Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? ‘CUDNE BOLECINE’

‘CUDNE BOLECINE’

Lepo pozdravljeni..
Sem zelo prestrašena..namrec ze nekaj casa cutim ene ‘cudne’ bolecine v levem krilu oziroma na levi strani reber. Temu nisem posvecala vecje pozornosti, dokler si nisem sla stvari malce ogledat in zgrozena sem ugotvila, da imam levo stran reber VELIKO BOLJ izboceno kot pa desno stran. Sploh ce se pretegnem. strah me je da nisem fasala kaksnega raka ali kaksne hude bolezni, kajti sem kadilka. pa vendar stara sem sele 20 let in res se zelo bojim..sej grem cimprej k zdravniku na pregled pa vendar bi bla vesela, če bi mi tut vi podali kaksno mnenje. če sem stvar premalo opisala, jo lahko naslednjic tut bolje..Hvala ze vnaprej za odgovor.
Katka

Draga Katka,

maligna tvorba, kakršno ste si zamislili, bi bila tako napredovala, da že dolgo ne bi bilo mogoče življenje z njo. Rak pljuč se na zunaj ne vidi. Bolečine so najverjetneje kostno-mišične in so zelo pogoste ter ljudi zelo skrbijo, ker jih zmotno povezujejo z npr. rakom, še pogosteje s težavami s srcem. Izvor bolečin zelo preprosto ugotovi zdravnik. Trajajo lahko kar nekaj časa, preden se umirijo.

Izbočenost leve strani reber je povsem normalna, vendar je pri nekaterih ljudeh izrazitejša, pri drugih manj, bolj opazna je v ležečem položaju – in ob pretegovanju. Človek pač ni grajen popolno simetrično, kot si to radi predstavljamo. Srce je konec koncev večji organ, ki potrebuje v prsnem košu nekaj več prostora (na računa enega pljučnega režnja in nekoliko bolj izbočenih reber).

Da bi pri svojih letih sploh dobili raka pljuč, pa bi najverjetneje morali kaditi od svojega rojstva. Če boste s kajenjem nadaljevali, boste morda, nekoč, res fasali kakšno hudo bolezen, povezano s kajenjem. Do takrat, ko bi se to morda zgodilo, pa lahko s kajenjem mirno tudi prenehate, kajne?

Lepo vas pozdravljam!

Irena

New Report

Close