čudno bitje srca
Spoštovani,
že kako leto opažam, da mi ob določenih življenjskih dogodkih srce začne biti močneje oz imam občutek, kot da mi slon leži na prsih. Gre predvsem za skrb glede otrok. Sicer sem zdrava, urejeno življenje..edino pri teh stvareh me vrže. Stara sem se 42.
Na EKG ni bilo ugotovljeno nič posebnga, na UZ srca pa je omenila ekstrasistolije, ki so ob globokem dihanju izvenele. Ničesar mi ni svetovala, saj sem telesno aktivna, jem zdravo, tlak normalen.
Vseeno pa me to skrbi, bi bilo dobro narediti Holter test?
Spoštovana
Menim, da gre za občutek tesnobe oz. pretirane skrbi. Skratka, ne verjamem, da gre za organske bolezni srca. Ekstra sistole so nekaj dokaj običajnega in jih pravzaprav vsak človek kdaj pa kdaj doživi. So predvsem živčnega izvora (strah, razburjanje, nekatera hrana in pijača itd..).
Poskusite se manj obremenjevati z vsakodnevnimi težavami. Holter zaenkrat ne priporočam, če pa bi imeli zelo pogoste, moteče ekstra sistole (občutek razbijanja in preskakovanja srca), bi ga lahko opravili, pa še to samo zaradi tega, da sebe pomirite in potrdite, da je vse OK.
LP