dan. Vloženi zelenjavi se izogibam – tak da glede tega me je nehalo bolet, edino to zjutraj, ko me lulat, te bolečine pa so prisotne še zmeraj.
Že vnaprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni.
Težave, ki jih navajate je težko povezati. Nelagodje, ki se pojavi po zavžitju vložene zelenjave, je verjetno povezano z draženjem želodca ali refluksom. Svetujem vam, da v tem primeru poskusite z antacidom. Glede bolečin povezanih z odvajanjem urina, pa predlagam najprej pregled urina v laboratorijo in ultrazvočno preiskavo trebuha.
LP