Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? čudne celice

čudne celice

Spoštovana Irena!

Zelo sem vesela, da obstaja tudi internetni način svetovanja pri takšnih in drugačnih težavah. Bolezen kot je rak prežene strah v kosti ne samo bolnikom, temveč bližnjim in znancem. Menim, da se ve o tem premalo, zato je vaše delo več kot dobrodošlo. Ta stran se mi zdi več kot humana. Verjamem, da je že marsikomu koristila. In naj še!

Sama pa imam majhne dvome in sicer na ginekološkem področju. Pri obisku ginekologinje pred 2 letoma, je ob brisu ugotovila, da imam neke čudne celice, ki se čudno delijo, kar lahko sčasoma vodi v rak. Po terapiji z določenimi tabletami se je stanje rahlo izboljšalo. Vendar po letu je prišlo do ponovnih težav. Večinoma se pojavljajo dan, dva po spolnem odnosu. V nožnici me peče, uriniranje je pekoče in boleče. Čutim ostre bolečine kot bi me kdo zbadal z nožem. Uriniram po nekaj kapljic in skoraj umiram zraven. Včasih priteče tudi nekaj krvi. Vse to sem opisala ginekologinji in upala, da bo dejala, da so krivi spolni odnosi in razne bakterije, ki jih lahko prenese partner in da nama bo predpisala obema zdravljenje. Ona pa je dejala, da je pač kriv moj organizem, predpisala 6 mesečno terapijo Diflazona. Malo se je pomirilo, bolečine po SO niso tako hude, vendar vseeno so. Kot bi imela vnetje nožnice. Pomaga mi lipov ali ursi čaj, ki mi nekako sčisti vodo.
Zadnje čase pa opazujem, da imam zelo napet trebušček, posebnih bolečin ni, pa se bojim, če imam kakšno cisto ali podobno. Ta večna vnetja so nadvse zoprna, najbolj pa strah, da bo telo postalo tako ziritrirano, da bo začelo noreti po svoje.
Ali naj se tem zadevam bolj posvetim in kako?

Najlepša hvala.
Pozdrav, Ela

Draga Ela,

Izpustili ste zelo pomemben podatek – vašo starost! Odvzet vam je bil bris materničnega vratu, vendar vam zdravnica ni nič povedala, kakšna bo vaša nadaljna obravnava – vam je bil bris potem še kdaj odvzet? Vsekakor bi morali čudne celice še kako spremljati! Ker vas peče in boli ob uriniranju, bi bilo priporočljivo pregledati urin, za kar lahko obiščete kar vašega osebnega zdravnika – naročite se po telefonu. Če bodo v urinu resnično odkrili rdeče krvne celice in bakterije, boste ustrezno zdravljeni, če vam zdravila ne bodo pomagala, pa boste napoteni na ustrezno diagnostiko (ultrazvok ipd.). Pogosto povzročajo nožnična vnetja glivice, za kar ste dobili Diflazon. Vendar se mi zdi polletna terapija, če ni bil hkrati zdravljen tudi partner, vprašljiva. Vnetje nožnice ali sečnice še ne pomeni raka, vendar bi bilo priporočljivo, da se bris materničnega vratu ponovi! Priporočam pitje veliko tekočine. Če v svojo ginekologinjo nimate pravega zaupanja in vam ne posveča dovolj časa, da bi vam pojasnila svoje postopke in odločitve, jo zamenjajte.

Lep pozdrav,

Irena

New Report

Close