Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca čudno dihanje

čudno dihanje

Pozdravljeni!

Stara sem 29 let, normalne teže, pokadim 5 cigaret dnevno in popijem dve kavi, alkohol le občasno. Moja težava se je začela pred približno dvemi tedni, ko sem se sredi noči prebudila in kot da ne bi dihala, sem ulovila zrak. Zelo sem se prestrašila in mi je srce še dolgo razbijalo. To se mi zgosi 2-3 krat na noč ali če podnevi dremam. Včasih je kot bi se mi zaletela slina, včasih pa kot da zahlastam za zrakom. Nekaj časa sem imela tudi občutek cmoka v grlu in prsih in se mi je spahovalo,ter sem imela želodčno kislino, zdaj tega ni več. Ko se mi to zgodi, popijem malo pijače in je vredu. Medicinska sestra mi je rekla, da to ni kaj posebnega. Imam občutek suhega grla, ko se mi to zgodi. Naj omenim, da sem bila pod stresom in da sem kar dovzetna za ze stvari. Kaj menite, je kaj resnejšega? Hvala in lp

Pozdravljeni!
Povsem možno, da gre zgolj za “panični napad”. Glede na pogostost težave (2-3x na noč vsako noč??) s pregledom vseeno ne bi odlašal, saj bo potrebna vseeno nekoliko bolj poglobljena obravnava.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za hiter odgovor. Sem ravnokar zasledila nekaj o spalni apneji, ampak nekako se ne vidim v tej skupini ljudi, saj nisem pretežka, nikoli nisem imela težav z mandlji, dihali, smrčanjem…Upam, da je prehodnega značaja. Lp

Tudi to bi bilo možno (čprav je pogosteje pri predebelih moških v štiridesetih).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close