Najdi forum

Kaj naj bi pomenilo te sanje

fant je sanjal,da je bil z neko punco v stavbi,drugo nadstropje,ko je potres sesul to stavbo.
fant prezivi,za punco se ne spomni kaj se zgodi z njo.
do njega pride nek moski,v roki drzi zvezek. rece,da je fant zivel 1953, umrl pri 7ih letih, se preden je izpolnil svojo usodo. in sedaj,ko zopet zivi je veliko moznosti za smrt (tudi v resnicnosti se je fant veckrat izognil smrti..),toda oni ga varujejo.
fant odpre ta zvezek,in vidi da je pisava njegova in da je iz leta 1953.
moski mu razlozi,da ko bo pripravljen, mu bo dal drugi zvezek in mu razlozil kaj natancno je napisano notri..

lp

Večkrat sem že pisal, da sanjam pripisujemo veliko večji pomen, kot ga v resnici imajo. Sanje so praznjenje notranjega RAM-a, memorije dnevnih dogodkov, zavestnih in podzavestnih. Tega “praznenja” ne opazimo v globokem snu. Če je sen plitkejši, se meša to praznenje z zavestjo. Torej čisti ” remains of the day “.

Seveda se je vedno našlo nekaj ljudi, ki so tudi v tomačenju sanj našli svojo “tržno nišo”, kot so jo našli še marsikje drugje, kjer ljudem prodajajo iluzije. Življenje je preveč kompleksna stvar, da bi bilo odvisno od zvezd, sanj, vodnih tokov, lune in vsega mogočega in nemogočega, kar ponujajo na SEMNJU NIČEVOSTI…..

Sanje pa imajo lahko pomen za tistega, ki jih sanja, če je sposoben alalizirati, kaj je prejšnji dan doživljal v podzavesti. Vendar je to že druga zgodba, morda za kako drugo rubriko…..

...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...Igor T. - LOSANG TASHI

po mojem so sanje povezane z našo podzavestjo, saj se mnogi psihologi oz. psihiatri strinjajo s tem, od freuda, junga, do gestalta in modernejših. prav tako se alternativa skuša ukvarjati s tem, kaj sanje pomenijo.

ni se našla še čudežna formula interpretacije, saj je delovanje možganov zelo zapleteno in še neodkrito.

lahko pa ti opišem mojo “tehniko”, ki so ji malo pomagale tudi teorije kakšnega od zgoraj omenjenih…

jaz si namreč v sanjah razlagam zelo široko ampak enostavno: vse kar se dogaja v sanjah je odraz nekega procesa v meni oz. je del mene.
simbolika je lahko zelo zgovorna. potem si to razlagam glede na situacijo v kateri sem in vprašanja, ki me mučijo. verjemi mi, da se mi včasih presenetljivo ujemajo stvari in mi je kar zanimivo. predvsem pa opazujem tudi počutje oz. čustva, ki me spremljajo med sanjanjem (in po njem).
nikar pa ne jemlji dobesedno stvari, ki se dogajajo v sanjah (kakšne smrti in podobno… npr. smrt lahko simbolizira le konec nekega procesa, ki se dogaja v tebi)
vse skupaj mi deluje podobno kot npr. ji jing. naša podzavest itak išče odgovore, sanje pa včasih pomagajo da ozavestimo nekaj, kar še nismo.

upam, da sem ti s tem kaj pomagala iskati tvoje odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close