čudni znaki
Pozdravljeni.
Malo sem začela raziskovati kaj se dogaja z mano in po prebiranju tega foruma sem ugotovila, da imam vse znake podobne ms.
Začelo se mi je že več let nazaj, ko sem imela poškodbo vratne hrbt.in ramena., naj še omenim da imam tudi kr.vnetje ščitnice in stalne bolečine v ramenu, vratu in lopatici..
a znaki ki so se mi pojavljali..utrujenost, občutek kot da levo stran teklesa slabše čutim, to je trajalo kak mesec..pa potem mir…občasno mornje ravnotežja (predvsem hoja)…pa potem mir za en čas..potem je to izzvenelo..sedaj ko pa imam precej stresno obdobje..pa se mi pijavljajio hudi migreni podobni glavoboli…na levi strani..za .kake 14 dni se mi je poslabšal vid (slabši vid, ni bil meglen niti dvojni vid.kot da bi potrebpvala dioptrijo…in strašne bolečine v očesnem ozadju..ampak je potem izzvenelo…bila sem tudi na op nosu…in od takrat ima stalne bolečine v predelu levega sinusa in oč.ozadja..bilA Sem pri nevrologu v času težav z vidom, ki me je napotil na eeg z postavitvijo dg neopred.migrenski glavobol. Druegga pri kl.pregledu je bilo vse bp, izvid eeg je tudi brez posebnosti. Kaj mi svetujete ?Vedno sem pripisovala vzrok svojih težav( vrtoglavica-dvakrat po en teden) vedno ko sem obrnila glavo v levo, v desno stran se je umirilo…ravno takrat sem imela tudi vnetje učesa…s katerimi imam še vedno težave…(ko mi spirajo levo uho, dobim močno vtroglavico) desno je vredu…prav tako z vratno hrbtenico..sedaj pa me malo skrbi…predvsem glavobol nastopi samo leva stran…ko sem pod stresom in popusti z analgetikom… najbolj me skrbi..ko se mi kdaj zgodi da slabše čutim levo stran obraza..vse se mi dogaja na levi strani..upam za kakšnokoli info. ali so vzrok mojih težav vse diagnoze ki jih imam ali je lahko kaj drugega?hvala in vse dobro
Hvala za odg. ,,ja res je skoz se mi zdi da živim pod stresom, od nekega dogodka ki se mi je zgodil..sem imela tudi anksiozni napad ki je trajal dva dni in sem ga sama umirila..(10 let nazaj)..ko se znebim ene stvari..npr motnje ravnotežja..ko to mine..je že tu glavobol..ko to mine je že spet kaj novega..nisem omenila, da ko sem imela poslabšanje vida..sem imela tudi občutek kot da imam levo stran obraza zatećčeno..in čudno levo oko kot da strmi v prazno..kot da ni moja.,, ne vem ali je res to vse psiha …ali je kaj resnejšega…samo t naj še vprašam, če bi bilo kaj hujšega z možgani, bi se to že zaznalo na eeg ju? Opažam tudi sedaj…da mi vsake toliko na en teden malce zateče leva stran obraza, ki po treh dnevih izzveni…prav tako pa leva stran vratu…in strašne bolečine..kar spet pripisujem poškodbi vrat.cretenc in ramenskih vezi ter mišic..ne vem več…ali naj grem ponovno k nevrologu…nič nočem iskat..samo ali menite da je vzrok mojim težavam ščitnica, poškodba hbrt.in stalni stres..ali je vse na psihi?
Pozdravljeni
Težave, katere navajate imsm tudi jaz. Zanimivo, da ravno tako po levi strani obraza in telesa. Pregledali so me po dolgem in po čes, pa niso našli nič oprejemljivega (MR glave, vratnih vretenc, pritisk, kompletno krvno sliko….. sum na boreliozo..). Vse je bilo na koncu BP. Jaz pa še vedno v slabem stanju. V zadnjem obdobju sem obiskoval tudi nevrologa, pri katerem je vse pokazalo BP. Trenutno obiskujem tudi psihiatra in psihologa. Jem tudi AD, ki mi po eni strani pomagajo, po drugi pa…
Na koncu je diagnoza depresija z aksialno motnjo. pri tem si lahko pomagaš v veliki meri tudi sam. Enostavno se ni potrebno odzivati na vsako spremembo, katero začutiš v telesu. Do sedaj ste verjetno že sami prišli do zaključka, da se vaše težave pojavljajo na vsemogočih delih telesa in tudi izginejo. To vam pove lahko samo eno, živci , živci in še enkrat živci. Poskušajte ugotoviti, kaj vam sproža te napade. Ne odmikajte se od teh dejavnikov – poskušajte jih ignorirati. S časoma boste opazili, da ste na dejavnie, kateri so vam še pred nedavnim povzročali težave sedaj ivenele ali bistveno umilile simptome. Vem to je zelo težko a se vam splača truditi. Zahajajte v družbo z ljudmi, ki jih imate radi in se z njimi dobro počutite. Najdite si hobi, kateri vas osrečuje… ODMISLITE TEŽAVE, KI VAS TAREJO. Na koncu boste ugotovili, da je bolezen za katero bolehate vaša podzavest oziroma vi sami.
Zato vam za vspodbudo rečem samo to : KORAJŽNO in BREZ STRAHU. REZULTATI NE BODO IZOSTALI. NE BODO PA PRIŠLI ČEZ NOČ.
TOREJ KORAJŽA VELJA in NE OBUPAJTE!!!
srečno Vinko