Najdi forum

ČUDNI JEDILNIKI

Čokolino kruh in kisle kumare – to je včeraj za večerjo jedel moj sine. Da ne bo katera mislila, kako čudne jedilnike sestavljam za otroka, naj povem, da si je zaželel čokolino, potem pa je še z dadijevega krožnika vzel kruh in kumaro in potem to vse skupaj veselo mlatil.
Joj, kdo bi vedel, da je to tako dobro, a ne?
T.
Imate tudi ve podobne izkušnje? Kaj potem storite, pustite otroku, da kombinira sam ali ga prepričujete, da to ne gre?

Jaz pustim malemu (3 mesece do treh let), da kombinira sam. Ponavadi se z možem smejeva, ko kombinira sladke in slane jedi skupaj. A če mu je všeč, zakaj pa ne? Je pa vse manj teh čudnih kombinacij.

Ej Tinkara se je čist vseeno :)) Ne se sekirat

LP, miki

Moja punčka je stara dve leti. Poje pa kar ji takrat (ko je pač lačna) pride pod roke. Najbolj čudna kobinacija se mi še vedno zdijo olive (katere obožuje) in čokolada. Potem večerja čokolino, keksolino … in nato še kumarice. Odvisno od večera do večera. Včasih je kot ptička, včasih pa komaj skuham zadosti hrane. Vendar menim, da dokler je zdrava in se primerno razvija ne bom komplicirala okoli takšnih malenkosti.

Živjo!

V otroštvu je bila moja najljubša kombinacija kisle kumarice + deit in temu so se vsi čudili, a sem baje zrasla v čisto normalno deklico… ki sedaj čaka, da bo kmalu mama in bo svojim otročkom ravno tako nudila kar jim bo pasalo….
Po mojem mnenju moramo otrokom preprečiti le pretirano uživanje hrane, ki bi jim zares škodila. V želodcu pa se tako ali tako vse premeša.

Želim vam veliko užitkov in smeha ob danačnji večerji.
Ana

Ja, moram pa priznati, da je moj mali pogruntal, da ima najbolj fino (zanj!) hrano takrat, ko ima drisko. Čudeže namreč delajo koka kola in slane palčke. In ko je pred nekaj tedni zjutraj napolnil pleničko z zelo tekočo zadevo, sem mu rekla, ojoj, drisko imaš. In je pobalin veselo odgovoril: Bom koka kolo pil in palke papal, bo v ledu, mami. JUUUUUH!
T.

Tudi meni se včasih obrača želodec, ko sin kombinira kisle kumarice (pa kaj je s temi kumarami?) in kaj sladkega, npr. kruh z marmelado. Če mu nič ne škodi in če mu je všeč, pa naj. Saj se bo naveličal. Pri nas so trenutno največji hit koruzni kosmiči (corn flakes) brez vsega ali pa z marmelado, jogurtom, bananami ali pač s tisto rečjo, ki jo ima v roki očka ali mamica. Verjetno smo vsi imeli kakšne take kombinacije. Mame si niti ne upam vprašati, kaj sem počela jaz…

Vidiš na koka kolo se pa nisem spomnila, ko je naš tavečji prejšnji teden 3 dni driskal.Jaz ga pa posiljujem s šipkovim čajem in suhimi borovnicami.Vsaj prežganko ima rad.Za večerjo je pa hudič, ker bi samo kakšne mlečne stvari jedel – pri driski pa baje mleko ni priporočljivo. Drugače sem se pa že naučila, da svojima otrokoma ob čudnih kombinacijah ne govorim več: bosta bruhala, bosta imela drisko, ker zgleda da otroški želodčki marsikaj prenesejo.

Zdravnik mi je rekel, da itak ne bi smeli več komplicirati glede diete ob briski. Da lahko otrok je vse, razen izredno močnega sadja (pomaranč, kivija in madrain. Ja, koka kola in bobi palčke delujejo, za nekaj mlečnega pa čisto navadni jogurt 3.2. Tašča prisega nanj. Sicer pa mu iz suhih borovnic skuhaj čaj – 10 min naj stojijo v zavreti vodi (ne kuhaj!), potem mu precedi in daj za pit. Tudi namočene borovnice lahko je. Pomagajo še banane, jabolka naribana, jih pustiš, da porjavijo (cca 1 uro). Ma saj to ti že veš!
T

Vem že, samo kaj ko se otroku takrat lušta vse kaj drugega kot tisto kar naj bi zapiralo. Saj kakšne posebne diete ni imel, res se je pa vse skupaj vleklo kar ene tri, štiri dni.Potem pa začneš že malo panike zganjat.No, se nam je pa le uredilo, zdaj pa je začela še Tinkara. Mandarine, kivi smo že poskrili po omarah, ker za temi stvarmi “umira”. Saj ne da bi bila kar naprej pokakana, takrat ko pa je, je vse skupaj bolj redko.
Punce, pri nas je prava zimska pravljica: zasnežena pokrajina in SONČEK, upam da bo tako tudi čez dve uri, da se gremo malo metat v sneg.HURA!!!
Uboga Lenja, ki mora biti v postelji.Pa saj snega ne bo tako hitro pobralo ob tako nizkih temperaturah, kot jih napovedujejo.Samo hitro se pozdravi!

Ne se sekirat, naš mali poje toliko pomarananč, da je vsak dan popoldne, ko ga pridem iskat v vrtec, v drugem bodiju, kar pomeni, da so ga morali preobleči, ker je bil spet usran do vratu. Ih, se ne sekiram, dokler je samo zaradi sadja, ni krize, pa še veliko vitamina C ima to sadje. Neprimerno je samo ob že nastali driski, sicer v zmerni količini ni panike. Pomaranče ima pač rad, kivija niti ne, potem pa mu pač za malico dam kak albert piškot ali prepečenec, da nekako zglihamo.
Tudi jaz vam želim veliko sončka in snežnih radosti.
T

Pravijo, da otroci najdejo kar rabijo…

New Report

Close