čudno? kaj naj si mislim?
Kaj pa pravite na to, da me na cesti ustavi romkinja, me prime za roko in mi pove, da vidi kako sem nesrečna in s problemi in da se moram do nezavesti truditi(kar je seveda res, da ne razlagam detajlov)…potem mi da v roke listič, ki naj ga všijem v rdeče blago in nosim pri sebi, ker menda je bila nad mano narejena črna magija. Ok, rečem, ali ti hočeš zdaj denar od mene? In pravi, če kaj daš je ok, če pa ne, pa tudi prav. Dobro, rečem in ji stisnem v roke jurja in se zahvali in gre. Moje mišljenje je, da sem tistega jurja dala če drugače ne, v dobrodelne namene;))
Kaj bi si mislili vi? Meni nekako ne gre iz glave…sploh ker se mi v življenju dogajajo res slabe stvari. Ko že mislim, da sem vse predvidela, se zavarovala, da živim pošteno, da pazim, da ne delam napak, me zadene kakšna stvar, ki si je niti v najbolj črnem scenariju ne bi zamislila.
samo razmišljam, ostajam skeptik,nekje v meni pa…kaj pa če je nekaj na tem?
Draga Co-rrina,
tudi Romkinje, ki ”služijo” svoj denar na način različnih prerokovanj so se prilagodile času in razmeram v družbi. Besede, s katerimi je pristopila k vam, so lahko deloma ali pa v celoti aplikativne za večino, še posebej najbrž za ženske. Malo je ljudi, ki bi lahko rekli, da se jim ne dogajajo slabe reči… Dober pa je je njen stavek, da ni potrebno nič prispevati, če ne želite. V Ljubljani, kolikor sem imel priložnost jih spoznati, pristopata k ljudem na ta način dve starejši romkinji, ena močnejše postave – z istimi besedami… In ”krožita” najbrž po celi Sloveniji. Če se najde vsak dan kakšnih 20 takšnih kakor vi, potem kar dobro zaslužita. Saj jima je za privoščiti, tudi to ni zanju najbrž tako lahko delo, ljudje smo tudi neprijazni, zoprni in tečni… Saj sta prijazni ženski, obe bolehni, z vnuki, ki imajo radi denar in tako naprej…, no podrobnosti niso pomembne.
Če menite, da ste s tem storili dobro delo, ko ste ji dali denar, je to v redu. Če pa ji ne bi dala nič, pa bi imela ob tem slab občutek (morda strah-vraževerje…???), potem to ne bi bilo v redu. Na vašem mestu (in dejansko se mi je to tudi zgodilo) ji ne bi dal nič in bi jo vprašal, ali je sama srečna in zdrava in kako si upa takšne stvari, težke besede pravzaprav, govoriti naokoli… Kakšna črna magija! Morda preberite enega izmed prejšnih odgovorov na podobno tematiko.
Se opravičujem za pozen odgovor…
Vse dobro in
topel nasmeh
Dušan
p.s.
(ali je tak pozdrav na koncu pisma potem ”bela magija”) in kam bi si všili takle list papirja, da nas bi varoval pred uroki? Pa brez zamere, malo se moramo pohecat.
Splet okoliščin?
Tudi meni se je to zgodilo, prišla je v trgovino, začela s svojim prerokovanjem, brez vprašanja smem, želiš,…. povedala par življenjskih, rekla je, ” daj si na dlan 2000 sit, pa ti povem še kaj drugega”,….
Bilo mi je neprijetno, z nečem od naštetega sem se lahko poistovetila, denarja nisem dala sem jo pa poskušala vljudno poslati iz trgovine, pa mi je po 5 minutah šele uspelo, ne glede na to, da sem ji omenila, da me to ne zanima, me je prijela za dlan in začela govoriti kot raztrgan doktor,…..
In po eni taki izkušnji ni čudno, da človek dobi odpor do katerekoli ciganke, katero sreča na cesti, čeprav dvomim, da so vse iste.
Konec koncev, bi verjela v horoskop, ki bi ga prebrala v npr.: ONI, v katerem bi pisalo nekaj o tvojih dejansko trenutnih težavah in kaj naredi, da temu ne bi bilo tako. Ravno tako bi se lahko poistovetila, veš pa da horoskop ni napisan zate ampak za tvoje nebesno znamenje. Nekdo v tem vidi sebe, drugi spet ne.
Mogoče v te stvari ne verjamem, ne želim pa da vsaka trenutna situacija vpliva na moj način življenja, a zagotovo bi lahko.
Ja, pomisleki, to je to.
Meni je bilo ob vsem zelooo zoprno in če pomisim, kadar ti je zoprno, nekaj ne štima, ne?
Kaj pravite?
Vseeno začenjam malo verjeti v zvezde….
Gre za potezo za služenje denarja. Upam, da tistega lista res niste všili v rdeče blago, ker gre lahko za črno magijo.
Forum je zaprt za komentiranje.