Najdi forum

Pozdravljeni!
Stara sem 35 let. Srečno poročena 5 let, mamica dveh sinov. Z možem sva skupaj že 9 let in se odlično razumeva, ljubiva, spoštujeva – še vedno sva zaljubljena drug v drugega.
Zadnje čase pogosteje (v preteklih letih pa cca 4 x na leto) se mi v sanjah pojavlja bivši fant s katerim sva bila par 3 leta. Ko gledam na najino vezo danes, se mi zdi, da je bila že od začetka obsojena na neuspeh – predvsem zaradi razlik med nama. Do prekinitve zveze je prišlo na fantovo pobudo, grobo in brez slovesa ( sploh se ni več oglasil) in v bistvu se po tem nisva več pogovorila. Ta poteza me je takrat zelo prizadela, tako zelo, da ga še danes, če ga srečam, težko pozdravim. (srečam ga redko – 1 krat na leto).
V sanjah se pojavlja v različnih življenjskih situacijah in vedno je prijazen z mano.
Naj povem, da me moj nekdanji fant ne privlači niti spolno (prej obratno: zelo se je zanemaril), niti intelektualno.
Včasih se sprašujem, ali gre sanje pripisati moji prizadetosti ob tej prekinitvi in želji po maščevanju.
Res pa se ni prijetno zbujati in se spominjati takšnih sanj. V bistvu me spremlja občutek slabe vesti.
Kaj menite vi o tem problemu?

Spoštovana Karmen,
menim, da se skozi takšne sanje vaša podzavest in njen spomin razbremenjujeta, torej so koristne.Sanje so namreč neke vrste kanalizacija , po lateri se nakopičeni spomini na neprijetne( pa tudi prijetne) izkušnje praznijo iz podzavesti.

Pozdravljeni! Jaz imam pa podoben problem. S fantom sva skupaj 1 leto in pol, ampak sem zelo paranoična glede njegove bivše- ne vem niti sama zakaj! Vsako noč sanjam, da me vara z njo, da se vrne k njej… Saj se ne sliši nič takšnega, ampak se ponoči zbudim cela objokana, zaspim nazaj in sanjam pododbne sanje. Mogoče si kdo misli, da to pa niso ‘nočne more’, ampak jaz imam po takšnih sanjah zelo slab dan saj mi samo to gre po glavi, ker je vse tako resnično. In teh sanj je vedno več, skoraj vsako noč. Ne vem kam se naj obrnem po pomoč, kakšnemu zdravlniku ali kak?

Lepo pozdravljeni!

Vprašanje kaj je tisto, česa se pravzaprav bojite. Pri vas gre za zelo močan strah…morda pred izgubo. Potrebno bi bilo raziskati vzrok, izvor vaše težave. Priporočam vam psihoterapijo.

Lepe praznike vam želim,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close