Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Čudne težave, prosim pomoč

Čudne težave, prosim pomoč

Torej, prosil bi za pomoč, sem že na robu živcev s tem problemom in res ne vem kaj naj nardim.

Star sem 20 let in marca prejšno leto sem med telovadbo začutil srbeč občutek na zadnjiku. Šel sem po brisačo, opazil majhno sled krvi. Takrat sem mislil, da je mogoče kakšen mozolj,ampak ko sem šel na blato naslednji dan, sem opazil majhno sled svetle krvi na papirju.

Tako se je začela težava, da sploh nisem mogel na blato. Čutil sem pritisk blata in občutek, da moram iti,ampak blato preprosto ni hotelo ven. Če sem šel, sem se izpraznil zelo,zelo malo in sem še naprej čez dan čutil, da morem na potrebo in seveda tudi čutil napihnjenost. Ko sem šele dva meseca pozneje prišel na vrsto proktologu, me je pregledala in mi rekla, da imam malenkost povečane notranje vozle in “občutljiv zadnjik”. Kaj je mislila s tem, ne vem.

Predpisala mi je faktu svečke in svetovala, da mažem zadnjik z olivnim oljem, da gre blato lažje ven,zdaj seveda jem več vlaknin in je blato mehko, sem fizično aktiven in uporabljal sem svečke 10 dni( 1 na dan, zvečer),ampak se vedno imam vidim in občutim, da se ne morem do konca izpraznit, saj mam po iztrebljenju, pozneje spet občutek, da morem it,ampak preprosto ne gre ven,čeprav je blato mehko in ga čutim v zadnjiku.

Zdaj, bom napisal svoje mišljenje. Preden sem imel probleme s tem sem dvigoval uteži( nisem pretiraval, so bile 5kg uteži), vozil kolo in jedel pretežno beljakovinsko hrano, nisem užival vlaknin, pil 1x na 2 dni po vaji proteinski napitek.

Je možno, da sem z uživanjem večinoma beljakovinske hrane si povzročil kkšno analno fisuru? Da zaradi tega tudi nisem mogel iti na blato, saj sem potem imel zelo izsušen del zadnjika?

Kako mi potem zdravnica ni opazila nobene fisure, saj če bi imel samo malo povečane notranje vozle bi lahko sel normalno na potrebo, mar ne?

Zdaj vsake toliko časa še opazim kot, da bi imel vročino in da mi je mrzlo, ampak vročine nimam. Zarad tega, zdaj mislim, da bi lahko bil se kaksen analni abces.

Res ne vem kaj naj si mislim, celo življenje se mi je obrnilo na glavo in sem čisto zmeden. Če mi lahko kdo kaj svetuje bi bil zelo hvaležen

Pozdravljeni!

Analna fisura in perianalni absces sta izredno boleči in se vidita pri proktološkem pregledu. Absces ponavadi spremlja oteklina v tem predelu, huda bolečina in povišani vnetni parametri ter zahteva takojšno kirurško oskrbo. Vaše težave bolj kažejo na zaprtje zaradi motnje v praznjenju danke. V teh primerih poleg pravilne prehrane in zadostnega vnosa tekočine pomagajo vaje za mišice medeničnega dna-Keglove vaje. od preiskav pa prihaja v upoštev anorektalna manometrija in defekografija.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close